98- 1388 دهه‌ورزش‌مشهد


98- 1388 دهه‌ورزش‌مشهد

در این ستون به بهانه ده‌ساله‌شدن روزنامه شهرآرا در 3 خرداد امسال، هر روز یک سال ورزش مشهد در این دهه را خلاصه‌وار بررسی کرده‌ایم. دهه‌ای که چندان از ما دور نیست، اما پر از حاشیه و خبر است.


سال سقوط پیام

سال 1388 با سقوط پیام مشهد از لیگ برتر فوتبال آغاز شد. درحالی‌که این روزها پدیده شهرخودرو، نماینده لیگ‌برتری مشهد، یکی از گزینه‌های تیم‌های صعودکننده به آسیاست، اردیبهشت‌ماه سال88 برای فوتبال خراسان با اتفاقات تلخی همراه بود. فوتبال پیام در اولین سال حضورش در لیگ برتر باوجود شایستگی‌هایی که نشان داد، با شکست مقابل استقلال در هفته آخر برای همیشه با لیگ برتر وداع کرد، طعنه‌آمیز اینکه باخت پیام باعث خوش‌حالی ابومسلم شد؛ چون اگر این اتفاق نمی‌افتاد، ابومسلم سقوط می‌کرد!

شاهکارهای ابومسلم

سال88 سال افول ابومسلم هم بود و این تیم در پایان فصل لیگ برتر که در سال بعدش تمام شد، مثل پیام سقوط کرد. در این سال باشگاه ابومسلم محل اتفاقات عجیب‌وغریب بود که گاه باعث خنده همه فوتبال ایران می‌شد. ظهور نخبگانی چون قاسمی که ادعاهای عجیب و مضحکی مثل آوردن تیگانا و زیدان و استویچکوف برای ابومسلم داشت، در همین سال رخ داد. در این سال ابومسلم ازسوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در بین 9 باشگاه بدهکار فصل اعلام شد. کمیته انضباطی 15 مورد بدهی برای این تیم برید و جمع ریالی آن را مبلغ 750میلیون تومان اعلام کرد.

قرارداد 280میلیونی با مربی گمنام

ابومسلم فصل را با انتخاب ناصر پورمهدی به‌عنوان سرمربی آغاز کرد. مربی اصفهانی قراردادی 280میلیون‌تومانی با ابومسلم بست؛ آن‌هم در سالی که پراید با همه آپشن‌هایش در بهترین حالت 8میلیون تومان بود. او که برای اولین‌بار سرمربی یک تیم لیگ‌برتری می‌شد، 9 هفته در ابومسلم بود که حاصل آن 9 باخت بود. پورمهدی بعد از ابومسلم در فوتبال ایران گم شد. او مدتی در لیگ‌یک بود، اما دیگر هرگز سرمربی هیچ تیمی نشد و ابومسلم نگون‌بخت، اولین و آخرین تیم لیگ‌برتری بود که او سرمربی‌اش شد. ابومسلم در ادامه فصل پرویز مظلومی و فرهاد کاظمی را هم آورد؛ اما اولی با مدیرعامل تیم نساخت و دومی را چون آن‌موقع جزو «ف.ک»های محروم فوتبال ایران بود، کمیته اخلاق اجازه نداد کار کند!

بدهی یک‌میلیارد و 800میلیونی پیام

پیام در این سال با علی حنطه مهیای حضور در لیگ دسته‌اول شد تا مثلا دوباره از صفر شروع کند. سردار صلاحی، مدیرعامل پیام، در این سال تیم را به فردی به نام صفایی داد که گفته می‌شد موقوفه دارد و وضعش خیلی خوب است. کمیته انضباطی آن سال مبلغ بدهی‌های پیام را یک‌میلیارد و 800میلیون تومان اعلام کرد! رقم بسیار درشتی که فقط محصول یک سال حضور پیام در لیگ برتر بود و نشان می‌دهد چقدر این باشگاه حاشیه داشته است!

انصراف والیبال از لیگ برتر

در سال88 تیم لیگ‌برتری بانک صادرات مشهد به‌خاطر مشکلات مالی از حضور در لیگ بازماند. در آن سال نماینده استان این تیم بود، اما مدیران بانک دربرابر 3 شرط فدراسیون که شامل تسویه‌حساب کامل قرادادهای فصل گذشته، پرداخت 5درصد قراردادها به فدراسیون و پرداخت 200میلیون ریال حق ثبت‌نام بوده، اظهار ناتوانی کردند و تصمیم گرفتند امتیاز تیم استان را بفروشند.

پیشرفت 85درصدی ورزشگاه امام‌رضا(ع)

ورزشگاه امام‌رضا(ع) در اسفند95 افتتاح شد و عملا در سال96 مورد استفاده قرار گرفت؛ اما جالب است بدانید در سال88 جمشید مهریار، مدیرعامل وقت تربیت‌بدنی آستان قدس، اعلام کرده بود 85درصد از ساخت ورزشگاه امام‌رضا(ع) پیش رفته و خبر داده بود که احتمالا سال آینده از آن بهره‌برداری شود! او حتی عنوان کرده بود تیم‌های پیام و ابومسلم می‌توانند از این ورزشگاه استفاده کنند. در این سال خانه کاراته استان هم که سال97 افتتاح شد، با 60درصد پیشرفت در حال ساخت بود! در تابستان88 و در آستانه میزبانی مشهد از مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی که البته برگزار نشد، خانه کشتی مشهد که با نام استاد حمید توکل آن را می‌شناسیم، افتتاح شد.

غیبت کشتی راه‌آهن در جمع ترین‌ها

تیم کشتی راه‌آهن که در آن سال‌ها چندین دوره عنوان سومی و نایب‌قهرمانی را در اختیار داشت، در سال88 با هدایت توکلیان به جمع 4 تیم برتر لیگ برتر کشتی نرسید. در آن دوره جواد فخار ریاست هیئت کشتی را برعهده داشت.



زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس