شبـح داعش
القاعده و داعش و سایر گروههای تکفیری منطقه نطفههای ناپاکی هستند که حاصل همفکری دولتهای غربی و عربی هستند که برای رهایی متحد عبری زبان شان از فشارهای محور مقاومت متولد شدند و...
قانون- گروه سیاسی
القاعده و داعش و سایر گروههای تکفیری منطقه نطفههای ناپاکی هستند که حاصل همفکری دولتهای غربی و عربی هستند که برای رهایی متحد عبری زبان شان از فشارهای محور مقاومت متولد شدند و امروز همچنان حواشی ناشی از حضور این گروهها مردم خاورمیانه را آزار میدهد. از شروع درگیریها در منطقه و بحران عربی که به راه افتاد، تیمهایی برای یکپارچه کردن تفالههای القاعده و سایر گروههای تکفیری دست به کار شدند تا مانند فراخوانی که در فلسطین داده شد و آوارگان یهودی را در یک نقطه دور یکدیگرجمع کرد، آوارگان و پسماندههای تکفیری نیز که برای این روزها (از لحاط فکری و جسمی) آمادهسازی شده بودند، در مکانی به وحدت برسند. در ادامه راه گروههایی مانند جبههالنصره و داعش کشتارها و مقابله با نیروهای محور مقاومت را آغاز کردند ولی در ادامه با تمام هزینههای انسانی و مادی که این نبرد در برداشت، نیروهای مقاومت پیروز شدند ولی سعی فراوانی شد که مانع پاکسازی کامل این گروهها شوند و از دست نیروهای محور مقاومت نجات دهند که نمونههای بارز فراوانی در این زمینه رسانهای شد.
راهبرد سهگانه
حال که سیاست سرزمینهای دولت اسلامی عراق و شام منهدم شده بود، برای دستیابی به خراسان بزرگ برنامههای آمریکا و تیمهای اطلاعاتی پشتیبان تکفیریها، کوچ بازماندههای لشکر شکست خورده داعش از غرب به شرق ایران بود. ایالات متحده با همکاران و دولتهای همیاری که در منطقه دارد، جابهجایی این افراد را آغاز کرد که همچنان ادامه دارد. این اقدام برای آمریکا سه دستاورد داشت؛ نخست اینکه بازماندگان تکفیریها را که هزینههای گزافی برای آنهاداشت، از تلف شدن نجات میداد، دوم از اهرم این جماعت برای تهدید ایران در مرزهای شرقی که همواره ایران از آنجا ضربه خورده است ، استفاده میکرد و نکته سوم اینکه آمریکا با حمایت از یک طیف تروریست و تکفیری جدید در افغانستان به گروههای طالبان که به سمت پایان درگیری با ایران میرفتند، این هشدار را میداد که دشمنی جدید از تفکر خودشان تشکیل شده است.
رصد اطلاعاتی
البته در این بین ایران نیز هیچگاه ساکت ننشست و به راه خود ادامه داد و روابط با طالبان را تقویت کرد. البته مقامات ارشد نظامی متوجه فعالیتهای این طیف هستند و در همین حال رحیمصفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به توان نظام گفت:«در ۱۰ سال حکومت حضرت امام(س) ایشان با حکمت و عقل و درایت هم انقلاب را به پیش بردند و هم دفاع مقدس را به پیروزی رساندند و رهبری عزیز فعلیمان نیز به فضل الهی و پشتیبانی ملت و توجهات حضرت بقیه ا... (عج) نهتنها توانستند ملت بزرگ را به سمت پیشرفت علمی هدایت کنند، بلکه با خردمندی و حکمت توانستند منزلت و قدرت ژئوپلیتیکی ایران افزایش دهند و در این ۲۸ سال چند جنگ پیرامونی را مدیریت کردند و اجازه ندادند این جنگها به ایران برسند و علاوه بر آن تدابیر ابلاغی حضرت آقا به شورای عالی امنیت ملی باعث ارتقای وزن جمهوری اسلامی ایران در منطقه شد. سرلشکر صفوی در ادامه با اشاره به شکستهای آمریکا در عراق و افغانستان افزود: برخی از استراتژیستهای آمریکا اذعان کردند که راهبرد آمریکا در حمله به عراق و افغانستان اشتباه بود و آنها دشمن ایران را از بین بردند و درنتیجه هزینههای مالی بسیار و بیش از ۲۰ هزار نفر کشته و زخمی نتیجه این راهبرد اشتباه بود، در حالی که دشمن اصلی آمریکا، روسیه و چین است و از این خطای استراتژیک، روسیه و چین برای پیشرفت اقتصادی خود استفاده کردند. آمریکاییها میخواستند درمدت دو یا سه سال دشمن لائیک در عراق و افغانستان ایجاد کنند، در حالیکه هماکنون دولت عراق یک دولت مسلمان با اکثریت پارلمان شیعی است و دولت افغانستان نیز دشمن ما نیست. دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ادامه به تبیین تدابیر و آیندهنگری رهبر انقلاب در مساله سوریه و مقابله با تروریستهای تکفیری پرداخت و گفت: با توطئه