دیوارنُدبِه(بُراق) کجاست؟
دیوار ندبه ،قسمتی از دیوار غربی مسجدالاقصی است که بر روی تپه «موریا» در شهر اورشلیم، در کشور اسراییل قرار دارد.
در زبان عبری به آن« کتل» میگویند. یهودیان معتقدند پرستشگاه اورشلیم (هیکل مقدس) هیکل حضرت سلیمان اینجا قرار داشته واز مقدسترین مکان مذهبی یهودیان ودومین پرستشگاه اورشلیم و مرکز دعا و منبع الهام برای یهودیان شناخته می شود.
یهودیان معتقدند سنگی که جهان با آن بنا شده اینجا بوده، و همینجا بوده که ابراهیم میخواسته پسرش اسحاق را قربانی کند.
مسلمانان هم که آن را دیوار براق (حائِط البُراق)می خوانند، معتقدند پیامبر اسلام مرکب خود را در شب معراج به آن بست. در نماز سه گانه (روزانه) یهودیان جهان، مختصات این مکان به عنوان قبله استفاده می شود.
مسجدالاقصی پس از مسجد الحرام در مکه و مسجد النبی در مدینه مقدسترین مکان در دین اسلام است.
دیواری که مورداحترام ادیان ابراهیمی است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اقدامی بی سابقه برای یک مقام ارشد آمریکایی روز پنج شنبه(۱ فروردین ۱۳۹۸ )به همراه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به زیارت «دیوار ندبه» در اورشلیم رفتند.
مکانی که برای پیروان ادیان مسیحی، مسلمان و یهودی قابل احترام است
یهودیان،که برای بدست آوردن آن سالها جنگیدند، در شهریور ۱۳۰۱، یهودیان با مسلمانان، بر سر تصاحب دیوار درگیر شدند. طی این جریان که به انقلاب براق مشهور است- عدهای از دو طرف، کشته شدند،
جنگ ۶ روزه اعراب واسرائیل ۵ژوئن۱۹۶۷
دیوار ندبه بخشی از مسجد الاقصی در شرق اورشلیم است که اسرائیل در جریان جنگ شش روزه سال ۵ژوئن۱۹۶۷(۱۵ خرداد ۱۳۴۶) تصرف کرد
اواخربهار ۱۹۶۷، نوزده سال بعد از استقلال اسرائیل، در ادامه جنگ های اعراب و اسرائیل، از پنجم ژوئن تا پایان دهم ژوئن، کشورهای مصر، سوریه و اردن از یکسو با اسرائیل از سوی دیگر، درگیر جنگی شدندکه هنوز عوارضش دامنگیرامتهای اسلامی شده است.
رهبر وقت سوریه نورالدین الاعتصامی بود.
درگیری های داخلی سوریه و اردن در ۲۱ ماه مه ۱۹۶۷ به قطعی روابط منجر شد؛ در روزی که انفجار یک خودروی بمب گذاری شده ۱۶ تن را در اردن کشت و ۲۸ تن را زخمی کرد، اردن سوریه را عامل این خرابکاری دانست. با وجود این، با بروز جنگ در ماه بعد، اردن در کنار کشورهای عربی ایستاد.
عبدالرحمان عارف رهبر وقت عراق نیز در آن سال گفته بود «وجود اسرائیل یک خطای تاریخی است که باید جبران شود و فرصتی بدست آمده تا نکبت وجود اسرائیل را که از سال ۱۹۴۸ موجب تحقیر دنیای عرب شده، پاک کنیم».
مصر، سوریه و اردن در عملیات جنگی سال ۱۹۶۷ از حمایت سایر کشورهای مهم عربی؛ عراق، عربستان، لیبی، سودان، تونس، مراکش و الجزایر برخوردار بودند.
اسرائیل در این جنگ که شش روز طول کشید و به همین دلیل تا به امروز آن را «جنگ پیروزمندانه در شش روز» نامیده است، صحرای سینای، نوار غزه، بلندیهای جولان، کرانه باختری و شرق بیت المقدس را به تسلط درآورد.
زمین هایی که اسرائیل از مصر، سوریه و اردن در جنگ گرفت، سه برابر زمینی بود که تا قبل از آن، بر اساس قطعنامه سال ۱۹۴۷ سازمان ملل، اسرائیل در این اراضی در بهار ۱۹۴۸ اعلام استقلال کرده بود.
ترامپ+همسرش-ملانیا اول خرداد۱۳۹۶
بااین وجود این مکان دردست مسلمانان باقیماند،امابا اشغال بیتالمقدس در سال ۱۳۴۶شنمسی، اسرائیل به بازسازی این مکان اقدام کرد،واداره این بنا-معبد-دراختیار اوقاف«بنیاد کوتل»اسرائیل است.
بارک اوباما(رئیس جمهورپیشین امریکا)یادگاری می نویسد
واما دیوارندبه فقط مورداحترام یهودیان ومسلمانان نیست،بلکه سران کشورها غیردینی نیز برای این مکان احترام قائلند وآن را محل حاجات می دانند
وبااین دیوارعکس یادگاری می گیرند ویا یادگاری می نگارند.
عکس یادگاری شخصیت های سیاسی کشورها بادیوارندبه
دیوانه ترین فردجهان هم متوسل به این دیوارمی شود
مدیریت سایت-پیراسته فر:حتی ترامپ دیوانه متوسل به همین دیوارشده
دختر ترامپ-ایوانکاترامپ
حرکت عجیب یک مؤمن حائِط البُراق