وضعیت اراضی استانداری در شورای حفظ حقوق بیت المال پیگیری می شود


وضعیت اراضی استانداری در شورای حفظ حقوق بیت المال پیگیری می شود

درباره وضعیت کوه های مشهد و ارتفاعات این شهر، ایمان صاحب علم توضیح می دهد. او در حال حاضر معاون اجرایی کمربند سبز و مسئول ارتفاعات در شورای حفظ حقوق بیت المال مشهد است.


شهرآرا آنلاین - صاحب علم درباره ساختمان بزرگ و نیمه کاره ای که اهالی قلعه سرهنگ از آن به عنوان پروژه استانداری یاد کردند، این طور می گوید: اراضی نرسیده به کلاته سرهنگ، متعلق به استانداری و وزارت راه و شهرسازی است و در حال حاضر شورای حفظ حقوق بیت المال وضعیت این اراضی را پیگیری می کند.

مسئول ارتفاعات شورای حفظ حقوق بیت المال مشهد درباره وضعیت روستاهای چشمه پونه و قلعه سرهنگ نیز بیان می کند: بیشتر اراضی روستای چشمه پونه در حوزه اختیارات آستان قدس رضوی است. کلاته سرهنگ نیز از اراضی اداره کل راه و شهرسازی است. درباره این روستاها تاکنون چندین حکم تخریب صادر شده اما به دلیل تبعات اجتماعی این احکام اجرا نشده است.

او درباره اظهارات ساکنان روستای قلعه سرهنگ که گفته بودند به آنان مجوز ساخت، تخریب و فروش نمی دهند، می گوید: قلعه سرهنگ در حوزه اراضی راه و شهرسازی و شرکت توس گستر است و شهرداری نمی تواند دراین زمینه دخالت کند. برای رفع این مشکل به نظرم بهتر است شرکت توس گستر با این افراد توافق کند؛ مثلا می تواند واحدهای مسکونی خود را با ساکنان این روستا معاوضه کند. البته در دورانی که پژمان شهردار مشهد بود، با این افراد صحبت هایی شد اما توافق نکردند.

معدن دیزی را برای حفظ میراث نگه داشتند

وی درباره معادن ارتفاعات و کوه های مشهد می گوید: در سال های اخیر و با ورود مسئولان به موضوع ارتفاعات جنوبی مشهد و نیز اجرای کمربند سبز، همه معادن ارتفاعات جنوبی مشهد تا چین کلاغ تعطیل شده اند. البته یک استثنا وجود دارد و در محدوده زکریا یک معدن فعال داریم.

صاحب علم درباره علت فعالیت این معدن بیان می کند: این معدن، مجوز خود را از میراث فرهنگی استان دریافت کرده است و اکنون در محدوده ای وسیع فعالیت می کند. سنگی که از این معدن استخراج می شود، برای تولید دیزی سنگی و ابزار سنگی استفاده می شود؛ به همین دلیل میراث فرهنگی استان با عنوان «حفظ» این هنر، مجوز برداشت داده است. این نکته را هم باید بگویم که اراضی این محدوده دراختیار آستان قدس رضوی است. این محدوده مثل پلاک آبشار است که در اختیار آستان قدس رضوی بود و واگذار شد. فعلا این اراضی دراختیار آستان قدس رضوی

است.او به چند پیشکار (گستره فعالیت) معدن قلعه زکریا اشاره می کند و می گوید: محدوده فعالیت این معدن ٢٧٠هکتار است و تخریب بسیاری در آن صورت می گیرد. تا جایی که اطلاع دارم، این معدن ۶ پیشکار دارد که گویا ٣پیشکار آن فعال است. چند بخش را که از آن ماده معدنی برداشت شده بود، با آنکه در محدوده ما نبود، پر کردیم. در حال حاضر، یکی از پیشکارهای این معدن، در محدوده دلاوران، پر شده و آماده درخت کاری است. سعی کرده ایم تا نزدیک پیشکار درخت بکاریم که بیش از این پیشروی نکند.

کسادی بازار، معادن را نیمه فعال کرده است

توضیحات مسئول ارتفاعات شورای حفظ حقوق بیت المال مشهد درباره معادن محدوده چین کلاغ و ده غیبی از این قرار است: از محدوده چین کلاغ تا ده غیبی حدود ۶ تا ٧ معدن فعال داریم. خود معدن کاران می گویند به دلیل کسادی بازار سنگ، فعالیت چندانی ندارند و تقریبا تعطیل هستند. مثلا یکی از معدن کاران فعال و بزرگ آن محدوده به تازگی گفته است که معدن او در گذشته با ٧٠ کارگر فعال بوده اما الان و به خاطر کسادی بازار ٧ کارگر دارد.

صاحب علم به معادن ارگان ها و سازمان ها نیز اشاره می کند و می گوید: در این محدوده آستان قدس رضوی نیز معدن مرمریت داشت که خودش آن را تعطیل کرد. این معدن در پلاک خلج و درخت کاری های این محدوده قرار دارد. با تعطیلی معدن، کار درخت کاری ازسوی منطقه٧ شهرداری مشهد انجام شد.

مسئول ارتفاعات در شورای حفظ بیت المال مشهد، حرف هایش را درباره معادن ارگان ها این گونه جمع می کند: آستان قدس جدا از این معدن در این محدوده یک معدن گرانیت نیز دارد که این معدن همچنان فعال است.



سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک