شیطنت مشکوک


شیطنت مشکوک

انفجارهای فجیره پشت درهای بسته بهارستان بررسی شد


شهرآرا آنلاین - انفجار در بندر فجیره امارات و معمای آن همچنان موضوع بحث مقامات داخلی و خارجی است. اخبار مربوط‌به حمله به چند کشتی تجاری در نزدیکی بندر فجیره، نخستین‌بار روز یکشنبه در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی انعکاس یافت. این خبر ابتدا بر انفجارهای پی‌در‌پی هفت نفت‌کش در بندر فجیره امارات تأکید می‌کرد. بندر فجیره، یکی از ٧بندر امیرنشین امارات متحده عربی است و در شمال غربی این‌ کشور قرار دارد. این بندر، در حاشیه دریای عمان قرار دارد و بزرگ‌ترین بندر سوخت‌گیری دنیا شناخته می‌شود. انفجار ٧نفت‌کش ابتدا از‌سوی دولت امارات تکذیب شد، اما این کشور در شامگاه روز یکشنبه از «عملیات خرابکارانه خطرناک» به ۴کشتی تجاری در نزدیکی آب‌های بندر فجیره خبر داد. با‌این‌حال مقامات فجیره به‌عنوان یکی از ٧شیخ‌نشین امارات، به‌منظور تأکید بر عادی‌بودن عملیات بارگیری در این بندر، با انتشار یک توییت، اخبار مربوط‌به انفجار را رد و روز بعد در بیانیه‌ای رسمی، اتفاقات اخیر را عملیات‌هایی خرابکارانه اعلام کردند. عربستان سعودی نیز با‌وجود هدف قرار‌گرفتن نفت‌کش‌هایش در بندر فجیره، یک روز بعد به انتشار بیانیه رسمی و محکوم‌کردن این حملات اکتفا کرد.

سخن‌گوی وزارت امور خارجه به‌عنوان اولین مقام ایرانی به این موضوع واکنش نشان داد و آن را مشکوک خواند. روز گذشته مجلس شورای اسلامی هم در بخشی از جلسه غیرعلنی خود به این موضوع پرداخت. پس از این نشست، بهروز نعمتی، سخن‌گوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، با اشاره‌به محتوای این جلسه مجلس گفت: یکی از مباحث مطرح‌شده در این جلسه، اتفاقاتی بود که در امارات رخ داد و به نظر می‌رسد شیطنت اسرائیلی‌هاست. نظر نظام همان نظری است که وزارت خارجه به‌عنوان دستگاه رسمی کشور اعلام کرده است.

محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در هند به سر می‌برد، نیزپس‌از دیدار با همتای خود در این کشور، به این موضوع اشاره کردو گفت: درباره مسائل منطقه نیز با وزیر خارجه هند بحث و گفت‌وگو کردیم؛ همچنین درباره خطراتی که افراد تندرو در داخل حکومت آمریکا و نیز افرادی در منطقه تلاش دارند آن را تحمیل کنند، و نگرانی‌ها درباره اینکه با اقدامات و خرابکاری‌های مشکوکی که در منطقه ما در‌حال وقوع است، به تنش دامن بزنند، بحث و تبادل‌نظر شد؛ البته ما قبلا هم پیش‌بینی کرده بودیم این‌گونه اقدامات را صورت خواهند داد. با‌این‌حال، رویترز در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که ایران، مظنون اصلی در ماجرای حمله به ۴نفت‌کش در نزدیکی امارات است، اما آمریکا سند قطعی درباره اینکه تهران پشت این اتفاق بوده است، ندارد.


منتخب امروز

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک