علیه زرنگ‌بازی


علیه زرنگ‌بازی

درباره رفتار پسندیده یک افسر پلیس در برخورد با خودروهایی که سعی می‌کنند در صف خروجی اتوبان جا بزنند


شهرآرا آنلاین - ایمان فروزان‌نیا

زرنگ‌بازی ممنوع

از چند روز گذشته فیلمی کوتاه از رفتار جالب یک مأمور راهنمایی و رانندگی در یکی از خیابان‌های تهران در فضای مجازی داغ شده است. احتمالا دیده‌اید که در اتوبان‌ها و خیابان‌های اصلی در قسمت خروجی‌ها صفی تشکیل می‌شود و ماشین‌ها با سرعت کمتر از اتوبان به خروجی وارد می‌شوند. در این بین بعضی راننده‌ها هستند که از کنار صف تا نزدیک خروجی می‌روند و آن‌جا سر ماشین را کج می‌کنند تا وارد مسیر جدید شوند و به نوعی در صف جا بزنند. از قضا و طبق آنچه در فیلم مشخص است، این مأمور پلیس در ابتدای خروجی اتوبان ایستاده است و هر‌کس که می‌خواهد به قولی زرنگ‌بازی در بیاورد و با جا زدن خودش را به زور در جلوی صف بچپاند، متوقف و مجبور به خروج از صف می‌کند. این‌طوری راننده متخلف مجبور می‌شود چند کیلومتر مسیرش را دور کند و از یک خروجی دیگر از اتوبان خارج شود.

ذوق‌زدگی از برخورد با بی‌فرهنگی

لحظه برخورد این مأمور وظیفه‌شناس با خودروهای متخلف از طریق دوربین ٢شهروندخبرنگار ضبط شده است. چیزی که در هر دو فیلم مشترک است، ذوق‌زدگی فیلم‌بردارها از این مقابله جالب با بی‌فرهنگی و تخلف رانندگان است. در فضای مجازی هم واکنش کاربران همه از همین جنس بود. مثل کاربری که نوشته بود «واقعا کارش جای تقدیر داره. خدا خیرش بده. همیشه هستن این راننده‌هایی که فکر می‌کنن زرنگن.» صدها کامنت از جنس گلایه و بیان ناراحتی از برخورد با چنین راننده‌هایی زیر این ویدئو در توئیتر و سایت‌های خبری نوشته شده است که نشان می‌دهد موضوع رعایت نکردن حقوق دیگران در رانندگی، چقدر شایع و آزاردهنده است. تخلف‌هایی مثل انحراف به چپ و راست بدون استفاده از راهنما، بستن راست‌گرد و چپ‌گرد، توقف دوبله در خیابان، پارک کردن مقابل پل و... . شهروندی که رفتار این مأمور را با موبایلش ثبت کرده است در انتهای ویدئو می‌گوید: «واقعا در تمام ورودی‌ها و خروجی‌های خیابان‌ها به همچین چیزی نیاز داریم.»

نیاز به جریمه‌های جدی و جدید

شاید خیلی‌ها بگویند فرهنگ رانندگی ما از بیخ خراب است و با چنین کارهایی فرهنگ رانندگی درست بشو نیست. اما بر خلاف تصور اتفاقا کشورهای پیشرفته که از فرهنگ رانندگی بالایی برخوردارند از همین جریمه‌های عملی در کنار جریمه‌های سنگین مالی برای اصلاح فرهنگ رانندگی استفاده می‌کنند. مثلا در کشور سوئیس، راننده‌ای که تعداد تخلف‌های رانندگی‌اش از حد مجاز تعیین شده در سال بیشتر باشد به عنوان یک بیمار روانی از رانندگی محروم می‌شود. در حقیقت سوئیسی‌ها اعتقاد دارند به بچه آدمیزاد اگر چند بار بگویی یک کار را انجام ندهد، دیگر انجام نمی‌دهد و در صورت تکرار حتما یک تخته‌اش کم است و باید بستری شود. یا در چین اگر راننده‌ای در طول شب پشت سر دیگران با نور بالا حرکت کنند، پلیس او را متوقف و از ماشین پیاده می‌کند، بعد مقابل خودرو برایش یک صندلی می‌گذارد تا آنجا بنشیند و به مدت یک ساعت به نور بالای چراغ‌هایش زل بزند.

در برخی کشورهای اروپایی هم متخلفان رانندگی به دادگاه احضار می‌شوند و قاضی برای آن‌ها حکم‌هایی مثل رد کردن کودکان از روی خط عابر‌پیاده به مدت یک هفته یا بیشتر صادر می‌کند. در این کشورها رصد رانندگان از طریق دوربین‌های ثبت تخلف اتفاق می‌افتد و مثلا اگر در نیوزیلند یک راننده در صف خروجی یک اتوبان جا بزند، دوربین تخلف او را ثبت خواهد کرد و برگ جریمه سنگینی به مبلغ ١٠٠٠دلار (معادل ١۵ میلیون تومان) برای او صادرخواهد شد.

در کنار رصد دوربین‌ها مردم هم می‌توانند تخلفاتی که می‌بینند را به صورت عکس یا فیلم به پلیس گزارش کنند، اتفاقی که پویش آن چند وقتی است در مشهد هم شروع شده است. اگر واقعا دغدغه درست رانندگی کردن را دارید و بد رانندگی کردن بعضی راننده‌ها روی اعصابتان است، می‌توانید تخلفات رانندگی را که می‌بینید با گوشی موبایل ضبط کنید و برای ادمین کانال تلگرامی iran_cpa@ متعلق به پویش «شهر بدون تصادف» بفرستید تا راننده‌های متخلف جریمه شوند.



متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین