نانی که بدست نیازمند می رسد
سنندج - ایرنا - این روزها وقتی انسان روزه دار، احساس گرسنگی و تشنگی می کند، اولین یادآوری به او، نیازمندانی هستند که برای تهیه قوت قالب خود «نان» در مضیقه هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، روزهای ماه مبارک رمضان فرصتی مغتنم و حساس برای خدا شناسی است و می توان گفت اولین قدم برای این شناخت عظیم، اینکه انسان ابتدا خود را شناخته و سپس برای رفاه حال همنوعان تلاش کند.
در آستانه ماه مبارک رمضان، گروه های و نهادهای مردم نهاد بسیاری برای همیاری و کمک به نیازمندان آستین همت را بالا زده و با جذب حمایت های مالی و معنویی مردم و خیّرین، اقدام به تهیه سبد کالای اساسی برای این قشر آسیب پذیر می کنند.
شاید تهیه نان تازه در ابتدای امر توسط عموم امری ساده و پیش پا افتاده باشد امّا با همه اینها، نمی توان حرمت و برکت نان را در سفره ایرانی ها فراموش کرد و به این نکته باید توجه داشت که نان، همیشه همراه لذیذی برای وعده های غذایی است.
شبکه نیکوکاری امام رضا (ع) شهر بیجار، سال هاست با توجه به این نکته مهم، پیش از آغاز ماه رمضان، با تبلیغات گسترده و چهره به چهره، مردم روزه دار را به تهیه نان برای نیازمندان دعوت می کند و در این مدت توانسته با جلب اعتماد مردم، اقدامات مناسب و قابل توجه ایی در این مورد داشته باشد.
مدیر عامل شبکه نیکوکاری امام رضا (ع) در بیجار می گوید: جمع آوری کفاره روزه برای تهیه و توزیع نان میان نیازمندان چند سالی است در این شهر با حمایت های مردم و خیّرین نهادینه شده است.
حجت الاسلام سید نوردین موسوی زاه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به استقبال نیازمندان و خیّرین از اجرای این طرح افزود: با شناسایی میدانی از مناطق محروم شهر و معرفی نیازمندان و فقرا هر محله به شبکه نیکوکاری، نانوایی هر منطقه جهت توزیع نان رایگان انتخاب خواهد شد.
وی اضافه کرد: پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، با جمع آوری کمک های مالی و جنسی از جمله آرد، در هر محله 20 خانوار محروم و نیازمند شناسایی شده و برای دریافت روزانه حداقل 10 قرص نان به ازای هر خانوار به نانوایی همان محل معرفی می شوند.
مدیر عامل شبکه نیکوکاری امام رضا (ع) بیجار یادآور شد: با توجه به استقبال بسیار خوب مردم و خیّرین بیجاری، طرح توزیع نان رایگان به مدت پنج تا 6 ماه ادامه خواهد داشت که در نوع مشارکتی کم نظیر است.
او اظهار داشت: احکام شرعی کفاره روزه در کتب مراجع تقلید موجود است و صرف کفاره از این طریق بسیار نیکوتر است و بدست نیازمند واقعی خواهد رسید.
حجت الاسلام موسوی زاده گفت: موارد مصرف کفاره روزه شامل کفاره تاخیر و عذر، هر روز یک مد طعام (معادل 750 گرم گندم، برنج و مانند آن یا مبلغ 2500 تومان) و یا اطعام یک فقیر که باید به مصرف نان یا اطعام او برسد که انسان را سیر کند که پرداخت پول بجای کفاره کافی نیست مگر اینکه یقین داشته باشد که فقیر، آن را صرف تهیه نان کرده است.
او تاکید کرد: جمع آوری مبالغ کفاره روزه با رعایت همه ضوابط شرعی به صورت نان تهیه و با حواله در اختیار نیازمندان قرار میگیرد.
مدیر عامل شبکه نیکوکاری امام رضا (ع) بیجار با بیان اینکه کفاره باید به صورت مواد خوراکی به فقرا داده شود، گفت: کفاره شکستن غیر عمد روزه برابر یک مد طعام است که معادل 750 گرم گندم است و باید این میزان یا معادل قیمت آن برای خرید نان برای نیازمندان اختصاص یابد.
در شهرستان 89 هزار نفری شهرستان بیجار که در شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد، 2450 خانوار نیازمند زندگی می کنند که بسیاری از نهادهای مردمی با همکاری کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) از این قشر حمایت می کنند.
9943/9102