پیاجو یا کوکوی عدس یک میان وعده معروف بنگلادشی است که هندی ها هم به روش دیگری این غذا را درست می کنند. لایه بیرونی این غذا ترد است اما داخل آن بر عکس کاملا نرم است. هندی ها این غذا را همراه با چای شیر میل می کنند. کوکوی عدس با چند ماده غذایی بسیار ساده درست می شود اما ترکیب آن ها معجزه می کند.
عدس و پیاز مواد اصلی این غذا هستند اما با اضافه کردن فلفل سبز تند و کمی هم ادویه جات طعم این غذا را بهتر خواهید کرد.
مواد مورد نیاز:
عدس ۱ پیمانه پیاز ۲ عدد متوسط فلفل سبز ۵ الی ۶ عدد نمک ۱ قاشق چای خوری زردچوبه ½ قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری آرد نخودچی ۱ قاشق چای خوری روغن ۱ الی ۲ قاشق غذاخوریبه مدت ۳ ساعت عدس را در آب بخیسانید. می توانید به مدت یک شبانه روز این کار را انجام دهید. اگر فراموش کرده اید که عدس را بخیسانید اگر به مدت نیم ساعت هم در آب داغ بخیسانید کافی است.
سپس عدس ها را آب کشی کنید و داخل مخلوط کن آن ها را مخلوط کنید و به شکل خمیر در بیاورید. در این مرحله سعی کنید که از آب استفاده نکنید. شاید کمی خشک به نظر برسد اما برای این که کوکوها کاملا ایده آل تان باشند طبق همین دستور ادامه دهید.
بعد از خمیر شدن عدس ها آن را داخل ظرف جداگانه ای بریزید سپس نمک، زردچوبه، پودر فلفل قرمز و آرد نخودچی را اضافه کرده و هم بزنید. این کار را بهتر است با دست انجام دهید. سپس پیازهای اسلایس شده و فلفل سبز خرد شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. در نهایت ۱ قاشق غذاخوری روغن اضافه کرده و هم بزنید.
روغن را داخل تابه بریزید و داغ کنید. سپس شعله را روی متوسط کم کنید و مواد را با دست در روغن سرخ کنید.
کوکوها را در روغن پشت و رو کنید تا هم هر دو طرف آن ها سرخ شود و هم داخل کوکوها بپزد.
کوکوها را تا زمانی که قهوه ای طلایی رنگ شود سرخ کنید و در بشقابی که داخل آن را با دستمال پوشانده اید قرار دهید.
این غذا را می توانید با انواع سس ها امتحان کنید اما بهتر است آن را همراه با سس تند میل کنید. اگر سس تند در خانه ندارید داخل سس قرمز کمی فلفل بریزید.
استفاده از مطالب روژان فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع ، بلا مانع است.
دستور تهیه کوکوی عدس