خبری نگران کننده برای حقوق بگیران سازمان تامین اجتماعی/ بحران در راه است؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: اصلاحات پارامتریک باید منافع تامین اجتماعی و کارگران را در نظر بگیرد اما آنچه که در حال اتفاق افتادن بوده بیشترین فشار را به جامعه کارگری وارد میکند. بر همین اساس ابتدا باید اصلاحات...
به گزارش کارگر آنلاین ، نشست سالیانه دبیران اجرایی خانههای کارگر سراسر کشور در محل دانشگاه علمی- کاربردی خانه کارگر تهران برگزار شد.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این نشست گفت: در واپسین روزهای سالی قرار داریم که از لحاظ معیشتی، اقتصادی و مواردی از این دست سال سخت و دشواری برای ملت ایران بود. در حال حاضر متاسفانه حدود 97 هزار کارگر از دو ماه تا یک سال نتوانستهاند حقوقی دریافت کنند. همچنین 1470 واحد تولیدی دچار مشکل شدند که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. همه این موارد نشان از خاص بودن شرایط کنونی دارد ولی این بدان معنا نیست که نتوان برای آنها کاری کرد.
وی افزود: شرایط دشواری که امروز خانه کارگر با آن مواجه شده همین هزینههایی است که از درآمدهای کارگران پیشی گرفته و بسیاری از شما را در تنگنا قرار داده است. لذا میبایست یک استراتژی تازه را برای حل این موضوع در سال آینده در نظر گرفت. بر همین اساس برای اینکه بتوانیم این شرایط را پشت سر بگذاریم ابتدا باید استراتژی را طراحی کنیم که اول عضوها را فراری ندهد، دوم بتواند هزینهها را پوشش داده و حتی کاهش دهد که در این مورد کاهش نیروی انسانی برای کاهش هزینهها غیرممکن به نظر میرسد. به نوعی باید به سمتی حرکت کنیم که کمترین هزینه را داشته باشیم. به عنوان مثال میتوان در استانها و شهرستانهای مختلف از نیروی انسانی دانشجوها، کارآموزها و کسانی که عشق به کار کردن در خانه کارگر دارند، استفاده کنیم تا به این صورت هزینهها کاهش پیدا کند که البته در شرایط امروز بعید است.
صادقی در ادامه بیان کرد: راهکار دیگر میتواند استفاده از صنف بودن خانه کارگر و ورود به کار اقتصادی باشد که البته با توجه به تجربه نداشتن در این موضوع کار پرخطری برای ما به شمار میآید. در نهایت باید بگویم سال آینده سال سختی برای ما به شمار میآید که در آن هرکدام از شما مدیران استانی باید بهترین راهکار مورد نظر را پیدا کنید. همچنین ممکن است سال آینده شاهد شکوفایی اقتصادی از این دست باشیم و همه مشکلات بر همین اساس حل شود.
معاون دبیرکل خانه کارگر در ادامه صحبتهای خود اظهار داشت: شرایط اقتصادی موجود ممکن است در سال آینده وضعیتی را ایجاد کند که ما شاهد کاهش اعضای بیشتری نسبت به سالهای گذشته باشیم که باید تا آنجا که میتوان از این موضوع جلوگیری کرد.
البته لازم است بگویم که افزایش حقوق چه اتفاق بیفتد و چه اتفاق نیفتد ما هر سال ریزش نیروی انسانی را داشتهایم ولی امسال براساس شرایط موجود پیشبینیمان این است که ریزش بیشتری را خواهیم داشت چراکه نشانههای این موضوع را از همین حالا میبینیم به هرحال سال سختی برای نیروی کار میبینیم که باید برای آن راهکاری پیدا کنیم.
