خوردن پیتزا در دوران بارداری مضر است؟
منبع خبر /
سلامت مادر و نوزاد /
02-01-1398
آیا می خواهید یک تکه پیتزا در دوران بارداری بخورید؟ آیا سردرگم هستید که مصرف پیتزا در دوران بارداری خوب است یا بد؟
آیا می خواهید یک تکه پیتزا در دوران بارداری بخورید؟ آیا سردرگم هستید که مصرف پیتزا در دوران بارداری خوب است یا بد؟ تعداد زیادی از مادران قبل از سفارش پیتزا فکر می کنند که آیا مصرف پیتزا مضر است؟ پیتزا با طعم خوشمزه و ظریف ایتالیایی، غذای مورد علاقه ی بیشتر افراد در کل دنیا است. اما مادران باید در مصرف پیتزا در دوران بارداری، احتیاط کنند، زیرا در دوران بارداری حتی در مصرف سالم ترین غذاها هم باید احتیاط شود.
در برخی مواقع، پیتزا حاوی مواد تشکیل دهنده ای است که حامل میکروب های مضر بالقوه بوده و مصرف آن ها ممکن است سلامت شما و کودکتان را تحت تاثیر قرار دهد.
آسیب های احتمالی مصرف پیتزا در دوران بارداری
در صورت سالم نبودن پیتزا، خوردن پیتزا در دوران بارداری می تواند برخی مشکلات مربوط به سلامتی مادر و جنین را به وجود آورد، شما باید با آگاهی و دقت، نوع پیتزایی را انتخاب کنید که سالم باشد.
برخی مواد که در ارتباط با مواد تشکیل دهنده ی پیتزا نگران کننده هستند، عبارتند از
1. پنیر پیتزا خطرناک در بارداری:
استفاده از پنیر پیتزای زیاد روی پیتزا با توجه به طعم فوق العاده آن می تواند یکی از دلایل منع خوردن پیتزا در دوران بارداری باشد، پنیر نرم استفاده شده روی پیتزا مانند پوسته ی باد کرده و ناسالم می تواند در دوران بارداری خطرناک باشد. همچنین، در دوران بارداری باید از مصرف پنیرهای نرم رگه دار مثل پنیرهای چرب دانمارکی که دارای چربی زیادی هستند، خودداری کرد.
از آنجایی که پنیرهای نرم دارای رطوبت بیشتری هستند، بنابرین محل مناسبی برای رشد باکتری های مضر مانند لیستریا می باشند. این باکتری ها در افراد معمولی به ندرت باعث عفونت می شوند ولی مصرف آن برای مادران ضعیف در دوران بارداری خطرناک است، زیرا در دوران بارداری حتی کوچک ترین نوع بیماری هم به طور مستقیم به شما و جنین آسیب جدی خواهد رساند.
۲. خطر مصرف گوشت خام موجود در پیتزا در دوران بارداری:
پیتزا حاوی مقدار کمی گوشت پخته یا گوشت خام و یا سرد، مانند ژامبون، کالباس و پپرونی می باشد که خوردن آن می تواند باعث بیماری توکسوپلاسموز شود. توکسوپلاسموز یک بیماری عفونی است که توسط انگل موجود در خاک، آب تصفیه نشده و گوشت ایجاد می شود. پس از خوردن پیتزا در دوران بارداری که حاوی گوشت خام باشد، خودداری کنید، اگر شما در دوران بارداری آلوده به انگل ها شوید، می تواند آسیب شدیدی به نوزاد شما وارد شود، هیچ علائمی از توکسوپلاسموز شناسایی نشده است. اما زمانی که مشکوک به آلوده شدن هستید، باید فورا نزد متخصص زنان و زایمان فته و با مشورت وی به دنبال درمان باشید.
۳. خوردن ماهی های صدفی موجود در پیتزا در دوران بارداری ممنوع:
پیتزاهایی که شامل لایه هایی از ماهی، میگو ، حلزون و صدف هستند، اگر کاملا پخته نشده باشند می توانند باعث عفونت های باکتریایی و ویروسی شوند. مادران باردار باید از مصرف پیتزاهای حاوی ماهی های نپخته خودداری کنند تا جنین خود را از آسیب های احتمالی محافظت کنند.
در برخی مواقع، پیتزا حاوی مواد تشکیل دهنده ای است که حامل میکروب های مضر بالقوه بوده و مصرف آن ها ممکن است سلامت شما و کودکتان را تحت تاثیر قرار دهد.
آسیب های احتمالی مصرف پیتزا در دوران بارداری
در صورت سالم نبودن پیتزا، خوردن پیتزا در دوران بارداری می تواند برخی مشکلات مربوط به سلامتی مادر و جنین را به وجود آورد، شما باید با آگاهی و دقت، نوع پیتزایی را انتخاب کنید که سالم باشد.
برخی مواد که در ارتباط با مواد تشکیل دهنده ی پیتزا نگران کننده هستند، عبارتند از
1. پنیر پیتزا خطرناک در بارداری:
استفاده از پنیر پیتزای زیاد روی پیتزا با توجه به طعم فوق العاده آن می تواند یکی از دلایل منع خوردن پیتزا در دوران بارداری باشد، پنیر نرم استفاده شده روی پیتزا مانند پوسته ی باد کرده و ناسالم می تواند در دوران بارداری خطرناک باشد. همچنین، در دوران بارداری باید از مصرف پنیرهای نرم رگه دار مثل پنیرهای چرب دانمارکی که دارای چربی زیادی هستند، خودداری کرد.
از آنجایی که پنیرهای نرم دارای رطوبت بیشتری هستند، بنابرین محل مناسبی برای رشد باکتری های مضر مانند لیستریا می باشند. این باکتری ها در افراد معمولی به ندرت باعث عفونت می شوند ولی مصرف آن برای مادران ضعیف در دوران بارداری خطرناک است، زیرا در دوران بارداری حتی کوچک ترین نوع بیماری هم به طور مستقیم به شما و جنین آسیب جدی خواهد رساند.
۲. خطر مصرف گوشت خام موجود در پیتزا در دوران بارداری:
پیتزا حاوی مقدار کمی گوشت پخته یا گوشت خام و یا سرد، مانند ژامبون، کالباس و پپرونی می باشد که خوردن آن می تواند باعث بیماری توکسوپلاسموز شود. توکسوپلاسموز یک بیماری عفونی است که توسط انگل موجود در خاک، آب تصفیه نشده و گوشت ایجاد می شود. پس از خوردن پیتزا در دوران بارداری که حاوی گوشت خام باشد، خودداری کنید، اگر شما در دوران بارداری آلوده به انگل ها شوید، می تواند آسیب شدیدی به نوزاد شما وارد شود، هیچ علائمی از توکسوپلاسموز شناسایی نشده است. اما زمانی که مشکوک به آلوده شدن هستید، باید فورا نزد متخصص زنان و زایمان فته و با مشورت وی به دنبال درمان باشید.
۳. خوردن ماهی های صدفی موجود در پیتزا در دوران بارداری ممنوع:
پیتزاهایی که شامل لایه هایی از ماهی، میگو ، حلزون و صدف هستند، اگر کاملا پخته نشده باشند می توانند باعث عفونت های باکتریایی و ویروسی شوند. مادران باردار باید از مصرف پیتزاهای حاوی ماهی های نپخته خودداری کنند تا جنین خود را از آسیب های احتمالی محافظت کنند.
راه حل ها و هشدارهای مصرف پیتزا در دوران بارداری
در حالت کلی، خوردن پیتزا در دوران بارداری اگر به طور کامل پخته شده باشد، با مواد اولیه سالم و آب لوله کشی سالم تهیه شده باشد، اشکالی ندارد. زیرا در این صورت می توانید مطمئن شوید که پیتزای مصرفی شما و جنین سالم می باشد.
در این مقاله نکاتی برای تهیه پیتزای سالم بررسی شده است
۱. پختن پیتزا در دمای بالا کمک می کند تا میکروب های آن کشته شوند، در نتیجه شما و جنینتان از خطر ابتلا به عفونت در امان خواهید بود.
2. پیتزا باید با آب سالم تهیه شود، همچنین توصیه می شود پیتزا به عنوان غذا باید بعد از خنک شدن مصرف شود.
۳. با توجه به نتایج تحقیقات دانشمندان، سالم ترین پنیر برای تهیه پیتزا، پنیر خشک مانند چدار و پارمسان است که حتما باید از شیر پاستوریزه یا غیر پاستوریزه ساخته شده باشد، دلیل استفاده از پنیر خشک این است که این گونه از پنیرها در مقایسه با پنیرهای نرم دارای آب کمتری بوده و احتمال رشد میکروب ها در آن کمتر است و برای دوران بارداری مناسبند.
4. پنیرهای نرم و آماده مانند موتزارلا، ریکوتا و پنیر فتا در صورتیکه 100٪ مطمئن باشید که از شیر پاستوریزه تولید شده اند، می توانند در تهیه پیتزا برای دوران بارداری استفاده شوند، لازم است اطمینان داشته باشید که پنیر نرم استفاده شده در پیتزا به طور کامل پخته شده و بخار گرم از آن بیرون بیاید.
۵. همه ی مرغ و گوشت مورد استفاده در پیتزا زنان باردار باید به طورکامل و در دمای بالا پخته شده و بخار گرم از آن ها بیرون بیاید.
6. شما می توانید پیتزای تهیه شده از صدف و ماهی را تنها در صورتی که به طورکامل و در دمای بالا پخته شده باشد، مصرف کنید.
۷. در حال آماده سازی پیتزا، گوشت خام را با دست های تمیز و شسته آماده کنید.
8. ظروفی که برای پخت و پز استفاده می شود باید به خوبی قبل و بعد از فرآیند پخت و پز شسته شود تا اطمینان حاصل کنید که باکتری ها و میکروب های آن ها کامل از بین رفته اند.
اگر شما انتظار داشتید که باید خوردن پیتزا را در دوران بارداری رها کنید، باید بدانید که تا زمانی که اقدامات احتیاطی را رعایت می کنید، دلیلی برای منع خوردن آن وجود ندارد.
مهمترین مطالب در اینباره:
پیتزا یک غذای محبوب است و تقریبا تمام گروههای سنی آنرا دوست دارند. اما آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری بیخطر است؟ به خاطر ویاری که مادران باردار در این دوره دارند پرسیدن این سؤال منطقی است. یک پیتزا داغ و خوشمزه با صدای جلز و ولز همیشه وسوسهبرانگیز است.
اما وقتی به خوردن آن تکه پیتزا فکر میکنید، اثرات آن بر سلامت تان را نیز در نظر بگیرید، چون حالا خودتان تنها نیستید؛ سلامت جنین هم مهم است.
پیتزا یک غذای محبوب است و تقریبا تمام گروههای سنی آنرا دوست دارند. اما آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری بیخطر است؟ به خاطر ویاری که مادران باردار در این دوره دارند پرسیدن این سؤال منطقی است. یک پیتزا داغ و خوشمزه با صدای جلز و ولز همیشه وسوسهبرانگیز است.
اما وقتی به خوردن آن تکه پیتزا فکر میکنید، اثرات آن بر سلامت تان را نیز در نظر بگیرید، چون حالا خودتان تنها نیستید؛ سلامت جنین هم مهم است.
آیا بانوان باردار میتوانند پیتزا بخورند؟
سؤالی که همیشه بانوان بارداری را که عاشق پیتزا هستند اذیت میکنید این است که «آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری بی خطر است؟» خب، پیتزا در دسته غذاهای ناسالم قرار میگیرد که به هیچ عنوان در رژیم غذایی بانوان باردار نمیگنجد.
یادتان باشد که کالری ها و تاثیرات منفی آن میتواند به سلامت شما و رشد جنین تان آسیب برساند. اما در صورتیکه پیتزا از یک برند خوب خریداری شده باشد که استانداردهای کیفیت خوب را رعایت میکنند و یا این که خودتان آن را در منزل با مواد غذایی سالم طبخ کرده باشید، خوردن هر از چند وقت آن اشکالی ندارد.
این اعتقاد وجود دارد که خوردن پیتزا میتواند حال آدمها را خوب کند و حتی این توانایی را دارد که آنها را خوشحالتر کند. اما اگر در دوران بارداری پیتزا میخورید سعی کنید برای روی آن سبزیجات بیشتری و پنیر کمتری انتخاب کنید.
این کار نه تنها باعث میشود هوس شما بخوابد بلکه مواد مغذی را نیز به بدنتان میرساند. اگر در دوران بارداری هوس پیتزا کردید سعی کنید تا آن را در منزل خودتان با مواد غذایی نظیر قارچ، گوشت چرخ کرده، سوسیس و کالباس های خانگی، گوشت مرغ و این قبیل مواد سالم و با مقدار کمی پنیر پیتزا آن را تهیه کنید.
به این ترتیب هم توانسته اید خودتان را برای چند ساعتی سرگرم کنید و هم می توانید از خوردن یک غذای سالم و خانگی به همراه پدر آینده فرزندتان لذت ببرید.
عوارض خوردن پیتزا در دوران بارداری
پیتزا بیشتر تاثیرات منفی دارد تا فایده. در زیر به برخی تاثیرات و عوارض یک برش پیتزا اشاره میکنیم.
