طرز تهیه شیرینی مربایی با بافت نرم و لطیف
در این مطلب یه دستور عالی از شیرینی مربایی رو براتون میذارم که بافت نرم و فوق العادهای داره و وقتی با مارمالاد ترکیب میشه، مقداری از مارمالاد رو جذب خودش میکنه و بافت و طعمش بی نظیر میشه.
شخصا توی شیرینیهایی که دم عید خیلی باب میشه و خودم هم چندین ساله که از اولین گزینه هام برای پختنه، شیرینی مربایی هست. در این مطلب یه دستور عالی از شیرینی مربایی رو براتون میذارم که بافت نرم و فوق العادهای داره و وقتی با مارمالاد ترکیب میشه، مقداری از مارمالاد رو جذب خودش میکنه و بافت و طعمش بی نظیر میشه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی
آرد ۳۰۰ گرم
پودر قند ۵۰ گرم
روغن جامد ۱۵۰ گرم (روغن جامدهای معمولی در بازار رو حرارت بدید تا ذوب بشه، بعد بذارید در یخچال تا خنک بشه)
عسل یا شربت بار ۱ ق. غذاخوری
نشاسته ذرت ۳ قاشق جایگزین آرد
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
مارمالاد یا ژل بریلو
مراحل تهیه شیرینی مربایی
قبل از هر چیز طبق معمول تاکید میکنم حتما مواد خشکتون رو دو سه بار الک کنید. در ابتدا روغن و پودر قند رو باهم میزنیم تا کرمی رنگ بشه. بعد عسل یا شربت بار رو بهشت اضافه میکنیم. در ادامه تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و اونقدری هم میزنیم که مواد یکدست بشه.
مرحله بعدی اضافه کردن مواد خشکمون هست. حدود ۳ قاشق از آرد رو بر میداریم و به جاش نشاسته ذرت اضافه میکنیم. این کار به نرم شدن شیرینی کمک میکنه. خوبه که نوک قاشق چایخوری نمک هم به مواد اضافه کنید. حالا مواد خشک رو کاملا مخلوط میکنیم و به موادتر اضافه میکنیم و کمی ورز میدیم تا خمیر به دست نچسبه. دقت کنید که آرد اضافی به خورد خمیر ندید.
حالا خمیر رو برای یکی دو ساعن داخل یخچال استراحت بدید.
بعد از اینکه از یخچال خارج کردید، خمیر رو بین دو کیسه فریزر پهن کنید و با وردنه خمیر رو باز کنید و با قالب مناسب قالب بزنید. نصفی از شیرینیها رو ساده قالب بزنید و نصف دیگه رو با ماسوره یا هر چیز دیگهای سوراخ دار کنید که بعدا مارمالاد از روی شیرینی مشخص بشه.
شیرینیها رو روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه (اگه فر برقی هست حدود ۱۶۰ کافیه) اجازه بدید حدود ۱۰-۱۵ دقیقه بپزه. وقتی زیر شیرینیها شروع به تیره شدن کرد، از فر خارج کنید.
اجازه بدید شیرینیها کمی خنک بشه و بعد از سینی خارج کنید. حالا میتونید روی شیرینیهای ساده مارمالاد بریزید و شیرینیهای سوراخ دار رو روی اونها بذارید.
برای تزیین میتونید قبل از استفاده از مارمالاد، روی شیرینیهای سوراخ دار رو با برش به عسل یا شربت بار آغشته کنید و بعد با ترافل یا رنده شکلات، کنجد، پودر نارگیل، پودر پسته و بادوم روی شیرینیها رو بپوشونید. میتونید مثل من روی شیرینیهای سوراخ دار پودر قند الک کنید یا با شکلات بن ماری تزیینشون کنید.
خلاصه این شیرینی خیلی جای مانور داره و باهاش میشه شکلهای خیلی متنوعی از شیرینی رو تهیه کرد.
بعد از از اینکه بین شیرینیها مارمالاد زدید، بهتره یه روز توی یخچال بمونه. یعنی اگه تحمل کنید و داغ داغ شیرینیها رو تموم نکنید، بعد از یک روز مارمالادها تا حدی به خورد شیرینی میرن و طعمشون عالیتر میشه.
این دستور حدود ۴۰ تا بیسکوییت میده که میشه ۲۰ تا شیرینی مربایی.
منبع: وبلاگ هانی شف / دونفره
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی
آرد ۳۰۰ گرم
پودر قند ۵۰ گرم
روغن جامد ۱۵۰ گرم (روغن جامدهای معمولی در بازار رو حرارت بدید تا ذوب بشه، بعد بذارید در یخچال تا خنک بشه)
عسل یا شربت بار ۱ ق. غذاخوری
نشاسته ذرت ۳ قاشق جایگزین آرد
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
مارمالاد یا ژل بریلو
مراحل تهیه شیرینی مربایی
قبل از هر چیز طبق معمول تاکید میکنم حتما مواد خشکتون رو دو سه بار الک کنید. در ابتدا روغن و پودر قند رو باهم میزنیم تا کرمی رنگ بشه. بعد عسل یا شربت بار رو بهشت اضافه میکنیم. در ادامه تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و اونقدری هم میزنیم که مواد یکدست بشه.
مرحله بعدی اضافه کردن مواد خشکمون هست. حدود ۳ قاشق از آرد رو بر میداریم و به جاش نشاسته ذرت اضافه میکنیم. این کار به نرم شدن شیرینی کمک میکنه. خوبه که نوک قاشق چایخوری نمک هم به مواد اضافه کنید. حالا مواد خشک رو کاملا مخلوط میکنیم و به موادتر اضافه میکنیم و کمی ورز میدیم تا خمیر به دست نچسبه. دقت کنید که آرد اضافی به خورد خمیر ندید.
حالا خمیر رو برای یکی دو ساعن داخل یخچال استراحت بدید.
بعد از اینکه از یخچال خارج کردید، خمیر رو بین دو کیسه فریزر پهن کنید و با وردنه خمیر رو باز کنید و با قالب مناسب قالب بزنید. نصفی از شیرینیها رو ساده قالب بزنید و نصف دیگه رو با ماسوره یا هر چیز دیگهای سوراخ دار کنید که بعدا مارمالاد از روی شیرینی مشخص بشه.
شیرینیها رو روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه (اگه فر برقی هست حدود ۱۶۰ کافیه) اجازه بدید حدود ۱۰-۱۵ دقیقه بپزه. وقتی زیر شیرینیها شروع به تیره شدن کرد، از فر خارج کنید.
اجازه بدید شیرینیها کمی خنک بشه و بعد از سینی خارج کنید. حالا میتونید روی شیرینیهای ساده مارمالاد بریزید و شیرینیهای سوراخ دار رو روی اونها بذارید.
برای تزیین میتونید قبل از استفاده از مارمالاد، روی شیرینیهای سوراخ دار رو با برش به عسل یا شربت بار آغشته کنید و بعد با ترافل یا رنده شکلات، کنجد، پودر نارگیل، پودر پسته و بادوم روی شیرینیها رو بپوشونید. میتونید مثل من روی شیرینیهای سوراخ دار پودر قند الک کنید یا با شکلات بن ماری تزیینشون کنید.
خلاصه این شیرینی خیلی جای مانور داره و باهاش میشه شکلهای خیلی متنوعی از شیرینی رو تهیه کرد.
بعد از از اینکه بین شیرینیها مارمالاد زدید، بهتره یه روز توی یخچال بمونه. یعنی اگه تحمل کنید و داغ داغ شیرینیها رو تموم نکنید، بعد از یک روز مارمالادها تا حدی به خورد شیرینی میرن و طعمشون عالیتر میشه.
این دستور حدود ۴۰ تا بیسکوییت میده که میشه ۲۰ تا شیرینی مربایی.
منبع: وبلاگ هانی شف / دونفره