دادگاه لاهه مهلت ثبت دادخواست در پرونده شکایت ایران از آمریکا را تمدید کرد


دادگاه لاهه مهلت ثبت دادخواست در پرونده شکایت ایران از آمریکا را تمدید کرد

تهران - ایرنا - دیوان بین المللی دادگستری مهلت ارائه دادخواست ایران و ادعانامه متقابل آمریکا در پرونده شکایت جمهوری اسلامی ایران از آمریکا به علت نقض معاهده مودت سال 1955 را تمدید کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دادگاه لاهه، رئیس دیوان دادگستری بین المللی - ارگان اصلی قضایی سازمان ملل - با صدور دستوری به تاریخ 8 آوریل 2019(دوشنبه 19 فروردین) مهلت زمانی ارائه دادخواست ایران در پرونده نقض معاهده مودت سال 1955 را از 10 آوریل (21 فروردین) تا 24 ماه مه (جمعه سوم خرداد) تمدید کرد. بر اساس این دستور همچنین مهلت آمریکا برای ارائه ادعانامه متقابل از 10 اکتبر تا 10 ژانویه 2020 تمدید شده است.
رئیس دادگاه لاهه در دستور خود خاطرنشان کرده که نماینده ایران در نامه ای به تاریخ اول آوریل (دوشنبه 12 فروردین) از دادگاه درخواست کرده بود که مهلت ایران برای ارائه دادخواست به مدت یک ماه و نیم تمدید شود. همچنین نماینده آمریکا نیز در نامه ای به تاریخ 5 آوریل (جمعه 16 فروردین) به دادگاه اطلاع داد که دولت آمریکا مخالفتی با این مساله ندارد.
پیش از این نیز نماینده دولت ایران در دیوان بین المللی دادگستری از ارسال نامه این نهاد به دولت آمریکا خبر داد و گفت: آمریکا تا 26 اردیبهشت ماه مهلت دارد تا اطلاعات و جزئیات اقداماتی که برای لغو تحریم های مربوط به دارو، غذا، تجهیزات و خدمات هوایی انجام داده، اعلام کند.
دکتر محسن محبی اوایل فروردین ماه امسال درباره پیگیری های کشورمان برای اجرای دستور دیوان بین المللی دادگستری در رابطه با لغو تحریم ها علیه ایران از سوی آمریکا به ایرنا گفت: این دیوان روز 29 مارس 2019 طی نامه ای از ایالات متحده خواست توضیح دهد که تا به حال شخصاً چه اقداماتی برای اجرای دستور دیوان برای لغو تحریم های مربوط به دارو، غذا، تجهیزات و خدمات هوایی انجام داده است؛ دیوان به آمریکا تا 15 مه (26 اردیبهشت 1398) مهلت داده که اطلاعات و جزییات اقداماتی که برای اجرای دستور دیوان انجام داده، اعلام کند.
محبی یادآور شد:دیوان در 3 اکتبر 2018 (14 مهر 97) دستور موقت خطاب به آمریکا صادر و آن دولت را ملزم کرد که مطابق مفاد عهدنامه مودت روابط اقتصادی وکنسولی، از اعمال و اجرای تحریم های مربوط به امور انسانی مانند دارو، غذا و وسایل و تجهیزات و خدمات مربوط به امنیت هوایی خودداری نماید.علاوه بر این، به آمریکا دستور داد موانع نقل و انتقال وجوه در این حوزه ها را نیز بردارد.
وی اضافه کرد که لایحه ماهوی جمهوری اسلامی ایران در همین دعوی آماده شده و اسناد و مدارک لازم در مورد آثار تحریم ها بر زندگی مردم به ویژه در حوزه غذا و دارو و امنیت هوایی جمع آوری و طبقه بندی شده و تقریبا در موعد مقرر به نماینده دیوان تسلیم خواهیم کرد.
اروپام**1078**1590


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

راستگویی کندلج کیست و چرا اعدام شد؟ + عکس و جزئیات