اقدام علیه جمهوریت
برخی میدانند که مقصر اصلی چه کسانی هستند ولی برای آنکه راحتترین مسیر را برای گریز انتخاب کنند، انگشت اتهام را به سمت مردم میگیرند
قانون-مردم برای رسیدن به اهداف والای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به فرد یا افرادی رای میدهند و در ادامه آنهایی که رای مردم را به دست میآورند به گونهای رفتار و عمل میکنند که سبب اعتراضاتی میشود ولی به جای آنکه مسئولان مربوط به دنبال حل معضلات باشند به دنبال آن هستند که ملتی را مجرم نشان دهند که برای امتداد یک نظام سیاسی به پای صندوق رای آمدهاند! اقدامی تامل برانگیز و منفور که برگرفته از روحیه فراراز مسئولیت برخی مقامات و دستاندرکاران است. آنها میدانند که مقصر اصلی چه کسانی هستند ولی برای آنکه راحتترین مسیر را برای گریز انتخاب کنند، انگشت اتهام را به سمت مردم میگیرند. اقدامی که سالهاست برخی جریانهای معتقد به حکومت اسلامی نه جمهوری اسلامی در دستور کار قرار دادهاند تا مردم را از رای دادن به افراد مختلف بترسانند.
حرکت خزنده علیه رای مردم
در همین راستا غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت و سخنگوی جامعه روحانیت، در گفتوگویی مدعی شدهاست که مدیر فاسد و نا لایق را چه کسی انتخاب میکند؟؟ ارشدشان را مردم انتخاب می کنند! اگر اشتباه است،کاری کنند که اشتباه نباشد. در وهله نخست باید به این فرد یادآور شد که مردم شاید بخواهند خیلی افراد دیگر را انتخاب کنند ولی دستچینی از شورای نگهبان را مقابل خود میبینند و کاندیداهای مجلس و ریاست جمهوری همگی قبل از انتخاب توسط مردم باید از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند. دوم، باید قانونی باشد تا همین مردمی که انتخاب میکنند زمانی که فرد مفسد و خراب از آب درآمد، بتوانند آن را به زیر بکشند. سوم، نقش نهادهایی که عنوان نظارتی را یدک میکشند و از بودجه بیتالمال برای این جایگاه ارتزاق میکنند، چه میشود؟! هزینه کمکاری نهادهای دیگر را گردن مردم نیندازید که به اندازه کافی عقوبت اقدامات دیگران بر گردن این ملت سنگینی میکند. چهارم، شاید فراموش کردهاید که امثال شما هرچه دارید از رای و نظر همین مردم دارید، پس هروقت توهین به رای آنها به خاطر ناکارآمدی عدهای از ذهنتان عبور کرد این جمله را با خود تکرار کنید که امثال شما هرچه دارید از همین مردم دارید. این تفکر میتواند مردم را از حضور در پای صندوق رای پشیمان کند و در ادامه ضربه سنگینی به کشور وارد کند.
انتقاد به اظهارات مسالهدار
این تفکر مورد انتقاد برخی از شخصیتهای اصولگرا نیز است و در همین راستا چندی پیش پرویز سروری، دبیرکل حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، در واکنش به مدیریت ناکارآمد دولتی و تحمیل هزینههای آن به دوش مردم گفت: مردم مبتنی با امید به تحقق وعدهها رای دادند و آقای روحانی در شعارهایش اعلام کرد که با برجام مشکلاتی را رفع کردم و بقیه معضلات را هم حل خواهم کرد.دبیرکل حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه بیشتر وعدههای رییسجمهور در برهه انتخابات اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: روحانی وعده داد وضعیت معیشتی مردم به مراتب هر روز بهتر از دیروز شود، همچنین حل مشکلات تولید و ایجاد اشتغال از وعدههای وی بود.سروری تصریح کرد: روحانی مردم را امیدوار کرد که با انتخابش از سوی مردم، وضعیت معیشتی آنان بهبود مییابد اما اکنون وضعیت اقتصادی مردم روز به روز بدتر میشود و نه تنها برجام به نتیجه نرسید، بلکه امروز به یکی از اصلیترین مشکلات کشور تبدیل شده است. وی با انتقاد از اظهارات برخی از دولتیها مبنی بر اینکه مردم چون رای دادند، باید تحمل کنند؛ تصریح کرد: در کل معتقدم این حرف که رای دادید باید تحمل کنید، بسیار سخن بی منطقی است. چراکه درحال حاضر مردم از دولت مطالبه دارند و خواستار تحقق مطالبات خود هستند.این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه متاسفانه تمرکز دولت بر مسائل حاشیهای است، خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن رییسجمهور از فضای انتخاباتی باعث خوشحالی است و قوه مجریه باید خود را از مسائل حاشیهای جدا کند، هرچند مدتی است که رییسجمهور مواضع درستی انتخاب میکند، اما در حد حرف باقی میماند. وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که دولت باید به آن توجه کند افزایش بیرویه نقدینگی در دولت است؛ تصریح کرد: قوه مجریه اکنون باید نقدینگی سرگردانی که هر روز در یک بخش کشور معضل ایجاد میکند، را ساماندهی کند چرا که مردم میخواهند قدرت خرید و نقدینگی آنان کم نشود، بنابراین منافع اقتصادی کشور را باید جدی گرفت، اما متاسفانه دولت این مسائل را رها کرده است. سروری با اشاره به پروژههای نیمه تمام در کشور خاطرنشان کرد: کشور ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمهتمام دارد، اگر دولت برای این پروژهها جاذبه ایجاد کند و تسهیلات قابل قبولی را ارائه دهد، با یک تیر چهار نشان را میزند، چراکه ابتدا نقدینگی کلان در راستای تولید قرار میگیرد، همچنین با تحرک در پروژههای نیمه تمام همه بخشهای اقتصادی را فعال میکند. وی تصریح کرد: امروز دولت را منفعل، مأیوس و ناامید میبینیم؛ قوه مجریه خود را در بن بست میداند در حالی که دولت باید بن بست شکن باشد، کشور هیچ بن بستی ندارد اگر دولت واقعا به شعار «ما میتوانیم» اعتقاد داشته باشد. همینگونه که مشاهده میکنیم این نوع اظهارات منتقدان فراوانی دارد و معتقدان به این نوع رویکرد، باید تفکر خود را تغییر دهند زیرا ولینعمتان این کشور مردم هستند و اگر این مردم نباشند، هیچکدام از قدرتهای سختو نرم حاکمیت نمیتواند در برابر مسائل مختلف موفق باشد.