- بعضی پنیرها مانند پنیر آبی دانمارکی، کممبر یا بری حاوی باکتری کپکی و لیستریا هستند. این باکتری میتواند باعث یک بیماری کمیاب شود که نشانه های آن مشابه سرماخوردگی است.
- اضافه کردن پنیر زیاد روی پیتزا میتواند منجر به مصرف کالری زیاد و در نهایت اضافه وزن شما شود.
- خوردن پیتزا همچنین میتواند باعث سوزش معده یا مشکلات دستگاه گوارش شود.
- ریختن پپرونی روی پیتزا به خاطر چربی های اشباع شده آن میتواند برای بدن شما مضر باشد. چنین چربی هایی اگر زیاد مصرف شوند برای سلامت قلب خوب نیست و همچنین میتواند باعث دیابت بارداری شود.
- اگر پیتزای شما خام باشد، یا خوب پخته یا گرم نشده باشد، که معمولا در مورد سالامی، چوریزو یا پپرونی اینگونه است، میتواند منجر به یک بیماری عفونی به نام توکسوپلاسموز شود.
فواید خوردن پیتزا در دوران بارداری
حالا که میخواهیم درباره فواید پیتزا در دوران بارداری صحبت کنیم، بعضی چیزهایی را که باید بدانیم در زیر برای شما فهرست کردهایم:
- پیتزا به عنوان غذای آرامشبخش دستهبندی میشود که میتواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم حال شما را خوب کند.
- پیتزا وقتی پر از سبزیجات و با سالاد همراه باشد میتواند برخی مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز بدن شما را تامین کند.
- اگر پیتزا تازه و داغ باشد، میتواند ویار شما را برطرف کند و نوع خانگی آن ممکن است حتی برای شما ضرر هم نداشته باشد.
- روی پیتزا خود سس باکیفیتی بریزید که حاوی ویتامین A و C باشد. سس گوجه فرنگی حاوی لیکوپن آنتی اکسیدان است که میتواند احتمال بروز سرطان را کاهش دهد.
- انتخاب خمیر نازک و برشته میتواند حاوی فیبر زیاد باشد.
- برای پیتزای خود پنیر موتزارلای نیم چرب انتخاب کنید که میتواند کلسیم استخوان ساز و برخی پروتئین های مورد نیاز شما را تامین کند.
چطور در دوران بارداری پیتزای بی خطر بخوریم؟
خوردن پیتزا بی خطر در دوران بارداری برای حفظ سلامت شما و جنین تان مهم است.
- فقط پیتزاهایی را بخورید که کاملا پخته است و خوب گرم شده، چرا که حرارت بیشتر باکتری های مخلفات روی آن را خواهد کشت.
- سعی کنید فقط از پیتزا فروشیهای خوشنام سفارش بدهید، چراکه غذای باکیفیت و سالم به شما میدهند.
- پیتزا را تازه میل کنید. وقتی پیتزا مدتی میماند باکتریها دوباره تشکیل میشوند.
- در صورتی که پیتزای شما حاوی گوشت یا آبزیان صدفی است، مطمئن شوید که به خوبی پخته شده باشند.
- بهتر است پیتزای سبزیجات انتخاب کنید که حاوی مواد مغذی لازم برای بانوان باردار است.
- تا جایی که میتوانید از خوردن پیتزا در سه ماهه دوم بارداری خودداری کنید.
- توصیه میشود که فقط یک تا دو برش پیتزا میل کنید.
- از خوردن پیتزای حاوی کالباس خودداری کنید.
- از خوردن پیتزاهای حاوی پنیرهای کپکی مانند بری، کممبر یا آبی دانمارکی خودداری کنید چرا که حاوی باکتری لیستریا هستند.
- بهتر است روی پیتزای خود از پنیر پارمزان یا چدار استفاده کنید. پنیرهای سفتی وجود دارد که آب کمتری دارند و همین احتمال تشکیل میکروبی را کاهش میدهد.
این را میدانیم که پیتزا غذای هوس برانگیزی است، اما در دوران بارداری تا جای ممکن باید از آن اجتناب کرد.
اما اگر عاشق پیتزا هستید و نمیتوانید ویار خود را کنترل کنید، خوردن هر از چند وقت یک پیتزای داغ و خوشمزه ضرری ندارد. هنگام خوردن پیتزا روش های بی خطرتر ذکرشده را در نظر داشته باشید. نوش جان!