معاون دادگستری لرستان:169عنوان پژوهشی به دانشگاه ها اعلام شد
خرم آباد-ایرنا- معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: در سال گذشته تعداد 169 عنوان پژوهشی در حوزه پیشگیری از وقوع جرائم به دانشگاهها اعلام شد تا در قالب طرح های پژوهشی به آنها پرداخته شود.
به گزارش ایرنا، بیژن دارایی روز پنجشنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان که در محل سالن جلسات دادگستری شهرستان خرم آباد برگزار شد، گفت: همچنین در راستای تعامل و مشارکت دانشگاه در موضوع پیشگیری از وقوع جرم یک اتاق فکر متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاهها تشکیل شد.
وی گفت: در خصوص انجام پژوهش های مرتبط با پیشگیری از جرم درحوزه های مختلف مکاتباتی با سازمان ها و نهادهای مختلف انجام شده است و در برابر مراجعه دانشجویان و پژوهشگران همکاری لازم صورت گیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: در حوزه پیشگیری برای سال 98 تعداد 42 برنامه به استان ابلاغ شده است که در حوزه های مختلف اعم از امنیتی، انتظامی، قضائی و اطلاع رسانی مورد بررسی و کار کارشناسی قرار گرفته اند و هر کدام طرح توجیهی دارند.
وی گفت: فارغ از این 42 برنامه ابلاغی، در شورای پیشگیری از وقوع جرم به انجام کارهای میدانی و موضوعاتی که به نوعی جامعه با آنها درگیر است پرداخته می شود که بعنوان نمونه در سال گذشته موضوع قصور مراکز درمانی بنا بر اعتراضات و شکایات مردمی مورد بررسی قرار گرفت.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری افزود: این انتظار وجود دارد که به هشدارهای قضائی که پیرو تحقیقات میدانی داده می شود توجه شود .
وی با اشاره به ارائه راهکاری به منظور کاهش حجم پرونده های ورودی به سیستم قضائی گفت: گاه مدیریت ضعیف در تشکیل پرونده ها منجر به افزایش شمار پرونده ها می شود در صورتی که با تقویت حضور مشاوران حقوقی در برخی ادارت و سازمان ها میتوان از افزایش حجم پرونده ها پیشگیری کرد.
دارایی با اشاره به اقدماتی که در زمینه کاهش حجم پرونده های ورودی به سیستم قضائی صورت گرفته است گفت: سامانه همیاب 24 یکی از این اقدامات است که فرد زمانیکه موبایل او مفقود و سا سرقت می شود به جای مراجعه به محاکم قضائی در این سامانه ثبت نام می کند و روند رسیدگی به مشکل مورد بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: سامانه ساد نیز یکی دیگر از اقدامات در راستای کاهش پرونده های ورودی به سیستم قضائی است که مربوط به ثبت چک های مفقودی و سرقتی است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری به سامانه سجام اشاره کرد و گفت: سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) برای دریافت شکایت ها و گزارش های مردم راه اندازی شده است.
دارایی گفت: صرف نگاه کیفری به جرائم داشتن در کاهش میزان آنها کافی نیست و یا توجه به اینکه میزان آسیب های اجتماعی رو به افزایش است ضرورت همکاری بین دستگاهها، نهادهای دولتی و غیر دولتی وجود دارد .
وی افزود: با پیشگیری از وقوع جرم درواقع منفعت چنین اقدامی در درجه اول به خود آن نهادف دستگاه و سازمان پیشگیری کننده بر می گردد .
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: این معاونت وظیفه مدیریت پیشگیری از وقوع جرم را دارد و اجرای پیشگیری با تعامل، همکاری و مشارکت تمامی دستگاهها و نهادها و سازمان ها محقق می شود.
وی با اشاره به حجم بالای پرونده های ورودی به سیستم قضائی گفت: نمیتوان گفت فقر ریشه تمام این مشکلات است گاه مسائل دیگری که ریشه درعدم نظارت ها دارد و یا اینکه ناشی از برداشت نادرست از قانون است.
دارایی گفت: ما در واقع خطرها را شناسایی می کنیم، هشدارهای قضائی لازم داده می شود و با ایجاد حساسیت در جامعه در نهایت از خطری جدی پیشگیری می شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با تاکید بر اینکه این شورا باید جدی گرفته شود گفت: تنها شورایی است که جایگاه قانونی دارد و تکلیف تمامی دستگاهها و نهادهای در این شورا بنا بر قانون مشخص است .
وی گفت: اکنون شورای پیشگیری از جرم در شهرستان ها مورد تاکید است که حضور مدیران در این شورا به منظور قدرت اجرایی مصوبات ضروری است.
1920