سرویس فرهنگ و هنر مشرق - مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از لحظاتی قبل (ساعت ۱۸:۳۰) در سالن همایشهای برج میلاد آغاز شد. در این مراسم جمع بزرگی از سینمای ایران و اهالی فرهنگ و هنر حضور دارند. همچنین مهمانان ویژهای نیز در این مراسم حضور دارند که از جمله میتوان به مرضیه هاشمی خبرنگار شبکه پرس تی وی، ملاصالح قهرمان فیلم ۲۳ نفر و تعدادی از خانواده شهدا اشاره کرد. وزیر فرهنگ و ارشاد و معاون سینمایی وزارت ارشاد نیز در این مراسم حضور دارند.
محمدرضا شهیدی فر اجرای مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر را بر عهده دارد. در ۱۰ روز اکران فیلمهای جشنواره، فیلمهای متعدد و متنوعی در ژانرهای مختلف به نمایش درآمد؛ از آشفتگی جیرانی و مسخره باز تا ماجرای نیمروز و شبی که ماه کامل شد نرگس آبیار که هریک بحث و نقدهای بسیاری را در این ۱۰ روز داغ در بین اهالی فرهنگ و هنر و رسانه رقم زدند.
ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فجر اولین سخنران مراسم اختتامیه جشنواره سی و هفتم است. داروغه زاده در ابتدای صحبتهای خود، سال ۹۷ را پر مخاطب ترین و پر رونق ترین سال سینمای ایران خواند.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در حالی به پایان میبریم که برای سینمای ایران در این سال اتفاقات مهمی رقم خورده است. سال ۱۳۹۷ پرمخاطبترین سال سینمای ایران در دو دهه اخیر بود و به تبع آن پررونقترین و پرفروشترین سال سینمای ایران به شمار میآید.
دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: با کمال تأسف و شاید به دلیل اهمیت آثار تولید شده، آنچه از دید رسانهها خصوصاً رسانههای پایتخت در این آئین باشکوه مغفول ماند شور و نشاط و جریان اجتماعی ایجاد شده حول محور سینما در سراسر ایران بود. نمایش همزمان گزیده آثار جشنواره در همه استانها و در سراسر کشور، شرایطی فراهم نمود تا به عدالت اجتماعی نزدیک شویم و جشنواره فیلم فجر، مردم سراسر ایران را در بر گیرد و همه آنان را در این رویداد در چهل سالگی انقلاب اسلامی شریک سازد. و در این میان سیمرغ و پروانهها که رهاورد مشترکی از آثار جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم کودک بودند سهم کودکان و نوجوانان سراسر ایران در این شادمانی بود و لحظههای باشکوهی از مواجهه کودکان و فیلمها و سینما خلق کرد که در غوغای نمایش و نقد آثار، کمتر دیده شدند.
*******************
پخش وله فیلمهای بخش نگاه نو، فیلمهای کوتاه، مستند و انیمیشن ادامه دهنده مراسم بود.
با پخش ولهای محمد آفریده، حبیب احمدزاده، آیدا پناهنده، سعید سهیلی و مازیار میری به عنوان داوران بخش نگاه نو معرفی شدند.
احمدزاده، پناهنده، میری و آفریده برای اهدای جوایز بخش فیلمهای کوتاه، مستند و فیلمهای نگاه نو روی سن حضور یافتند.
برندگان بخش نگاه نو
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه: " بچهخور" به کارگردانی محمد کارت
محمد کارت کارگردان بچه خور در سخنانی پس از دریافت جایزه اش با تشکر از داوران گفت: خیلی خوشحالم که این جایزه را میگیرم و از همه عوامل فیلم تشکر میکنم. امیدوارم که همیشه حضور جدی فیلم کوتاه و مستند در جشنواره فیلم فجر استمرار داشته باشد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم سینمایی مستند:"بهارستان؛ خانه ملت" به کارگردانی بابک بهداد
بابک بهداد پس از دریافت سیمرغ بلورین بخش مستند گفت: از همه عوامل فیلم و هیأت انتخاب و هیأت داوری تشکر میکنم. سینمای مستند امروز ما جسور و خلاق است که سینمای داستانی را تحت تأثیر خودش قرار داده و در عرصه جهانی جایزه میگیرند ولی متأسفانه مورد کم توجهی قرار میگیرند. امیدوارم مشکلات سینمای ایران به زودی حل شود.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم در بخش نگاه نو: فیلم «مسخرهباز» به کارگردانی همایون غنیزاده
برای دریافت این جایزه خیال محمد یک مهاجر افغانستانی به روی سن آمد و این متن را خواند: اسم من خیال محمد است. نزد آقای غنی زاده کار میکنم من یک مهاجر افغانستانی هستم. از ایشان خواستم اگر توانست امروز از مشکلات مهاجران افغانستانی بگوید و بگوید که زندگی درد دارد. ایشان از من خواست به جای ایشان اینجا حاضر شوم و خودم از مشکلات مهاجران بگویم و بگویم زندگی درد دارد. در راه فکر کردم مگر مشکلات ما را همه نمیدانند؟ مشکلات تحصیلی، دانشجویی، امتیازات حقوقی ا وجتماعی اما خود مردم ایران مگر مشکلات کم دارند؟ برای همین دیگر نیکو نیافتم در این شرایط گله کنم.امروز باید فقط حرفهای خوب بزنیم. میخواهم از این فرصت استفاده کنم و مردم ایران را سپاس گویم. امروز که آفتاب امید در افغانستان دمیدن گرفته ما مردم افغانستان به پاس سالهای میزبانی شما برایتان آرزوی عبور از مشکلات و بحرانها میکنیم. امید که رنگ آرامش دوباره به کشور بازگردد.
سپس خیال محمد نامهای از همایون غنی زاده کارگردان برگزیده نگاه نو خواند با این متن: نامهای از همایون غنی زاده که باید موفق شده باشد نگاهی نو به جشنواره تزریق کرده باشد. من که این نامه را میخوانم حاکی از آن است که این اتفاق رخ داده. لذا با ابراز خرسندی از ایجاد فرصت حضور در جشنواره امسال اینجانب همایون غنی زاده از پذیرفتن این جایزه معذورم امید که در دورههای دیگری کارگردان مقبولتری برای جشنواره باشیم.
تجلیل از ۲۳ نفر و ملا صالح
شهیدیفر در ادامه با حضور روی سن به فیلمهای این دوره از جشنواره اشاره کرد که براساس وقایع تاریخی یا شخصیتهای تاریخی ساخته شدهاند، از جمله «۲۳ نفر»، «شبی که ماه کامل شد» و «غلامرضا تختی». او سخنان خود را با اشاره به ویژگیهای فیلم «۲۳ نفر» ادامه داد.
شهیدیفرد در ادامه اسامی آزادگانی که فیلم «۲۳ نفر» براساس زندگی آنان ساخته شده، خواند و از این آزادگان دعوت کرد تا به همراه بازیگرانی که نقش آنان را بازی کرده بودند، روی سن حاضر شوند.
گوهر خیراندیش دقایقی در مراسم تجلیل از 23 نفر سخنرانی کرد.