اعانهای که پایمال میشود!
عبدالرضاعزیزی درگفتوگو با«قانون»: باید به فکر افرادی که کارمند،کارگر و تحت حمایت نیستند، بود
قانون-حدیث معروفی وجود دارد که محتوای آن مبنی بر اثرات منفی فقر بر زندگی اجتماعی است و آن معصوم میفرماید که اگر فقر از دری وارد شود ایمان از در دیگر خارج میشود؛ این گفتار را بارها متولیان دینی در این سالها بیان کردند ولی آیا توجهی که باید میشد به آن شده است؟! بیشک از وضعیت معیشت مردم مشخص است که پاسخ این سوال خیراست! مردم ایران همیشه و هر زمانی که حاکمیت به آنها نیاز داشته است در میدان حاضر شدهاند و کمکهای فراوانی به پایداری نظام داشتند ولی هر روز مشکلات معیشتی و اقتصادی آنها افزایش پیدا کرده و امروز در آستانه دهه پنجم این انقلاب نیازمندی مردم سبب شده است تا چشم امید به اندک کمکهای دولتی باشد. در همین راستا مدتی است که بستههایی با عنوان بسته حمایتی از طرف دولت توزیع میشود که همین اعانه نیز به برخی تعلق نگرفت و مردم را در این خلع و برزخ معلق نگهداشت. بعد از این پرداخت معلول، مسئولان امر شمارههایی را برای پیگیری اعلام کردند که آنها نیز ناکارآمد بود و تا حدودی مردم را بازی داد. بعد از آن هر روز مسئولان ادعا میکردند که مشکل حل میشود ولی خبر خاصی مخابره نمیشد.
وعده جدید
در همین راستا روز شنبه احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت اعتراضات ثبتشده مشمولانی که بسته حمایتی آنها پرداخت نشده است، اظهار کرد: یکمیلیون و 900هزار نفری که خود را مستحق دریافت بسته حمایتی دانستهاند، اعتراض خود را در دو سامانه #8*142* و #8*1420* ثبت کردهاند. وی تصریح کرد: البته فرایند بررسی اعتراضات در سازمان تامین اجتماعی آغاز شده است و افرادی که مشمول باشند، مشخص و اسامی آنها اعلام میشود.میدری ادامه داد: بر اساس بررسیهایی که تا به امروز انجام شده است پیشبینی میشود از تعداد افرادی که اعتراض خود را در دو سامانه نام برده ثبت کردهاند، یکمیلیون نفر مشمول دریافت بسته حمایتی باشند که اسامی آنها، فردا از طریق شماره تلفن همراه به آنها اعلام میشود. معاون وزیر رفاه بیان کرد: پس از اعلام اسامی باید در انتظار تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه باشیم و بهمحض اینکه اعتبار تامین شود، فرایند واریزیها آغاز میشود. میدری درباره زمان واریز رقم ریالی بسته حمایتی نیز گفت: تلاش میشود در صورت تامین اعتبار، تا پایان سال رقم ریالی پرداخت شود که میزان واریزیها بر اساس تعداد افراد خانوار خواهد بود.
معضل شناسایی
برای بررسی مشکل مردمی که شناسایی آنها برای دریافت بسته حمایتی با مشکل روبهرو شده است، به سراغ عبدالرضا عزیزی، رییس پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس و عضو این کمیسیون رفتیم. این نماینده مجلس در گفتوگو با «قانون» اذعان کرد که در حال حاضر من با افراد زیادی سر و کار دارم که نه تحت پوشش بهزیستی هستند و نه کمیته امداد، از سویی این افراد نه کارمند هستند و نه کارگر و تامین مایحتاج آنها حتی از بقیه مردمی که تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند، نیز واجبتر است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد، برای مثال اتفاق افتاده که خانمی به من مراجعه کرده و گفته که همسرش او را رها کرده و با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکند و باید به حال این دست افراد فکری شود. به نظر من رسیدگی به این افردا از همه واجبتر است و اکنون بهجاست از مسئولان درباره برنامههایشان برای این دسته از مردم سوال کنیم. وی افزود:«بنده در رابطه با این افراد با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت کردهام و به آقای وزیر گفتهام که پکیج حمایتی شما به افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیستند، یا کارمند و کارگر نیستند خدمات رسانی نمیکند و برنامهای برای آنها دیده نشده است و آقای وزیر قول دادند به این موضوع نیز رسیدگی کنند». عزیزی در پاسخ به این سوال که نحوه شناسایی این افراد چگونه خواهد بود؟ گفت:« این افراد خودشان به نمایندهها و بهزیستی مراجعه میکنند. زیرا کد مشخصی ندارند و دولت نمیتواند آنها را شناسایی کند بنابراین خودشان باید به این کار اقدام کنند. بنده بسیار نگران این افراد هستم و همانگونه که گفتم یکبار با وزیر در این باره حرف زدهام اما بازهم پیگیر وضعیت آنها خواهم بود».
خطر پایمالی حق
بسیاری از مردم هستند که نه غرور آنها اجازه میدهد به سازمانهای حمایتی رو بیاورند و نه به دلیل مشکلاتی که دارند نامشان در نهادهایی ثبت شدهاست و در این بین و زمانی که مسئولان طرحهایی مانند بسته حمایتی را اجرا میکنند حق آنها پایمال میشود. بنابراین باید برنامههایی وجود داشته باشد تا اگر تقسیم غنیمتی برای مردم صورت میگیرد، همه به صورت مساوی از آن استفاده کنند.