7 راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی فرزندان


7 راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی فرزندان

داشتن مهارت‌های اجتماعی مناسب می‌‌تواند به شدت به بهبود زندگی فرزند شما کمک کند. او نه تنها اعتماد به نفس بالایی پیدا خواهد کرد، بلکه هنگام برقراری ارتباط با دیگران می‌‌تواند افکار و احساسات خود را به درستی منتقل کند و از زندگی اجتماعی خود لذت ببرد. علاوه بر این، مهارت‌های اجتماعی نیز یک عامل محافظ در برابر قلدری و آزار و اذیت‌‌های احتمالی هستند.

به گزارش فانوس، فرزند شما برای داشتن مهارت‌های اجتماعی قوی، نیازی به توانایی‌های عجیب و غریبی ندارد. اما داشتن مهارت‌های اجتماعی مناسب می‌‌تواند به شدت به بهبود زندگی نوجوان شما کمک کند. او نه تنها اعتماد به نفس بالایی پیدا خواهد کرد، بلکه هنگام برقراری ارتباط با دیگران می‌‌تواند افکار و احساسات خود را به درستی منتقل کند و از زندگی اجتماعی خود لذت ببرد. علاوه بر این، مهارت‌های اجتماعی نیز یک عامل محافظ در برابر قلدری و آزار و اذیت‌‌های احتمالی هستند.

7 راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی فرزندان

علاوه بر این مطالعات نشان داده‌اند که برخورداری از مهارت‌های اجتماعی بالا با پیشرفت تحصیلی موفق ارتباط دارد. مهارت‌های اجتماعی بر آینده شغلی نوجوانان نیز تاثیرگذار است. البته به یاد داشته باشید که یادگیری مهارت‌های اجتماعی برای برخی از بچه‌ها نیازمند زمان و همچنین آزمون و خطای بیشتر است. صبور باشید و منتظر تغییرات فوری نباشید. در اینجا به هفت نکته کلیدی برای بهبود مهارت‌‌های اجتماعی فرزند شما اشاره شده است:

1. ایجاد عزت نفس
عزت نفس قوی، ریشه و اساس توانایی‌های اجتماعی فرزند شما است. اگر بچه‌ها اعتماد به نفس کافی نداشته باشند، ریسک‌پذیری لازم برای توسعه مهارت‌های اجتماعی را پیدا نخواهند کرد. اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید. هر کاری که لازم است را انجام دهید تا مطمئن شوید فرزند شما می‌تواند نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهد و در مورد کسی که هست احساس خوبی داشته باشد.

2. پرورش دوستی‌ها
دوستی‌های سالم یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند به یادگیری مهارت‌های اجتماعی و همچنین محافظت در برابر تحقیر و قلدری منجر شود. قلدرها معمولاً به سراغ بچه‌هایی که دوستان زیادی دارند نمی‌روند. بنابراین، عاقلانه است که برای کمک به فرزندتان در ایجاد دوستی به ویژه در سن نوجوانی کمک کنید. برای پرورش دوستی‌های فرزندتان، برای دوستان موجه آن‌ها وقت بگذارید و با برنامه‌ریزی زمینه با هم بودنشان را فراهم کنید. آن‌ها را با فعالیت‌های بیرون از خانه مانند ورزش درگیر کنید. درباره معیارهای دوستی سالم با فرزند خود صحبت کنید.

7 راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی فرزندان

3. آموزش قاطعیت
هنگامی که بچه‌ها منفعل یا بیش از حد انعطاف‌پذیر هستند، ممکن است مورد آزار و اذیت قرار بگیرند. به فرزند بیاموزید که چطور افکار و احساسات خود را بیان کنند. آن‌ها باید درک کنند که ایستادگی برای حق و حقوقشان کار درستی است و باید برای آن تلاش کنند.

4. آموزش احترام متقابل
بچه‌ها باید یاد بگیرند که هر کس شایسته احترام و دارای ارزش است. این بدان معنا است که نه آن‌ها حق دارند به دیگران آسیب برسانند، و نه کسی حق دارد نسبت به آن‌ها ظلم و آزار روا دارد. بچه‌ها باید یاد بگیرند ارتباط خود را با افرادی که برای آن‌ها احترام قائل نیستند قطع کنند.

7 راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی فرزندان

5. آموزش مقاومت
بچه‌ها نیز در طول زندگی خود در معرض درگیری‌ها و تضادها قرار می‌گیرند. آموزش دادن آنها درباره چگونگی مقابله با مشکلات بدون تاثیرپذیری بیش از حد، مهارتی ارزشمندی برای زندگی است. مقاومت همچنین به بچه‌ها کمک می‌کند تا از بروز آزار و اذیت جلوگیری کنند. علاوه بر این، بچه‌هایی که مقاوم هستند، می‌توانند در مورد احساساتشان صادق باشند.

7 راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی فرزندان

6. الگوسازی همدلی
بچه‌هایی که می‌توانند نسبت به دیگران احساس همدلانه داشته باشد، توانایی درک احساسات دیگران را دارند و اغلب توانایی کمک کردن به دیگران را دارند. برای آموزش همدلی به فرزندان خود، اطمینان حاصل کنید که رفتار شما در خانه الگوی مناسبی از همدلی را به فرزندتان ارائه می‌کند. همچنین مراقبت از سالمندان و کمک به فقرا، داوطلب شدن در مددکاری‌ها و شرکت در سایر فعالیت‌‌های خیریه می‌تواند نمونه‌هایی از الگوسازی همدلی برای فرزندان خانواده باشد.

7. تمرین توانایی حل مسئله
شاید مهم‌ترین عامل ایجاد مهارت‌های اجتماعی، توسعه توانایی کودک در حل مشکلات به روش صحیح است. برای انجام این کار، فرزندان شما باید بدانند که چگونه احساسات خود را شناسایی و واکنش‌های خود را مدیریت کنند. وقتی این دو خصوصیت وجود نداشته باشند، بچه‌ها در برقراری ارتباط با دیگران به مشکل برمی‌خورند. همچنین، ابزارهای حل اختلافات مانند همکاری و پیش‌‌بینی پیامدها را می‌توانید به فرزندانتان آموزش دهید تا بتوانند مشکلات اجتماعی خود را به خوبی رفع کنند.

مترجم: فرید ناهید


قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم