پاپ هم اروپا و آمریکا را برای فروش سلاح به جنگ افروزان محکوم کرد


پاپ هم اروپا و آمریکا را برای فروش سلاح به جنگ افروزان محکوم  کرد

رم - ایرنا - پاپ فرانسیس رهبر مذهبی کاتولیک ها که همواره انتقاد از سیاست های جنگ افروزانه و فروش اسلحه را در دستور کار دارد، در نهایت موضع خود در قبال فروش سلاح از سوی اروپا ، آمریکا و جهان غرب به جنگ افروزان در یمن، سوریه و افغانستان و کشتار زنان، کودکان و مردم این کشورها، مشخص کرد.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا، پاپ از ابتدای ماموریت خود به عنوان رهبر مذهبی کاتولیک هابه انتقاد از جنگ و فروش اسلحه به کشورهای درحال جنگ پرداخته و نزاع را ابزاری برای ثروت اندوزی قاچاقچیان اسلحه عنوان کرده است.
رهبر کاتولیک ها در موضع گیری های خود هیچ گاه از اروپا و آمریکا به عنوان مسئولان مستقیم این فجایع نام نبرده، اما روز گذشته (شنبه) در نشستی در دانشگاه 'سان کارلو' در میلان، به غرب حمله کرد و دولتمردان غربی را مسئول خون هزاران کودک و زن و مرد بی گناه دانست.
پاپ از سیستم اقتصادی غرب و نقش آن در برپایی جنگ های سوریه، یمن و افغانستان انتقاد کرد و گفت که اروپا و آمریکا برای کشتار کودکان این کشورها سلاح می فروشند و بدون چنین تسلیحاتی در این کشورها جنگی وجود نداشت.
وی افزود: کشوری که سلاح تولید کرده و می فروشد باید وجدانش به خاطر مرگ هر کودک و نابودی هر خانواده در عذاب باشد.
این موضع گیری پاپ در حالی است که غرب ده ها سال است با حضور نظامی مستقیم و غیرمستقیم از طریق ایجاد جنگ های منطقه ای و فروش اسلحه به کشورهای منطقه، جهان را درگیر جنگ های طولانی مدت کرده و هزاران تن را به کام مرگ رسانده است.
پاپ فرانسیس در طول مسئولیت خود به دفعات کشورهای صادرکننده اسلحه را خطاب قرار داده و بدون ذکر نام آنها، هشدار داد: آنهایی که به تجارت اسلحه می پردازند، از صلح و حقوق بشر صحبت نکنند، سخن گفتن از صلح و تجارت اسلحه یک تناقض غیرقابل قبول است همانطوری که ادعای حقوق بشر و بی توجهی به مردان و زنانی که (برای فرار از جنگ ها) مجبور به ترک وطن خود می شوند و می میرند، یک رفتار بدبینانه است.
پاپ عقیده دارد که تجارت اسلحه و مهاجرت های اجباری دو مشکل اساسی است که باید با آن مقابله شود. همه از صلح صحبت و وانمود می کنند که خواستار صلح هستند اما متاسفانه توسعه تسلیحاتی برخلاف این جهت سوق می یابد، تجارت اسلحه باعث پیچیده تر و دور کردن راه حل جنگ ها و مناقشات شده و اغلب خارج از چارچوب قانونی انجام می شود.
وی دیگر چالش مهم جهان را مهاجرت های اجباری در برخی مناطق دانست و تاکید کرد که این نوع مهاجرت یک فاجعه بزرگ بشری محسوب می شود.
پاپ به تازگی نیز در مسیر بازگشت از سفر به مغرب، خطاب به کشورهای اتحادیه اروپا افزود: فروش اسلحه به آنهایی که کودکان را می کشند (جنگ عربستان در یمن) متناقض است، وقتی اروپا به یمن سلاح می فروشد تا کودکان را بکشد، این عمل چگونه می تواند متناقض نباشد.
پاپ فرانسیس در دی ماه گذشته ها در دیدار با 180 سفیر اکرودیته در واتیکان به مناسبت آغاز سال نو میلادی، به آینده ای پرمخاطره اشاره کرد. وی با یادآوری اینکه چند جانبه گرایی در جهان در بحران است، هشدار داد که خطر وقوع جنگ جهانی، جامعه بشری را تهدید می کند.
رهبر کاتولیک ها گفت: چند جانبه گرایی در خطر واقعی قرار گرفته و منافع شمار اندکی به ضرر خیلی ها رشد می کند و خاطرات آنچه در آستانه جنگ جهانی اول رخ داد نیز در حال فراموشی است، متاسفانه بازار اسلحه نیز نه تنها متوقف نشده بلکه همواره میل به مسلح شدن میان افراد و کشورها بیشتر شده است، امید به خلع سلاح هسته ای که در دهه های گذشته به صورت گسترده ای وجود داشت و تا حدی نیز دنبال شد، اکنون جای خود را به تحقیقات برای سلاح های جدید، مدرن و مخرب داده است.
رهبر مذهبی کاتولیک ها در موعظه های روز کریسمس نیز با تاکید براینکه همه انسان ها با یکدیگر برادر هستند، برای بازگشت صلح و آرامش به سوریه، فلسطین و یمن و سایر مناطق بحرانی جهان دعا کرد، بدون اینکه ائتلاف به رهبری عربستان سعودی را بخاطر جنایاتش در یمن محکوم کند.
پاپ حتی در یک پیام ویدیویی، بدون اشاره مستقیم به قرارداد تسلیحاتی 110 میلیارد دلاری میان آمریکا و عربستان سعودی، با لحنی تند خطاب به قدرتمندان جهان افزود که یک جنگ اینجا، یک جنگ آنجا، آیا واقعا این جنگ ها برای حل مسائل بوجود آمده اند، یا اینکه جنگ های تجاری برای فروش غیرقانونی اسلحه هستند تا ثروتمند شوند؟ این اوضاع را حل کنیم.
پاپ با یادآوری اینکه اکثر تولیدکنندگان و فروشندگان اسلحه در جهان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند، ادامه داد که این کشورها می بایست پاسدار صلح در جهان باشند.
وی همچنین تاکید کرد که 'این یک تناقض مضحک است، زمانی که از صلح و مذاکره برای صلح صحبت می شود و همزمان به ترویج و فروش اسلحه پرداخته می شود'.
رهبر مذهبی کاتولیک ها در خرداد ماه سال گذشته توجه جهان را به جنگ فراموش شده یمن جلب کرد و از جامعه بین المللی خواست تا از هیچ تلاشی برای بردن فوری طرفین درگیر به پای میز مذاکره و پایان دادن به درد یک ملت رنج دیده دریغ نکند.
پاپ با ابراز نگرانی از 'جنگ بی پایان در یمن' از مسیحیان خواست تا برای این کشور دعا کنند و دست به دامن جامعه بین المللی برای کمک به پایان درگیری ها و اوضاع فاجعه بار در این کشور شد.
پاپ در سال 2015 جنگ را ابزاری برای ثروت اندوزی دانست و آنهایی را که جهت منافع اقتصادی جنگ ها را ایجاد کرده و در این راه فعالیت می کنند را ملعون خواند و گفت: آنهایی که به جنگ ها دامن می زنند ملعون و مجرم هستند، یک جنگ را می توان با دلایل زیادی توجیح کرد اما وقتی تمام جهان همانند امروز درگیر جنگ است، می توان صحبت از جنگ جهانی سوم بصورت قطعه قطعه کرد که هیچ توجیهی پیدا نمی کند.
وی گفت: جهان به جنگ کردن ادامه می دهد زیرا راه صلح را درک نکرده است، جنگ در همه جا وجود دارد، فجایع بیهوده، از یک جنگ تنها خرابی ها، ویرانی ها، هزاران کودک آواره و قربانیان بی گناه و از طرف دیگر پول های زیادی در جیب قاچاقچیان اسلحه واریز می شود.
پاپ دامن زدن به جنگ را برای رسیدن به ثروت دانست و گفت: وقتی قاچاقچیان اسلحه کار خود را انجام می دهند، این فعالان صلح هستند که تنها برای کمک کردن به تک تک افراد از جان خود مایه می گذارند.
وی پیشتر نیز در سفر به قاهره و در سخنرانی در دانشگاه الازهر مصر، علیه گسترش اسلحه گفت: 'وقتی سلاح ها تولید و فروخته می شوند، دیر یا زود به کار گرفته خواهند شد، تنها با شفاف کردن مانورهای تاریک که سرطان جنگ را تقویت می کنند، می توان از دلایل واقعی آن جلوگیری کرد'.
شبد**اروپام**461**1455**


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا