به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان، هر کدام از ورزش ها در دنیا نشان دهنده آداب، فرهنگ و سنن کشورهای ابداع کننده آن می باشد، ورزش جیتسا نیز برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی می باشد. در ادامه گفتگوی ما را با ستایش تاجیک مدیر روابط عمومی و روابط بین الملل فدراسیون جهانی جیتسا می خوانید:
جیتسا چیست ؟
جیتسا ( نام اصلی آن چیتسا) نام سرزمین شمالی ایران در مسیر جاده ابریشم بود که توانست به حول و قوه الهی تمامی این فنون گذشته اصیل دیار علویان به ویژه مردم طبرستان را جمع آوری و در قالب سرزمین جیتسا به دنیا معرفی کند،نکته قابل توجه این که این هنر رزمی بومی بوده و مانند دیگر هنرها بصورت تلفیقی به وجود نیامده است.
بعنوان مثال سرداری به نام اتروش خان با ۵۰۰۰ سربازش در حمله ای که از شمال ایران با ۱۰۰۰۰ سرباز انجام شده بود مقابله کرد و در تاریخ ذکر شده ۲۰۰ نفر از سربازان دشمن توانستند جان سالم به در ببرند و به کشور خود بازگردند، این موضوع خود گواهی بر رزمجو بودن مردم این سرزمین است.
رشته هنرهای رزمی جیتسا چگونه به ثبت رسید؟
در سال ۱۳۹۰ در دبیرخانه وزارت ورزش جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید و با پیگیری های مستمر موفق به کسب مجوز ثبت رشته دفاع شخصی جیتسا در وزارت ورزش جمهوری اسلامی ایران گردید.
پس از ارائه نمایندگی به بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله آمریکا، اسپانیا، برزیل و … موفق به کسب مجوزات جهانی از فدراسیون های مختلف مانند : فدراسیون بودو اسپورت، کیک بکسینگ (استرالیا)، سازمان بوشیدو، فدراسیون کامبت (اسپانیا)، سازمان بوکووان(برزیل) و مارشال آرت اسکویشن (آمریکا) در قالب فدراسیون جهانی جیتسا قرارگرفت..
دکتر محمدرضا اتحاد در طول فعالیتهای ورزشی و حرّفه ای توانست دکترای رزمی خود را از دانشکده رزمی هارواردوگواهی گرندمستری خود را از فدراسیون بلک کلاو دریافت نماید.
اهداف فدراسیون جهانی جیتسا چیست؟
همه ورزش ها در دنیا نشان دهنده آدب و فرهنگ و سنن سرزمین کشورشان هستند و اولین و مهمترین هدف جیتسا نیز نشان دادن فرهنگ و هنر غنی ایران همراه با آداب و رسوم کشور عزیزمان است.
برای مثال ایرانیان از ابتدا یکتاپرست بودند و کرنش را فقط برای ذات باری تعالی مقدس میدانستند، از این رو احترام رسمی جیستا مانند ورزش های غربی و شرقی با تعظیم در برابر حریف یا استادان نیست زیرا این کرنش فقط مخصوص ذات الهی خداوند است و سبک احترام جیتسا طوری طراحی شده که تعظیمی وجود ندارد و همانند احترام نیاکان ما بهم دیگر است.
#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: right; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */فدراسیون جهانی جیتسا چگونه اداره می شود؟
جیتسا از بخش ها و کمیته های مختلفی تشکیل شده است که چارت رسمی آن در سایت رسمی فدراسیون قابل مشاهده است برای آگاهی همگان به چندی از کمیته ها اشاره میشود.
کمیته فنی : شامل ناظران واستادان صاحب نظر در برنامه ریزی فعالیت های آموزشی و مسابقات.
کمیته مسابقات : برنامه ریزی مسابقات و اجرای مسابقات فدراسیون .
کمیته بادیگاردی : مسئولیت تربیت نیرو های بادیگارد و سکوریتی و حفاظت شخصیت و اعزام تیم های سکوریتی به درخواست ارگان های مختلف
مدیر روابط عمومی و روابط بین الملل فدراسیون جهانی جیتسا همچنین گزارشی مختصر از اولین دوره رسمی بادیگاردی جیتسا در دیماه ١٣٩٧ارایه نمود:
کمیته بادیگاردی و مشاوران عالی فدراسیون اولین دوره رسمی تربیت بادیگاردی ایران در اردوگاه متمرکز کشوری شهید هاشمی نژاد بسیج(بهشهر) با همکاری ارگان های نظامی به خوبی برگزار شد و طی این دوره هنرجویان عزیز در مباحث دفاع شخصی، چک و خنثی، آشنایی با سلاح و تیراندازی، غواصی، امداد و نجات، راپل و اعتماد بنفس و … توسط اساتید معتبر کشوری و جهانی آموزش دیدند.
فی الحال به مناسبت دهه فجر و پیروزی ملت شریف ایران بر حکومت طاغوت تعداد ۶ نفر از دوره دیدگان که بهترین نمرات را کسب کردند برای کار در یکی از ارگان های معتبر به جزیره کیش اعزام میشوند و مابقی دوره دیدگان بزودی در موقعیت های مختلف شغلی بکار گرفته خواهند شد.
جیتسا در جهان و ایران :
مسابقات رسمی جهانی به میزبانی کشورتاجیکستان استاژ فنی و دوره مربیگری بین المللی به میزبانی گرجستان، استاژ فنی درکشور آلماندر ایام الله دهه فجر ١٣٩٧به میزبانی سازمان ورزش جزیره کیش مسابقات کشوری برگزار خواهد شد که هدف این مسابقات ایجاد فضای دوستانه و ترویج نوع دوستی و صلح در کشور و جهان است .ستایش تاجیک در نهایت از راه اندازی بخش بانوان این کمینه جهت تربیت و آموزش بادیگارد زن خبر داد و ابزار امیدواری کرد که تمام کشورهای جهان در صلح بوده و هیچ کشور در دنیا دچار جنگ و خون ریزی یا بلایای طبیعی نشود.