به گزارش افکارنیوز،

پاکستان یک قرارداد موقتی برای انجام مطالعات امکان سنجی در مورد یک خط لوله دریایی با شرکت گازپروم روسیه به امضا رسانده است که گاز طبیعی را از غرب آسیا به پاکستان و دیگر بخش‌های جنوب آسیا می‌رساند.

این یادداشت تفاهم، جدیدترین مورد از سری توافقات مرتبط با انرژی است که میان پاکستان و روسیه امضا می‌شود.

بنابراین گزارش، مدت هاست مقامات پاکستانی در مورد احداث یک خط لوله دریایی صحبت می‌کنند اما به علت وضعیت ژئوپلتیکی حساس در جنوب آسیا و رقابت میان هند و پاکستان، امکان احداث این خط لوله زیر سوال رفته است.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیز مانع بزرگ بر سر پروژه‌های خط لوله گازی در منطقه است. هزینه این خط لوله دریایی از ایران به پاکستان و هند ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

گازپروم در بیانیه‌ای بدون ذکر نام ایران یا هند اعلام کرد: «این توافق برای انجام مطالعات مشترک امکان سنجی انتقال گاز از غرب آسیا به کشورهای جنوب آسیاست.»

وزارت نفت پاکستان اعلام کرد سه یا ۴ سال زمان می‌برد تا این خط لوله کامل شود که شامل «سایر پروژه‌های فرعی نظیر ذخیره زیرزمینی گاز، نمک‌زدایی از آب دریا و دیگر پروژه‌های برق است.»

خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان که قرارداد آن در سال ۲۰۱۲ امضا شد و قرار بود که از این خط لوله گاز پارس جنوبی به پاکستان انتقال داده شود، هنوز در حال خاک خوردن است.

ایران بخش ایرانی این خط لوله تا مرزهای پاکستان را احداث کرده اما پاکستان هنوز کار بخش خود را به بهانه تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز نکرده است. تهران حتی از جریمه تأخیر اسلام آباد برای احداث این خط لوله گذشته است. این خط لوله بخش اعظمی از مشکلات مربوط به انرژی پاکستان را حل می‌کرد.