انواع دسر برای افطار؛ 6 دسر مقوی و خوشمزه
از انواع دسر برای افطار میتوان به رنگینک، حلوا، مسقطی، شله زرد، رولت خرما و گردو و کیک خرما اشاره کرد. ویژگی مشترک این دسرها، مقوی و پرکالری بودن آنهاست که در ادامه با طرز تهیه آنها آشنا خواهید شد.
ستاره | سرویس آشپزی - ماه رمضان نزدیک است و همه به دنبال تزئین یک سفرهی زیبا برای افطار هستند. دسرها علاوه براینکه باید ظاهری قشنگ داشته باشند تا زیبایی سفره را دوچندان کنند، باید بسیار مقوی و پرکالری نیز باشند و انرژی از دست رفته روزه داران را به آنها بازگردانند. پس این مقاله را دنبال کنید تا طرز تهیه شش دسر خوشمزه و مقوی را یاد بگیرید.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده زیر به موضوع دلخواه خود برسید:
انواع دسر برای افطار
۱. رنگینگ
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
آرد گندم | ۵۰۰ گرم |
روغن | ۳۰۰ گرم |
خاکه قند | ۱۲۵ گرم |
خرمای سیاه نرم | ۵۰۰ گرم |
مغز گردو | ۱۲۵ گرم |
دارچین کوبیده نرم | ۱ قاشق سوپخوری |
هل کوبیده | ۱ قاشق مرباخوری |
پسته چرخ کرده | ۱ قاشق سوپخوری |
رنگینک مجلسی، خوشمزه و مقوی شما آماده است...
۲. حلوا
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
آرد گندم | ۲۵۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
روغن | ۲۰۰ گرم |
زعفران | نصف قاشق چایخوری |
آب | ۲ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
خلال بادام و پسته | به میزان لازم |
طرز تهیه حلوا:
ابتدا آرد را در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید و به صورت پیوسته هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود و به رنگ طلایی درآید. سپس آهسته آهسته روغن را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید که آردها باز شوند. شکر را با آب در یک ظرف تمیز مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکرها آب شوند. مخلوط آب و شکر را آهسته آهسته به آرد اضافه کنید و هم بزنید. زعفران را نیز اضافه کنید. مخلوط را خوب هم بزنید تا حلوا شل نباشد. دقایق پایانی گلاب را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حلوا که سفت شد آن را در دیس بکشید و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین کنید.حلوا آماده شد ... نوش جان ...
بیشتر بدانید: طرز تهیه حلوا خرما، بدون نیاز به شکر
۳. مسقطی
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
نشاسته | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
روغن | ۵۰ گرم |
گلاب | ۱ قاشق سوپخوری |
آب | ۳ یا ۴ لیوان |
خلال بادام | ۵۰ گرم |
طرز تهیه مسقطی:
نشاسته را در آب بریزید و روی حرارت بگذارید، مرتب هم بزنید تا نشاسته حل شود و یک محلول غلیظ حاصل شود. شکر را آهسته آهسته اضافه کنید و هم بزنید. روغن و بعد گلاب را اضافه کنید و خوب هم بزنید. پس از اینکه مواد خوب حل شدند و مایع غلیظ شد آن را در یک ظرف بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود. وقتی خوب سرد و سفت شد آن را به شکل لوزی برش دهید و در ظرف مناسب بچینید و با خلال بادام تزئین کنید.۴. شله زرد
مواد لازم (برای ۴ چهار نفر) | |
برنج خرد شده | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۱ کیلو |
روغن | نصف پیمانه |
زعفران سائیده | نصف قاشق چایخوری |
گلاب | نصف پیمانه |
خلال بادام | ۱۰۰ گرم |
خلال پسته | ۵۰ گرم |
دارچین | یک قاشق سوپخوری |
طرز تهیه شله زرد:
برنج را چندین مرتبه خوب بشویید، سپس آن را با آب (۶ برابر مقدار برنج آب بریزید) در قابلمه بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش آید، وقتی جوش آمد حرارت را کم کنید. (اگر روی برنج کف جمع شد آن را با قاشق جمع کنید.) پس از اینکه برنج نرم شد شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکرها پخش و حل شوند. شعله را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد. پس از اینکه کمی جا افتاد زعفران را در آب جوش حل کنید وبه شله زرد اضافه کنید. روغن را داغ کنید و اضافه کنید. خلال بادامها را اضافه کنید و به شله زرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید تا شله زرد جا بیفتد (کمی خلال برای تزئین کنار بگذارید.) وقتی خوب غلیظ شد و جا افتاد آن را در ظرف بریزید تا سرد شود. سپس آن را با پودر دارچین و خلال بادام تزئین کنید.نوش جان ...
بیشتر بدانید: طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی
۵. رولت خرما و گردو
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد | ۵ قاشق غذاخوری |
ماست | ۲/۵ قاشق غذا خوری |
شکر | ۲ قاشق عذاخوری |
خرما | ۲۰ عدد |
گردو | ۵ عدد |
عسل | ۲ قاشق عذاخوری |
کنجد | کمی |
زعفران | یک قاشق عذاخوری |
طرز تهیه رولت خرما و گردو:
تخم مرغها را در یک کاسه بریزید و خوب بزنید تا سفیده و زرده آن یکدست مخلوط نشود. سپس ماست را به تخم مرغ اضافه کنید و مخلوط کنید. شکر را نیز آهسته آهسته اضافه کنید و هم بزنید. آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشوند و حل شوند. آردها که حل شدند زعفران را اضافه کنید. روغن را در تابه بریزید تا داغ شود سپس مخلوطی که درست کردید را به صورت دایرههایی به قطر ۱۰ سانتی متر دربیاورید و در تابه بریزید و هر دو طرف آن را سرخ کنید. پوست خرما را بگیرید و خرما را با کنجد و عسل مخلوط کنید، سپس آن را در رولتهای سرخ شده بریزید و آن را بپیچید. رولتها را در اندازههای ۳ سانتی برش بزنید و کمی دارچین روی آن بپاشید.رولت شما آماده است... نوش جان ...
۶. کیک خرما مقوی
مواد لازم (برای ۸ نفر) | |
شیر شیرین و غلیظ | یک لیتر |
خرمای خشک خرد شده | ۱/۵ پیمانه |
آب | یک پیمانه |
جوش شیرین | ¼ قاشق چایخوری |
کره خرد شده | نصف پیمانه |
شکر | ۱/۳ پیمانه |
تخم مرغ | دو عدد |
آرد سفید | ۱ و ¼ پیمانه |
پودر وانیل | دو قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک خرما:
شیر و آب و خرما را در یک قابلمه بریزید و مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا جوش آید، به محض جوش آمدن شعله را کم کنید و تا ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید. پس از آن شعله را خاموش کنید و جوش شیرین را اضافه کنید. در یک کاسه کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا فرم خامهای بگیرد و سپس تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید. سپس آرد و وانیل را اضافه کنید. حال مخلوط شیر و آب و خرما را اضافه کنید. مخلوط را درون قالب کیک بریزید. (قالب را چرب کنید یا کاغذ روغنی کف آن پهن کنید.) فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد بگذارید تا داغ شود. قالب را به مدت ۴۵ دقیقه در فر بگذارید تا خوب بپزد.کیک خرما آمادهی پذیرایی برای افطار است ... نوش جان ...
بیشتر بدانید: طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید
اگر شما نیز تجربهای از درست کردن انواع دسر برای افطار دارید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.