طرح توانمند سازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در کردستان اجرایی شد
سنندج - ایرنا - مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با اشاره به آغاز اجرای طرح توانمندی سازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در استان گفت: بیش از 400 زن سرپرست خانوار در این زمینه شناسایی شده و زیرپوشش طرح قرار می گیرند.
لیلا آژیر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در قالب تفاهم نامه منعقده بین معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و سازمان فنی و حرفه ای به صورت آزمایشی در 10 استان کشور از جمله کردستان اجرا می شود.
وی افزود: این طرح در استان با همکاری اداره کل فنی و حرفه ای، شرکت کاردوک، استفاده از ظرفیت، پتانسیل و اطلاعاتی که دفاتر تسهیلگری دارند همچنین نظارت دفتر امور بانوان استانداری اجرایی می شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان اضافه کرد: در راستای اجرای طرح، تعداد زنان سرپرست خانوار و توانایی ها و پتانسیل های هر منطقه توسط دفاتر تسهیلگری شناسایی و در اختیار کاردوک قرار می گیرد و تسهیلگران این شرکت افراد معرفی شده را به سمت و سوی خودکفایی اقتصادی هدایت می کنند.
وی یادآور شد: تا زمانی که افراد توانمند شده و به بازار متصل شوند در این چرخه باقی می مانند، ضمن اینکه مدت زمان اجرای طرح محدود و حدود 6 ماه است اما تا حدود سه سال افراد زیر نظر بوده و نقاط ضعف و قوت و کاستی های آنان بررسی و جبران می شود.
آژیر گفت: سهمیه استان کردستان در این طرح 400 زن سرپرست خانوار است که افراد شناسایی شده بیشتر از این تعداد بوده و اگر به نتیجه برسد دامنه طرح گسترش پیدا می کند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر طرح کلید خورده و آموزش ها در برخی از رشته ها آغاز شده ضمن اینکه هم اکنون افراد شناسایی شده در حال گذراندن دوره های آموزش مهارتی هستند تا پس از آن وارد فاز دوم (اتصال به بازار) شوند و طرح به سرانجام برسد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان افزود: زنان سرپرست خانوار مسایل و مشکلات خاص خود را دارند و تعدادی از این افراد نمی توانند از محل زندگی خود خارج شوند، بنابراین تعدادی از این آنان به آموزشگاه های خصوصی نزدیک محل زندگی خود برای آموزش معرفی شده اند.
وی اظهار داشت: همچنین در هر جایی که فنی و حرفه ای آموزشگاه خصوصی نداشته، مربی و تجهیزات کامل به محل زندگی فرد برای آموزش انتقال داده شده و فرد در محل زندگی خود آموزش می بینند.
آژیر یادآور شد: تمام آموزش ها برای افرادی که وارد این چرخه می شوند از نقطه صفر شروع و تا وقتی که توانمند شده و وارد بازار کار می شوند کاملا رایگان است و هیچ هزینه ای برای فرد ندارد.
طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در سکونت گاههای غیررسمی در استانهای آذربایجان غربی، لرستان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، هرمزگان، خوزستان، البرز، فارس و سیستان و بلوچستان اجرا می شود.
براساس آخرین آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، استان کردستان 16 هزار زن نان آور خانواده دارد.
7348/9102