وی افزود: در همین راستا برای پرداخت بیمه بیکاری باید راهکاری اندیشیده شود که این موضوع مستلزم تزریق کمک هزینه از دولت به صندوق بیمه بیکاری است. براساس سبد حداقل معیشت کارگران که 37 عدد کالا را برای آنها مشخص کرده امسال مبلغ 2 میلیون و 650 هزار تومان حقوق برای کارگران تعیین شده بود که این موضوع برای سال 98 حدود 3 میلیون و 700 هزار تومان پیشبینی شده است و البته قطعا ما به آن نخواهیم رسید ولی میتواند زمینهای برای گفتوگو در زمینه حقوق باشد.
صادقی در ادامه عنوان کرد: نمیخواهند حرف ما را بپذیرند که مبنای حل مشکلات شناور شدن مزد است چراکه نمیتوان تورم را رها کرد و حقوق را ثابت نگه داشت. در گذشته حداقل مزد کارگر در روز یک کیلو گوشت را نتیجه میداد، امروز هر کیلو گوشت 125 هزار تومان است در نتیجه حداقل حقوق به کارگران باید 3 میلیون و 750 هزار تومان باشد که همه هم آن را میپذیرند اما در اجرا میگویند نمیتوانیم آن را بپردازیم و دولت باید به ما کمک کند.
وی افزود: همچنین طرح احیای بن کارگری در حال ایجاد بوده که طرح بسیار خوبی است و میتواند مشکلات را تا حدی حل کند برای این طرح 500 تا یک میلیارد دلار دولت از ذخیره ارزی خود به آن اختصاص دهد تا این طرح عملیاتی شود. همچنین باید بگویم که از همه دبیران اجرایی خواهش دارم که همپای شوراهای عالی کار جلو بروند و متضاد هم عمل نکنند تا به این صورت بهانهای برای عدم افزایش حقوق دست کسی ندهیم.
صادقی در ادامه گفت: بحث دیگر ما آموزش بوده است که از جمله محورهای جذاب برای اعضا که میتواند حق عضویت بیشتری را برای ما فراهم کند ولی متاسفانه بعضی دوستان در این موضوع تعلل میکنند. اینکه اهمیت این موضوع را بدانیم و در جهت کتمان آن حرکت کنیم ظلمی است که به خودمان میکنیم. آموزش برای ما به شدت مهم بوده و باید جدی گرفته شود لذا در احیای آموزشهای کوتاهمدت تاکید میکنم و امیدوارم استارت آن برای سال آینده زده شود.
معاون دبیرکل خانه کارگر در ادامه اظهار داشت: خانه کارگر در وضعیتی قرار دارد که به سمت پوست اندازی حرکت میکند بر همین اساس چارت سازمانی آن باید فرق کند به نوعی خانه کارگر در حال پیر شدن بوده ولی نیروی انسانی آن باید جوان شود یعنی دبیران اجرایی باید نیروهای جوان جایگزین خود را بسازند تا بعد از آنها مشکلی برای جایگزینی وجود نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: از دیگر موضوعات مهم ما بخش انتخابات آتی مجلس است. اگر مصوبه تازه مجلس تصویب شود پس از 24 سال آقای محجوب اجباراً باید یک دوره را تنفس اجباری داشته باشند. در شرایط فعلی نظر ما برای کاندیداهایی مورد نظرمان آقای کمالی و آقای ربیعی هستند. در نهایت باید بگویم شکل انتخابات تغییر کرده و این تغییر شکل برای خانه کارگر انگیزه برای حضور بهتر را ایجاد میکند.
وی در بخش پایانی صحبتهایش گفت: وضعیت تامین اجتماعی وضعیت مناسبی نیست. این سازمان نیازمند اصلاحات ساختاری است که باید بلافاصله آن را اجرا کنیم. اگر اصلاحات ساختاری اتفاق نیفتد اصلاحات پارامتریک جواب نداده و ابتر خواهد ماند. اصلاحات پارامتریک باید منافع تامین اجتماعی و کارگران را در نظر بگیرد اما آنچه که در حال اتفاق افتادن بوده بیشترین فشار را به جامعه کارگری وارد میکند. بر همین اساس ابتدا باید اصلاحات ساختای انجام شود بعد به دنبال اصلاحات پارامتریک برویم.
منبع : ایلنا