آمریکاییها و صهیونیستها و برخی کشورهای عربی بیش از ۱۰۰ هزار داعشی به جان دولت و ملت سوریه و عراق افتادند و پس از آنها نیز میخواستند به سراغ ایران بیایند و ادعای خلافت خراسان را داشتند و برای آن هم امیر تعیین کرده بودند؛ تروریستهایی که دستگاهها و سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و صهیونیستی و انگلیسی آنها را راه انداخته بودند. هماکنون نیز اطلاعات دقیقی داریم که آمریکاییها تروریستهای داعشی را به افغانستان منتقل میکنند. دولتهای سوریه و عراق از ایران کمک خواستند و با تدابیر حضرت آقا و کمکهای مستشاری ایران تروریستهای تکفیری نتوانستند به اهداف خود برسند و ائتلاف ایرانی، روسیه و حزب ا... لبنان با مجاهدت برادران افغانستانی توانست ائتلاف آمریکاییـصهیونیستی و برخی از کشورهای عربی را بشکند و ترکیه نیز پس از سال ۲۰۱۶ به ائتلاف ایرانـروسیه پیوست. سرلشکر صفوی در جمعبندی پایانی صحبتهای خود عنوان کرد: قدرت آمریکا و همچنین صهیونیستها رو به افول است؛ ولی قدرت ایران رو به افزایش است و ما یک قدرت منطقهای هستیم و ملت ایران یک ملت تمدنساز و شریف با شجاعت و دارای تمدنی چند هزار ساله است و با وجود رهبری عادل و دلسوز و وجود اسلام ناب محمدی میتوانیم زمینههای پیشرفت بسیاری را فراهم کنیم.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با بیان اینکه داعش امروز در افغانستان یک پدیده گسترده و قدرتمند محسوب نمیشود، گفت: داعش متلاشی شده و نمیتواند در افغانستان اقدامی انجام دهد.
پایان یک کابوس
ابوالفضل شکارچی، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح نیز در خصوص رایزنیهای احتمالی جمهوری اسلامی با افغانستان برای مقابله با داعش اظهار داشت: جمهوری اسلامی با هیچ کشوری خارج از چارچوب آرمانهای انقلاب اسلامی مراوده نخواهد داشت. وی با بیان اینکه ما در هر مذاکرهای منافع و امنیت ملی کشور را مدنظر قرار میدهیم، افزود: هر مقولهای که برای کشور و منطقه امنیتآفرین باشد، برای ما نیز مهم است. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در خصوص اعزام مستشار نظامی به افغانستان گفت: داعش امروز در افغانستان یک پدیده گسترده و قدرتمند محسوب نمیشود چراکه حکومتش از هم پاشیده و از بین رفته است. آنچه که مشاهده میشود سرریزهایی از این گروه تکفیری است که با پشتیبانی آمریکاییها، هدایت رژیم صهیونیستی و با پول عربستان سعودی در کشورهای مسلمان حضور پیدا میکنند تا این کشورها را به یک سرزمین سوخته تبدیل کنند. وی افزود: تجربه نشان داده است هر جایی که آمریکاییها، صهیونیستها و آلسعود با رویکرد مداخلهگرانه و تمامیتخواهانه وارد شدند، نتیجه عکس گرفتند و حضور داعش در افغانستان دستاوردی برای آنها نخواهد داشت. معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه ما هیچگاه به طور خودمختار به کشوری مستشار اعزام نکردهایم، گفت: اگر در سوریه و عراق کمک مستشاری کردیم بنا به دعوت رسمی دولتهای قانونی این دو کشور بوده است و امروز هم پایگاهی در این کشورها نداریم و به افغانستان هم هیچ مستشاری اعزام نکردهایم.
خطر شبه داعش
بیشک در منطقه و جهان هستند جریانهایی که علاقهای به پایان یافتن درگیریهای خاورمیانه ندارند و همواره میکوشند تا آب گلآلود باشد که آنها بتوانند به بهرهبرداری خود برسند زیرا اگر تمایلی به پایان مسائل و معضلات در این بخش از دنیا بود، راهکارهای فراوانی وجود داشت ولی شاهد آن هستیم که عزمی برای پایان دادن به این مسائل جزم نشده است و تنها موضوعی که برای سران قدرتهای غربی مطرح است رسیدن به منافع بوده و برای مردم منطقه هیچ اهمیتی قائل نیستند زیرا افسار این خونخواران را گرفته و از شرق و غرب منطقه کوچ میدهند و آن ها را به جان مردم میاندازند در حالی که هزینه نگهدای آنها در برابر دستاوردی که وجود دارد، بسیار گزاف بوده و باید به عقل حامیان آنها شک کرد. از طرفی نباید فراموش کرد و گفت که این جماعت به پایان رسیدهاند زیرا داعش بیشتر از آنکه کالبدی از تروریست باشد نماینده یک تفکر خطرناک است و برای همین نباید هیچگاه تحرکات آنها را نادیده گرفت.