پیشگیری از آسیب ها در خراسان شمالی روزآمد نیست


پیشگیری از آسیب ها در خراسان شمالی روزآمد نیست

بجنورد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت: شیوه های پیشگیری و آموزش هایی که در حوزه آسیب های اجتماعی استان اجرا می شود، مدل های کم محتوایی است که استاندارد، کارآمد و به روز نیست.

احمد ریواده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه قانون برنامه ششم توسعه بر کاهش 25 درصدی آسیب های اجتماعی تأکید دارد، گفت: این در حالی است که آموزش ها برای مردم و گروه های هدف ملموس و منتج به اثر نیست.
وی با تاکید بر لزوم استانداردسازی آموزش ها، افزود: باید از شیوه های یکسویه آموزش محور که تنها مردم را از روستا به شهر کشانده و خروجی چندانی هم ندارد، پرهیز شود.
ریواده، بسیاری از این آموزش ها را بی نتیجه خواند و گفت: اگر این آموزش ها اثرگذار بود، نباید آسیب های اجتماعی روند رو به فزونی به خود می گرفت.

* سرعت خراسان شمالی در تغییر آسیب ها
وی اظهار داشت: خراسان شمالی به لحاظ سن، ششمین استان جوان کشور است و به همین دلیل در حوزه آسیب های اجتماعی به سرعت تغییر می کند.
ریواده با بیان اینکه سرعت تغییرات آسیب ها در این استان از معدل کشوری بالاتر است، افزود: این موضوع در مورد اعتیاد هم صدق می کند و هم اکنون تغییرات در نوع و شیوه های مصرف با سرعت در خراسان شمالی اتفاق می افتد.
وی گفت: هر روز یا با یک ماده روان گردان جدید در استان مواجه هستیم و یا شیوه استعمال جدیدی رواج پیدا می کند و اگر در حوزه جوانان و یا نوجوانان که اولویت بلندمدت ما در مبارزه با مواد مخدر است، این را نادیده بگیریم، دچار بحران خواهیم شد.
وی با بیان اینکه باید حتما به سمت توانمندسازی جامعه برویم، افزود: باید جوانان و نوجوانان را به سمتی هدایت کنیم که نسبت به پدیده های جدید قدرت تاب آوری داشته باشند.

* اعتیاد و طلاق، سرآمد آسیب های استان
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد و طلاق را در صدر آسیب های اجتماعی خراسان شمالی دانست و افزود: در حالی که 60 درصد زندانیان استان مجرمان حوزه مواد مخدرند، عامل 62 درصد طلاق های استان نیز اعتیاد است.
ریواده از حاشیه نشینی به عنوان یکی از مهم ترین آسیب های اولویت دار استان یاد کرد و گفت: حاشیه نشینی در بجنورد و شیروان بیش از دیگر شهرستان ها است و به تبع آسیب های مرتبط با آن در این 2 شهر بیشتر است.
بر اساس آمار سرشماری سال 95 جمعیت خراسان شمالی 863 هزار نفر است.
شیوع اعتیاد در این استان در جمعیت 15 تا 64 سال 7.21 درصد است که 2 درصد بیش از میانگین کشوری است.
آمار معتادان خراسان شمالی را 40 هزار نفر عنوان کرده اند که 8 تا 10 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند.
ب/5132


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اهمیت ایمنی و امدادرسانی در حمل و نقل جاده ای