«آوا در آینه»؛ کتابی برای افزایش آگاهی نوجوانان


«آوا در آینه»؛ کتابی برای افزایش آگاهی نوجوانان

کتاب« آوا در آینه» نوشته فائزه دائمی به طور ظریف و غیر مستقیم به مساله ای اشاره کرده است که در جامعه ما تابو تلقی می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، این ها بهش می گویند «برابری» یا مثلا «استفاده مساوی از امکانات». همین که هر روز روی نیمکت متفاوتی بنشینی. کلاس ما چهارده تا نیمکت دارد با چهارده شماره . در ابتدای یک دوره چهارده روزه، از نیمکت شماره یک در گوشه سمت راست کلاس شروع می کنی و آخرش می رسی به نیمکت شماره چهارده، جلوی معلم ، ردیف اول. بابایم بهش می گوید «قرتی بازی مسخره! »من هم همین را می گویم . مسخره است که من با صد و هفتاد سانتی متر قد، کز کرده بنشینم ردیف جلو توی دهن معلم و ندای صد و پنجاه سانتی متر قد، از نیمکت شماره هشت هی سرک بکشد و چیزی نبیند یا اینکه هی چرت بزند،نارنگی پوست بکند،کانال تلگرامش را مدیریت کند و کسی نبیند.

کتاب «آوا در آینه» نوشته «فائزه دائمی» با ویراستاری «فرزانه آقاپور» مشتمل بر 59 صفحه از سری کتابهای مهارت های زندگی شرکت انتشارات فنی ایران است که به تازگی از سوی این انتشارات در شمارگان 2000 نسخه با قطع رقعی منتشر شده است.

کتاب «آوا در آینه» مشتمل بر 10 فصل با عناوین هرس،توفیر،صد سال تنهایی،زاپاس،بختک،غار تنهایی،اتاق روشن،ذره ها،آوار و تندیس است.نویسنده در این کتاب به طور بسیار ظریف و غیر مستقیم به مساله آزار جنسی یک نوجوان پرداخته است. مطالعه این کتاب می تواند به نوجوانان کمک کند و آگاهی آنها را در مورد مراقبت از خود افزایش دهد.ضمن اینکه کتابهای تالیفی که به آزار جنسی اشاره داشته باشند بسیار اندک هستند و این کتاب به نوعی می تواند در این زمینه راهگشا و زمینه ساز نوشتن در این حوزه باشد.

در پشت جلد کتاب «آوا در آینه» نوشته شده است: هزار تا اما و اگر دیگر هم وجود دارد، از کجا که برنگردد توی چشم‌هایم نگاه نکند، بریده بریده و با زبان بی‌زبانی دستگیرم نکند که گیرم راست می‌گویی، کرم از خودت نبوده؟ یا بدتر از آن، با یک لبخند ژکوند نگوید که تو هم نزدی؟! بالاخره ما دخترهای پانزده‌ساله عاشق‌پیشه، فکر و خیال زیاد می‌کنیم. یک چشمک هم چاشنی کارش کند که عمو کامرانت هم که با آن قد بلند و شانه‌های پهن و شقیقه‌های جوگندمی جان می‌دهد برای فکر و خیال.

در قسمتی از کتاب آوا در آینه می خوانیم: کارتن هایی را که مامان رویشان نوشته بود:« کتاب های آوا» ، از ته انباری بیرون کشیده ام و آورده ام به اتاقم.کتاب هایم را، رفیق های شفیق عزیزم را، دانه دانه از کارتون های موز بیرون کشیده ام و برشان گردانده ام سر جایشان؛ سر جایشان توی قفسه های کتابخانه ام. کنار تندیس بازیگری که همین دیروز به خانه آورده ام. همه شان را گذاشته ام جلوی چشمم، جایی که هر روز صبح ببینمشان و یادم بیاید که راه من ، مال خودم است، درست مانند هر چه از هر کسی یاد گرفته ام.

ناگهان از یک صبح سرد آلوده زمستانی توی لابی دانشگاه شروع نشد . از روزهای جوش جوشی دبیرستان هم. ته ته نخش به انشاهای علم بهتر است یا ثروت و مداد گلی های هشت و نه سالگی هم نرسید. ته نخ نوشتن ، ته نخ نوشتن من به جای خاصی نمی رسد. دیگر دنبالش نمی گردم. چنگ انداختن توی این کلاف سردرگم، جست و جوی دلپذیری نیست. پس، بیست و هفت ساله ام و نوشتن را دوست دارم . بی چون و چرا. این نوشته فائزه دائمی است که در قسمت داخلی جلد کتاب« آوا در آینه» درج شده است.

گفتنی است، کتاب «آوا در آینه» نوشته «فائزه دائمی» مشتمل بر 59 صفحه با قیمت ۷۰۰۰ تومان در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه در قطع رقعی از سوی شرکت انتشارات فنی ایران منتشر شده است.

پایان پیام/31


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!