به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، معمولا دندانپزشک نکاتی درباره طریقه صحیح مسواک کردن دندانها و استفاده از نخ دندان در طول مدت ارتودنسی در اختیار مراجعه کننده قرار میدهد. اما در کنار این نکات و دستورالعملهای مسواک کردن، نخ دندان کشیدن و خرید مسواک مناسب برای دندانهای ارتودنسی شده، باید به موارد دیگری را نیز تاکید میکند تا سلامت دهان و دندان را تضمین کند.
از جمله این موارد میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
شستشوی دهان و دندانها با استفاده از محلولهای فلوراید
فلوراید یکی از اجزا و عناصر بسیار شگفت انگیز است که حتی در منابع آب ما نیز پیدا میشود.
این عنصر باعث تقویت مینای دندان شده و از تخریب و فساد دندان و ورود هر گونه آسیبی به دندان جلوگیری میکند و به همین علت بسیار مورد توجه دندانپزشکان است.
میتوانید محلول شستشوی دهان حاوی فلوراید را از تمامی داروخانهها و مغازههای ارائه دهنده لوازم بهداشتی تهیه کنید و به راحتی در دسترس است.
برای مصرف نیز فقط کافی است دستورالعمل نوشته شده روی بطری را دنبال کنید.
جرمگیری و تمیز کردن دندانها نزد دندانپزشک
تمیز کردن و جرمگیری دندانها نزد دندانپزشک، یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت ارتودنسی است.
درست همانند قبل از ارتودنسی، پس از گذاشت براکتها و سیمها روی دندان باید به صورت مرتب برای جرمگیری و تمیز کردن دندانها به ارتودنتیست مراجعه کنید. دندانپشزکها و متخصص ارتودنسی برای تمیز کردن دندانهای دارای براکت تعلیم دیده و کاملا حرفهای و تخصصی این خدمات را ارائه میدهند.
اگر به دنبال گرفتن بهترین نتیجه از ارتودنسی هستید حتما برای تمیز کردن و جرمگیری مرتبا به دندانپزشک مراجعه کنید.
بهترین شیوه مراقب از دندانها در زمان ارتودنسی
بهترین کاری که برای مراقب از دندانها در طول ارتودنسی میتوانید انجام دهید این است که روزی ۲-۳ بار دندانها را مسواک کنید، هر روز نخ دندان بکشید، از مسواک دارای برس نرم استفاده کنید، از محصولات سفیدکننده استفاده نکنید، از دهانشویههای حاوی فلوراید استفاده کنید و مرتبا برای جرمگیری و تمیز کردن براکتها به ارتودنتیست مراجعه کنید.
تاثیرات عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسی
تاثیراتی که عدم مراقبت از دندانها و عدم رعایت بهداشت دهان در طول ارتودنسی میتوانند بسیار خطرناک باشند.
ورم و التهاب لثه (gingivitis)
اولین مشکل جدی که ممکن است به وجود بیاید ورم و التهاب لثه است. ورم یا التهاب لثه مرحله اولیه انواع بیماریهای لثه است و در اثر پلاک و جرم انباشته شده روی دندانها به وجود میآید. علائم این بیماری شامل خونریزی لثه، متورم شدن و قرمز شدن لثهها است و اکثر مواقع بدون درد است.
مشکل پریودنتیت (periodontits)
یکی دیگر از مشکلاتی که در اثر عدم مسواک کردن دندانها در طول ارتودنسی به وجود میآید پریودنتیت است. پریودنتیت زمانی بروز میکند که ورم و التهاب لثه نادیده گرفته شود. در این مورد لثه شروع به کشیدن دندان کرده و موجب ایجاد فاصله بین دندانها میشود و بدین ترتیب محیط بیشتری برای رشد میکروبها و جرمهای ددندانی ایجاد میشود.
کم شدن کلسیم دندانی (decalcification)
آخرین مشکل بسیار جدی و مهمی که ممکن است اتفاق بیفتد، کم شدن میزان کلسیم بافت دندانها (بروز لکههای سفید) است. در این حالت دندانپزشک با توجه به لکههای – خطوط یا نقطههای- سفید رنگ دائمی ایجاد شده روی دندانها و در اطراف براکتها به وجود این مشکل پی میبرد. این لکهها برای همیشه روی دندانها باقی میمانند.
بنابراین دنبال کردن تمامی نکات مربوط به سلامت دهان و دندان و رعایت متناوب بهداشت دهان در طول ارتودنسی اهمیت بسزایی دارد.
خلاصه مطالب:
با داشتن براکت و سیم ارتودنسی روی دندانها نیز همچنان میتوان دندانها را مسواک کرد و این امر اهمیت بسیار زیادی دارد. بهترین کاری که میتوان برای مراقبت هر چه بهتر از براکتها و دندانها انجام داد این است که روزی ۲-۳ بار دندانها را مسواک کرده، هر روز بین دندانها و براکتها را نخ دندان بکشید، از مسواک ویژه ارتودنسی با برس نرم استفاده کنید، از محصولات سفیدکننده دندان استفاده نکنید، با استفاده از دهانشویههای حاوی فلوراید دهان خود را روزانه شستشو دهید و مرتبا به دندانپزشک یا ارتودنتیست خود مراحعه کرده و جرمگیری و تمیز کردن تخصصی دندانها را انجام دهید. مشکلات عمدهای که ممکن است در اثر عدم رعایت بهداشت دندانها در طول ارتودنسی به وجود آید عبارتند از ورم و التهاب لثه، پریودنتیت، و کلسیمگیری دندانها.این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپیبرداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.