انواع دستور تهیه شیرینی نخودچی خانگی
نوع اول
♌مواد لازم :
آرد نخودچی(۳ بار الک شده) ۲۵۰ گرم
پودر قند ۱۲۵ گرم
روغن جامد(لادن طلایی) ۱۲۵ گرم
پودر هل ۱/۲ ق چ
وانیل ۱/۸ ق چ
آرد سفید ۲ ق غ ♌طرز تهیه :
اول روغن رو کمی با همزن بزنید بعد پودر قند رو بهش اضافه کنیدو با همزن بزنید تا کاملا صاف و یکدست بشه تقریبا کرمی رنگ میشه.بعد پودر هل رو اضافه کنید .
از آرد نخودچی که سه بار الک شده دو ق غ بردارید و به همون میزان آرد سفید رو اضافه کنید و خوب با هم مخلوطشون کنید.
حالا آرد رو به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر جمع بشه.اگه ورز دادن سخت شد و خمیر جمع نشد میتونید یکدور از چرخ گوشت رد کنید تا خمیری یکدست بدست بیاد .بعد داخل پلاستیک فریز بذارید و حداقل چهار ساعت تو دمای محیط استراحت بدید . بهتره این مدت بیست و چهار ساعت باشه.
بعد از استراحت خمیر رو کمی ورز بدید.زیاد به ورز دادن نیاز نداره. یه کم آرد سفید زیر کار بپاشین و با وردنه صاف کنید و هر ترکی که دیدید با دست صاف کنید.
میتونید پلاستیک رو روی خمیر بذارید و بعد وردنه بکشید و بعد با قالب نخودچی کاتر کنید.
اگر خمیر به کاتر میچسبید اون رو توی آرد سفید بزنید و بعد قالب بزنید.
برای کاتر زدن با دست بهش فشار نیارین که روی شیرینی خراب بشه .با ضربه از کاتر جدا کنید.
با درجه صد و شصت درجه سانتی گراد فر رو گرم کنید و بعد به مدت بیست دقیقه داخل فر بذارید.
نباید منتظر باشید زیرش تغییر رنگ کنه .
بعد اینکه از فر دراوردید به هیچ وجه از سینی جدا نکنید چون خراب میشه.اجازه بدید یه شب تا صبح تو دمای محیط بمونه و بعد جدا کنید.
زیاد هم ورز ندید که به روغن بیفته و خراب بشه.
نوع دوم
مواد لازم:
پودر سوییت اند لو صورتی: ۵ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم
هل: یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
خلال پسته: به میزان لازم
کافیه طبق مراحل ویدئو پیش برید تا این شیرینی نخودچی خوشمزه و بدون شکر آماده بشه
راستی به جای همزن برقی، میتونید تمام مراحل رو با همزن دستی هم پیش ببرید
نوع سوم
پودر شکر ١٥٠گرم
روغن صاف ١٤٠گرم
ارد نخودچی ٣٠٠گرم
زنجبیل یک قاشق مرباخوری
هل یک قاشق چایخوری
.
.
پودر شکر و روغن را با همزن برقی پنج دقیقه بزنید تا کرم رنگ شود. ارد نخودچی و زنجبیل و هل را اضافه کنید و با همزن برقی پنج دقیقه هم بزنید. میتونید با دندانه متوسط چرخ گوشت چرخ کنید. خمیر را در یخچال دو سه ساعت استراحت دهید. خمیر رابین دو پلاستیک باز کنید و قالب بزنید و در سینی بچینید. میتونید در دست گرد کنید و روی ان نقش بیندازید. سینی را در فر ١٦٠ درجه به مدت ١٥ دقیقه قرار دهید و بعد از سرد شدن با کاردک جدا کنید .
.
پ.ن.١: میتونید از ارد نخودچی صد گرم کم کنبد و به جای ان از ارد گندم استفاده کنید
.
پ.ن.٢: شیرینی نخودی بعد از پخت تغییر رنگ نمیده. منتظر تغییر رنگ شیرینی نشید چون بیشتر از زمان پخت اگه توی فر بمونه طعم شیرینی عوض و بد میشه
.
پ.ن.٣:بعد از اینکه سینی رو از فر در اوردید تا یک ساعت به شیرینی ها دست نزنید. شیرینی ها شل و شبیه خمیر خام نخودی هستن، بعد از اینکه کاملا سرد شدن ، سفت و منسجم میشن
نوع چهارم
. .. آرد نخودچی 500 گرم .... آرد گندم 3 ق غذا خوری سر پر ..... پودر قند 175 گرم ....... . پودر هل یک ق چ یا وانیل یک سوم ق چ ( هل خوشمزه تر میشه) .......... روغن صاف قنادی یا (روغن جامد لادن طلایی که بهتر میشه) 175 گرم .... .
. .ابتدا از آرد نخودچی سه قاشق غذا خوری بردارین و به جاش آرد گندم بزارید.
.آردها و هل را الک کنید ، پودر قند هم الک کنید به موادتون اضافه کنید .
روغن هم اب کرده را با مواد خوب ورز بدین
فقط خیلی زیاد ورز ندین تا خمیرتون به روغن بیفته .
اونوقت شیرینی هاتون خشک میشه .
این خمیر استراحت نمی خواهد .
خمیر یه کم حالت پودری داره مواد را بین دو کیسه فریزر پهن کنید به اندازه ی قطر یک سانت باز کنید خوب میشه قالب بزنید و تزیین کنید .
حتما فر از یک ربع قبل گرم باشه.
قالب بزنید و توی فر 160 درجه به مدت 20 دقیقه .
البته توی هر فر متفاوته.
این شیرینی خیلی حساسه بزارین کاملا خنک بشه بعد از سینی خارج کنید. تاسرد نشده بهش دست نزنید .بهتره کاغذ روغنی بزارین .
.
.بچه ها من برای طعم بهتر کره را اب میکنم دوغش رو میگیرم و میزارم سرد بشه و داخل این شیرینی هم صد گرم روغن قنادی و مابقی کره اب شده زدم .
اب کردن کره هم میزارم استوری مراقب باشید کره با حرارت کم اب بشه و رنگش طلایی بشه و نسوزه .
حالا عکس اولی بهتره یا دومی ؟