رصد گرام: مواد لازم برای تهیه سمنو خانگی: یک لیوان گندم کامل- چهار لیوان آرد- آب۵ لیوان
برای تهیه سمنو خانگی برای شب عید مهم است که در تمام مراحل رشد، گندم جای خنک و کم نور باشد، گندم را پاک کنید همه ی دانه های شکسته و نصفه را جدا کنید. چون باعث ترش شدن و بوگرفتن گندم میشوند ، سپس بشورید و رویش آب معمولی بریزید.
باید تا دو بند انگشت رویش آب باشد، بگذارید دو روز بماند تا جوونه سفید بزند در این دو روز چهار پنج بار آبش را عوض کنید، بعد از آن آبکش کنید و داخل پارچه نخی که مرطوب شده بریزید و داخل یک آبکش بگذارید تا ۲۴ ساعت بماند و گندم کمی ریشه بزند.
در طول این مدت باید پارچه نمناک باشد ولی نباید خیس باشد، سپس گندم را در آبکش ریخته به طوری که ضخامتش حدود دوسانت بشود. نباید گندم زیادی روی هم انباشته بشود، سپس زیر شیر آب بگیرید تا خوب شسته بشود، فشار آب زیاد نباشد چون جوانه ها آسیب میبینند.
حالا روی گندم یک پارچه ی نخی مرطوب بکشید این پارچه باید همیشه مرطوب باشد بعد بگذارید دو سه روزی بماند، در این مدت چند بار رویش آب بگیرید تا بوی بد نگیرد چون داخل آبکش هستند آب اضافیش خارج می شود ومشکلی ندارد،زمانی آماده است که جوانه قد کشیده ولی هنوز از غلاف نقره ای بیرون نزده که شکلش در اول فیلم دیده می شود.
در ادامه برای تهیه سمنو خانگی بدانید که اگر گندم ها سبز بشوند و از غلافشان بیرون بیایند سمنو تلخ می شود و شیرینیش کم می شود در یک خانه سرد حدود سه روز طول می کشد تاجوانه به زمان مناسبش برسد. حالا زیر شیر آب بگیرید و خوب بشوریدش و قطعه کنید سپس کم کم در مخلوط کن بریزید با مقداری آب گرم تا خوب میکس بشود بعد در صافی پارچه ای ریخته تا شیره اش کامل خارج بشود، شیره گندم را با آرد مخلوط کنید.
طرز تهیه سمنو خانگی
نباید آرد داخل آن گلوله شود، اگر گلوله شد از الک ردش کنید، تک تک این مراحل در کلیپ دیده می شود ،حالا مواد را در ظرف روحی یا مسی روی حرارت متوسط بگذارید ومدام و پیوسته هم بزنید. وقتی جوشید حرارت را کم کنید و هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد وغلیظ بشود، وقتی غلظتش مثل فرنی شد زیرش شعله پخش کن و دربش را دم کنی بگذارید و اجازه بدهید برای یک ساعت دم بکشد ،دوسه بار هم همش بزنید تا ته نگیرد و بعدش سمنو خانگی شما آماده است.