فیلم مادر قلب اتمی کاری از علی احمدزاده؛ تیغ دو لبه سینمای ایران
مادر قلب اتمی به کارگردانی علی احمدزاده و به نویسندگی او و مانی باغبانی است. کارگردانی که فیلم قبلیاش به نام مهمونی کامی هم توقیفی است. نوشته فیلم مادر قلب اتمی کاری از علی احمدزاده؛ تیغ دو لبه سینمای ایران اولین بار در نت نوشت. پدیدار شد.
مادر قلب اتمی به کارگردانی علی احمدزاده و به نویسندگی او و مانی باغبانی است. کارگردانی که فیلم قبلیاش به نام مهمونی کامی هم توقیفی است.
فیلم مادر قلب اتمی به کارگردانی علی احمدزاده؛ دو دوست همخانهای با نامهای آرینه با بازی ترانه علیدوستی و نوبهار با بازی پگاه آهنگرانی در شب واریز یارانهها بعد از پایان یک مهمانی شبانه قصد بازگشت به خانه را دارند اما به ناگاه اتفاقاتی رخ میدهد که باعث میشود آنها تا صبح در خیابان بمانند. کامی دوست آرینه و نوبهار با بازی مهرداد صدیقیان و مرد راوی با بازی محمدرضا گلزار وارد داستان میشوند، ماجراهای متفاوتی را رقم میزنند و ادامهی داستان … در ادامه با معرفی فیلم مادر قلب اتمی با نت نوشت همراه باشید.
این خلاصهی بسیار کوتاهی از فیلمی مادر قلب اتمی به کارگردانی علی احمدزاده و به نویسندگی او و مانی باغبانی است. کارگردانی که فیلم قبلیاش به نام مهمونی کامی هم توقیفی است. مادر قلب اتمی حدود سه سال توقیف ماند و سرانجام پس از اصلاحاتی بر روی پردهی سینماهای کشور رفت. اصلاحاتی که به بدنهی فیلم آسیب زد.
بیشتر بخوانید: نقد فیلم مادر قلب اتمی ساختهی علی احمدزاده؛ رانده شده از بهشت
فیلم مادر قلب اتمی ؛ تیغ دو لبه سینمای ایران
سانسور و توقیف در سینمای ایران تیغ دو لبه است برای بعضی فیلمها فروش بیشتر را به ارمغان میآورد مانند آنچه که برای فیلم جنجالی خانهی دختر اتفاق افتاد و برای بعضی دیگر که مادر قبل اتمی هم در این گستره است ضربه زننده است. سانسورهای وارده شاکلهی فیلم را بیشتر دچار اختلال کرده است. شاید اگر صحنههای حذف شده، باقی میماند سیر داستان ملموستر میشد.
مادر قلب اتمی آشفته و درهم است به حدی که پیدا کردن یک سیر مشخص در داستان، کار دشواری است. ژانر فیلم بین رئال و سورئال سر در گم است. شخصیت پردازیها، توضیح کافی از کاراکترهای فیلم به مخاطب نمیدهد. بعد از ورود گلزار به فیلم در نیمهی پایینی دیالوگهای بی ارتباط از جمله دربارهی مسائل سوریه، بمب اتم، صدام و بدلاش، بنلادن، لبنان و … به داستان وارد میشوند که نه تنها به فیلم کمکی نمیکنند بلکه آن را بی شیرازهتر از قبل میکنند.
بیشتر بخوانید: فیلم ویلایی ها کاری از منیر قیدی
فیلم از نیمه شب شروع میشود و با طلوع خورشید تمام میشود. کامی در فیلم خوابی را برای آرینه و نوبهار تعریف میکند نام فیلم نیز از دل خواب او و نیز آهنگی که آرینه، نوبهار و کامی از پنجمین آلبوم گروه موسیقی راک بریتانیایی، گروه پر خاطرهی پینک فلوید به همین نام با هم در ماشین گوش میدهند و با آن همسرایی میکنند، بیرون آمده است.
باید گفت که فیلم قبلی احمدزاده نیز بر پایهی تصادف شکل گرفته و در آن روابط علل و معلولی رعایت نمیشوند. در مادر قلب اتمی مرز رویا و واقعیت طی نمیشود فیلم در میان این دو در موقعیتی مبهم و خسته کننده دست و پا میزند و در جاهایی تلاش میکند خود را به یکی از این دو نزدیک کند، گاه رویا و گاه واقعیت. فیلم با وجود بازیگران گیشه پسند، در زمینهی بازی بازیگرانش ضعیف است گرچه که امیر سیدزاده تهیه کنندهی فیلم اصرار دارد این تجربهی گلزار بهترین بازی در تمام زندگیاش است!
در مادر قلب اتمی هیچ وقت معلوم نمیشود چرا نوبهار مبتلا به بیماری ام اس است و مدام به سرویس بهداشتی احتیاج دارد یا اینکه چرا آنقدر پزشک بودن آرینه بد مطرح میشود، دلیل حضور بی سر و ته کامی و راوی چیست؟ و خیلی سوالات دیگر که شاید هیچ وقت مخاطب نتواند پاسخ درستی برای آنها بیابد.
بیشتر بخوانید: فیلم آذر کاری از محمد حمزه ای و تهیه کنندگی نیکی کریمی
#gallery-2#gallery-2 .gallery-item#gallery-2 img#gallery-2 .gallery-captionواقعا بی سر و ته بود
البته بعضی از منتقدان این فیلم را در زمرهی فیلمهای پست مدرن ایران که میتواند آغازگر راهی باشد، میدانند.
دیدن این فیلم برای من تجربه جالبی بود و ابدا مثل خیلی ها احساس بدی در انتها نداشتم …
البته پیش بینی هام هم با توحه به آشنایی که با آقای احمدزاده در اینستاگرام داشتم هم بی تاثیر نبود!
اگر می خواهید بیشتر راجع به این کارگردان بدونید و تحلیل درستی از فیلم هاش داشته باشید پیشنهاد می کنم به صفحه اینستاگرامش سری بزنید:
instagarm.com/aliahmadzade
ممنون از پیشنهادتان، حتما.
این فیلم ژانر جدیدی در سینمای ایران است اما نظر شخصیام این است که خیلی بیشتر از اینها جای کار داشته است.
باز هم سپاسگزارم.
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty