لاوروف: وضعیت ادلب باید مطابق با معیارهای حقوق بشری حل و فصل شود
مسکو - ایرنا - وزیر امورخارجه روسیه اعلام کرد که وضعیت منطقه ادلب سوریه باید مطابق با معیارهای حقوق بشری حل و فصل شود و نیروهای روسیه و ترکیه در این منطقه به طور مشترک به گشت زنی خود ادامه می دهند.
به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ خاطرنشان کرد: در اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه در سوچی، طرفین توافق کردند که نظامیان روس و ترکیه با موافقت دولت سوریه چند منطقه در محدوده امن ادلب تعیین و در آن به طور مشترک گشت زنی کنند.
وی بیان اینکه ما نمی توانیم برای همیشه این کانون تروریسم را تحمل کنیم، اظهار کرد: تعیین چگونگی حل این مساله برعهده نظامیان است.
لاوروف با انتقاد از عملکرد نیروهای آمریکایی و متحدان آنها در بمباران شهر رقه گفت: ما (در ادلب) از نحوه نابودی تروریست ها به مانند آنچه در رقه رخ داد پیروی نمی کنیم چرا که هنوز اجساد غیرنظامیان زیر آوارست و در نقاط مختلف مین های خنثی نشده وجود دارد.
وزیر امورخارجه روسیه خاطرنشان کرد: نظامیان در حال طراحی اقداماتی مطابق با شرایط حقوق بشری برای حل مساله ادلب هستند.
**رایزنی روسیه برای تمدید قرارداد کاهش تسلیحات تهاجمی با آمریکا
وزیر امورخارجه روسیه گفت: روسیه تلاش خواهد کرد تا رایزنی های مشروحی با آمریکا برای تمدید قرارداد کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی سازماندهی کند.
وی با اشاره به عزم روسیه برای تمدید قرارداد کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی اظهار کرد: دوره اعتبار این قرارداد در سال 2021 به پایان می رسد اما زمان در حال به پایان رسیدن است.
لاوروف افزود: روسیه به آمریکا پیشنهاد کرده است که رایزنی ها درباره این قرارداد را با توجه به نگرانی از تصمیم آمریکا برای غیرهسته ای کردن سکوهای پرتاب موشک های تام هاوک و استقرار آن در زیردریایی ها و برخی بمب افکن های سنگین آغاز کند.
بر اساس توافقنامه کاهش سلاح های راهبردی تهاجمی به نام ˈاستارت - 2ˈ که در سال 2010 به امضای روسای جمهوری روسیه و آمریکا رسیده است، دو کشور باید شمار تسلیحات استراتژیک غیر هسته ای خود را تا سقف یکهزار و 550 و تسلیحات هسته ای خود را به 800 کاهش دهند.
براساس اطلاعات منابع خبری روسیه، آمریکا حدود 9 هزار و 500 کلاهک هسته ای و روسیه حدود 13 هزار کلاهک هسته ای دارد که از این تعداد، دو هزار و 500 کلاهک اتمی آمریکا و حدود پنج هزار کلاهک روسیه آماده استفاده است.
** کشورهای اروپایی وارد رویارویی بی معنی با روسیه شدند
لاوروف در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که ایده های نیک اشخاص برجسته ای همچون شارل دوگل برای یکپارچگی و حل اختلافات در اروپا پس از پایان جنگ سرد هرگز تحقق نیافته است.
وی ادامه داد: پس از جنگ سرد امید زیادی وجود داشت که چنین ایده هایی محقق شود اما متاسفانه در حد ایده باقی ماندند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه خاطرنشان کرد که گسترش بی رویه و بدون توجه به نگرانی دیگران ازسوی ناتو، استقرار سامانه پدافند موشکی آمریکا در اروپا، خودداری اتحادیه اروپا از اجرای توافق برای برقراری نظام بدون روادید با روسیه و تبعیض حقوق هیات روسیه در مجمع پارلمانی شورای اروپا حلقه های یک زنجیر هستند.
لاوروف همچنین گفت که میان روسیه و اتحادیه اروپا نقشه راهی وجود داشت که شامل چهار کارگروه در عرصه هایی همچون انسانی و اقتصادی می شد اما امروز این نقشه راه به فراموشی سپرده شده است.
وی ادامه داد: در این سند خاطرنشان شده بود که دو طرف نباید امنیت خود را با ضربه زدن به امنیت طرف دیگر پایه ریزی کنند و این توافق در سندهای سازمان امنیت و همکاری اروپا و شورای روسیه - ناتو نیز مورد تاکید بود اما نادیده گرفته شده است.
لاوروف افزود: در نتیجه شاهد هستیم که وحدت اروپا تحقق نیافته و از پتانسیل های بزرگ همکاری میان روسیه و اتحادیه اروپا استفاده نمی شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اظهار کرد: در حالی که کشورهای اروپایی اجازه دادند به رویارویی با روسیه کشانده شوند جهان در حال تغییر است و اتحادیه اروپا انحصار برای دستور کار همگرایی منطقه ای را دراختیار ندارد.
اروپام*391*1346*شبس**1613