طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی
پنیر خامه ای خانگی نوعی پنیر چرب و خوشمزه است که به عنوان پنیر صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد یا در تهیه انواع کیک و شیرینی به کار می رود.
ستاره | سرویس آشپزی – آیا تاکنون به تهیه یک پنیر خامهای خوشمزه در منزلتان فکر کردهاید؟ پنیر یکی از انواع لبنیات تهیه شده از شیر گاو، گاومیش، شتر، بز و گوسفند است که در رنگها و طعمهای گوناگونی وجود دارد. در این مطلب به آموزش تهیه پنیر خامهای خانگی خواهیم پرداخت.
برای تهیه پنیر، شیر با افزودن آنزیمی مانند مایه پنیر یا اسید سیتریک (سرکه) دلمه میشود. این ماده سپس تحت فشار قرار میگیرد و پس از جدا کردن آب از آن، به شکل پنیر در میآید. انواع پنیر را براساس ترکیبات شیر، آنزیم به کار رفته برای ترش کردن شیر، روش کار و میزان رطوبت دسته بندی میکنند.
پنیر خامهای یکی از انواع پنیر با رطوبت خیلی زیاد (۸۵-۸۰ درصد) است که اولین بار به صورت صنعتی در آمریکا تهیه شد. این پنیر از مخلوط کردن خامه و اسید سیتریک به دست میآید و در حرارت زیر ۱۰ درجه نگهداری میشود. طعم پنیر خامهای کمی ترش بوده و مانند کره نرم است. از این ماده به عنوان پنیر صبحانه همراه با نان استفاده میشود و همچنین در تهیه انواع شیرینی و کیک مانند چیزکیک به کار میرود. استفاده از این پنیر در انواع سالاد یا در پوره سیب زمینی نیز مرسوم بوده و باعث ایجاد طعم عالی در آنها میشود.
طرز تهیه پنیر خامهای خانگی
مواد لازم | |
خامه پاستوریزه | ۱ پاکت |
سرکه سفید صنعتی | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
نکته: در صورت عدم دسترسی به دماسنج، میتوانید از حرارت غیر مستقیم برای تهیه پنیر خامهای استفاده کنید. برای این منظور:
نکات مهم
هرگز خامه را روی حرارت مستقیم قرار ندهید، زیرا خامه میبرد و خراب میشود.
برای افزایش کیفیت پنیر خامهای بهتر است از خامهی محلی استفاده کنید که غلظت بالایی دارد.
گاهی برای تهیه پنیر خامهای خانگی به جای سرکه از آبلیمو استفاده میشود که در این صورت خامه ترش شده و پنیر کیفیت خود را از دست میدهد، بنابراین بهترین گزینه همان سرکه سفید صنعتی است.
ترکیب مواد پنیر خامهای
ترکیب مواد پنیر خامه ای | |
آب | 55 درصد |
چربی | 33 درصد |
پروتئین | 10 درصد |
نمک | 0/8-1/2 درصد |
پنیر یک ماده غذایی با شهرت جهانی است که از قدیم مورد استفاده قرار میگرفته و ریشه در دوران پیش از تاریخ دارد. هرچند منشا پیدایش این ماده غذایی مشخص نیست، ولی از گذشتههای بسیار دور در مصر، یونان و روم باستان به عنوان غذایی پرطرفدار شهرت داشته است. برخی از تاریخ نویسان معتقدند که پنیر برای اولین بار توسط چوپانهای آسیایی وقتی کشف شد که آنها برای نگهداری و حمل شیر از معدهی خالی بزها استفاده میکردند. آنزیم موجود در معدهی خشک شدهی بزها بر شیر عمل کرده و با استفاده از گرمای خورشید، فرایند تولید پنیر صورت میگرفت. شاید در آن زمان کسی تصور نمیکرد مادهای که چوپانان از شدت گرسنگی میخوردند، روزی به یکی از محبوبترین و متنوعترین مواد غذایی در سراسر دنیا تبدیل شود.
شما با طرز تهیه چه نوع پنیر دیگری آشنا هستید؟ در صورت تمایل میتوانید تجربیات و نظرات خود را درباره تهیه پنیر خامهای یا هر نوع پنیر دیگر از طریق قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.