پُرانرژی تا آخر رمضان


پُرانرژی تا آخر رمضان

با داشتن یک تغذیه مناسب از شمار بیماری هایتان کم و برمنافع روزه داری تان بیفزایید


شهرآرا آنلاین - سمیرا منشادی| زمان بندی مناسب، مصرف غذاهای سبک و کم حجم و استراحت شانزده هفده ساعته دستگاه های بدن به ویژه هاضمه، رمز موفقیت شما برای پشت سر گذاشتن یک ماه پرخیر وبرکت برای سلامتی است که متأسفانه خیلی ها به دلیل رعایت نکردن اصول اولیه تغذیه در این روزهای بلند و نسبتا گرم سال، در پایان ماه به جای کاهش وزن با افزایش وزن و به جای سلامتی با انبوهی از بیماری ها روبه رو می شوند، درحالی که با داشتن یک رژیم غذایی متناسب با طبع هرفرد، نه تنها از مشکلات پرخوری و بدخوری، بلکه از بی حالی و ضعف روزه هم در این روزها دیگر خبری نخواهد بود. برای همین امروز می خواهیم درباره اصول کلی تغذیه که همه باید در این ماه رعایت کنیم کمی باهم حرف بزنیم.

مراقبت های مزاجی

طبع شما رابطه مستقیمی دارد با غذایی که دریافت می کند، پس نمی توان یک نسخه واحد برای همه پیچید. قبل از هرچیز یادتان باشد به رغم نزدیکی زیاد وعده افطار و سحر، هیچ یک را حذف نکنید. گذشته از آن در هر دو وعده، متابولیسم بدن پایین و سرد است، بنابراین فرد نیازمند دریافت غذاهای گرم است. با این تفاوت که افراد سردمزاج باید از غذاهای گرم و خشک و افراد گرم مزاج از غذاهای گرم و تر استفاده کنند. استفاده از غذاهای سرد هم در صورتی که همراه با مصلحات باشد -در وعده سحر و البته نه به میزان زیاد- اشکالی ندارد.

بایدها و نبایدهای افطاری

چگونگی مصرف غذا بعد از شانزده هفده ساعت گرسنگی و خالی بودن معده، نقش مهمی در کارکرد دستگاه هاضمه و سلامتی آن دارد. به ویژه اینکه خودداری طولانی مدت از غذاخوردن باعث بی اشتهایی و حالتی به اسم «گشنه سوزی» در فرد می شود.

مثبت ها

افطار با چای کم رنگ یا آب ولرم

مصرف غذاهای سبک و پرانرژی مانند عسل، خرما، شیرگرم، فرنی و شیربرنج

صرف وعده افطار درست مانند وعده صبحانه با نان و گردو و پنیر کم نمک

مصرف غذاهای رقیق و معتدل مانند سوپ، آش و حلیم

ایجاد فاصله زمانی نیم ساعته تا شام

منفی ها

یکی کردن وعده افطار و شام

پرخوری و مصرف غذاهای حجیم

مصرف خوراکی های نفاخ و غلیظ

مصرف نوشیدنی های قندی و گازدار

مصرف غذا ها و خوراکی های چرب یا شیرین مانند زولبیا و بامیه و آب گوشت

مصرف خوراکی ها یا نوشیدنی های سرد و تر مانند هندوانه

بایدها و نبایدهای سحری

صرف وعده سحری برای کسب انرژی روزانه آن هم در این روزهای بلندسال بسیار بااهمیت است، برای همین متخصصان تغذیه حذف یا جایگزینی آن با وعده شام را یک اشتباه تغذیه ای بزرگ می دانند.

مثبت ها

مصرف غذا های سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات

مصرف موادغذایی پرفیبر مانند سبزیجات و میوه ها نظیر کاهو، هویج، کرفس، خیار و لوبیا سبز

پخت غذاها به صورت بخارپز یا آب پز

مصرف نوشیدنی ها با فاصله نیم ساعتی از غذا

منفی ها

مصرف غذاهای سرخ کردنی و چرب، مانند کوکو، کتلت و گوشت سرخ شده

مصرف خوراکی های حاوی قند زیاد، مانند انواع نوشابه های گازدار و انرژی زا

پرخوری و پرنوشی به ویژه چای

مصرف غذاهای پرادویه و پرنمک مانند سوسیس، کالباس، فلافل، خیارشور و ترشیجات

خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری

بایدها و نبایدهای افطار تا سحر

فاصله افطار و سحر بسیار کوتاه است، بنابراین سعی کنید در این فاصله زمانی بیشتر به دنبال مصرف خوراکی ها و به ویژه نوشیدنی هایی باشید که به بازیابی انرژی روزانه تان کمک کند.

مثبت ها

مصرف آب، دمنوش های انرژی زا، دوغ کم نمک، آب میوه های طبیعی و آب صیفی جاتی مانند هویج

مصرف انواع عرقیجات گیاهی خنک مانند کاسنی، بیدمشک و شاتره

مصرف شربت های نگهدارنده آب مانند خاکشیر، تخم شربتی، تخم بالنگ و شربت سکنجبین

مصرف زیاد میوه و سبزیجات خام

مصرف آجیل و تنقلات سالم

منفی ها

مصرف تنقلات و خوراکی های کم ارزش مانند چیپس و پفک و ساندویچ ها و فست فودها

مصرف قندهای مصنوعی و شیرینی ها

مصرف زیاد میوه ها و خوراکی های مدر مانند هندوانه، چای پررنگ و قهوه

ویژه گروه های حساس

اگر جزو گروه های حساس مانند بانوان باردار و شیرده، سالمندان و روزه اولی ها هم هستید یا این افراد را در جمع خانواده تان دارید، باید به هنگام افطار و سحر بیشتر از دیگران به خورد و خوراک خود یا اطرافیانتان توجه کنید. توصیه می کنیم بانوان باردار و شیرده و سالمندان برای اطمینان خاطر بیشتر با یک متخصص تغذیه مشورت کنند. روزه اولی ها هم ضمن اینکه به هیچ وجه نباید وعده سحری را فراموش کنند، برای مشکل کم اشتهایی شان می توانند مغزدانه های مختلف مانند پسته، بادام و گردو را با مقدار کمی نبات آسیاب و با شیر مخلوط و به صورت حریره در وعده افطار یا سحر مصرف کنند..



(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق