پسرانی از دیار خورشید


پسرانی از دیار خورشید

روایتی از زندگی و فعالیت‌ گروهی که توانسته اند در برنامه «عصر جدید» نماینده خوبی برای شهرمان باشند


شهرآرا آنلاین - علیرضا ظهیری - از بیرون سالن صدای موسیقی تمرین گروه به گوش می‌رسد؛ موسیقی که نشان می‌دهد گروه با ریتم آن در حال تمرین است. داخل سالن هم دقیقا چیزی است که از بیرون می‌توان احساس کرد. ١٧ نفر در رشته‌های مختلف ورزشی اما هماهنگ در حال ورزش هستند و توجهشان به حواشی سالن نیست. تمام بچه‌های گروه فقط به فکر اجرای بهترین حرکت خود هستند.

گروه «پسران خورشید» در رقابت داغ استعدادیابی از گوشه و کنار کشور در برنامه عصر جدید توانست نماینده خوبی برای استان و شهرمان باشد و با قدرت به مرحله فینال این مسابقه راه پیدا کند. این گروه که بیشتر از چند هفته‌ نیست که گرد هم جمع شده‌اند و بسیاری از آنان ورزش مورد علاقه خود را بدون هیچ امیدی برای دیده شدن، ادامه داده اند، اینک با امکانات اولیه سالن ورزشی که شهرداری مشهد در اختیارشان قرار داده، جانی دوباره گرفته‌اند و جانانه برای دیده شدن تمرین می‌کنند.پس از چند روز پیگیری و هماهنگی بالأخره توانستیم به سالن تمرین گروه برسیم. قرار اولمان اول اردیبهشت‌ماه بود اما به دلیل عزیمت این گروه به تهران و انجام هماهنگی‌های شرکت در مسابقه به تعویق افتاد. با بازگشت پسران خورشید، چندساعتی حین تمرینشان با آن‌ها گفت‌وگو کردیم. آن‌ها خوشحال از راه‌یابی به دور دوم برنامه عصر جدید بودند. نمایش دسته جمعی این گروه که به سختی دور هم جمع شده‌اند، قرار است امشب از سیمای ملی پخش شود.

در ادامه زندگی و فعالیت این گروه روایت می‌شود که به گفته خودشان برای ادامه موفقیت‌هایشان در برنامه عصر جدید به حمایت و رای مردمی نیاز دارند.

از دهه ۶٠ تا دهه ٨٠

اعضای گروه پسران خورشید متشکل از دهه شصتی‌ها، هفتادی‌ها و هشتادی‌هاست و به اعتقاد کاپیتان گروه، رشته‌هایی که در این گروه کار شده است، یا در جامعه ناشناخته است و یا کسی به آن‌ها اهمیتی نمی‌‌دهد.

در این گروه، اعضا از شهرهای مختلف کشور از جمله مشهد، بیرجند، سبزوار، اصفهان و قوچان هستند و رضا توانسته این گروه را با هم هماهنگ کند اما سختی کار جایی است که برخی از این ورزشکاران باید مسافت زیادی را تا مشهد طی کنند تا به تمرین برسند. به گفته کاپیتان تیم، برخی از بچه‌های گروه در منزل اقوامشان در مشهد و برخی دیگر در خانه‌ دوستانشان در گروه اسکان یافته‌اند.

ساسان از خطه سیستان به جمع پسران خورشید می‌پیوندد

این گروه متشکل از ١٧ ورزشکار در رشته‌های مختلف ورزشی- نمایشی است. در این گروه ٨ طناب‌زن، ٢ ایروبیک‌کار حرفه‌ای، ٢ اسکیت‌باز حرفه‌ای در بخش حرکات نمایشی، یک ورزشکار حرکات نمایشی با توپ، ٢‌بیت‌باکس‌زن«نوازنده موزیک با دهان»، یک پارکورکار و یک ورزشکار حرکات نمایشی با دوچرخه حضور دارند. البته به‌زودی ساسان پرکان که در مسابقه عصر جدید حاضر شد و توانست یکی از کارت‌های طلایی را بگیرد، به این گروه ملحق خواهد شد. ساسان همان نوجوان سیستانی است که توانسته بود حرکات پشتک را به زیبایی اجرا کند.

کاپیتان جوان تیم

کاپیتان تیم، رضا رودهی است. او با ٢٣ سال سن، مصمم است تا بتواند نماینده خوبی را برای مشهدی‌ها به مسابقه بفرستد.

رضا از مشکلات گروه هم می‌گوید: متأسفانه هیچ سازمانی در ابتدای تشکیل گروه به ما کمک نکرد تا مکانی مناسب برای تمرین داشته باشیم؛ البته با توجه به اینکه بسیاری از بچه‌های گروه در شرایط سخت تمرین کرده‌اند، توانستیم بدون امکانات در مرحله اول مسابقه شرکت کنیم اما خوشبختانه پس از دیده شدن کار ما، معاونت تربیت بدنی شهرداری مشهد و شهرداری منطقه ١١ همکاری کردند و سالنی را در منطقه برای تمرین در اختیار گروه قرار دادند اما تمرین این گروه از ساعت ١٢ تا ۴ صبح است که این ساعت برای بچه‌ها به‌ویژه اعضای محصل گروه بسیار سخت است؛ چون از درسشان عقب می‌افتند.

رضارودهی می‌گوید: زمانی که وارد رشته طناب‌زنی شدم، هیچ‌کس نگاه مثبتی به این رشته نداشت و حتی در برخی موارد مسخره‌ام می‌کردند. حتی وقتی رکورد می‌زدم، برای خیلی از افراد اهمیت نداشت. بچه‌ها غیر از اینکه بعضی اوقات از نظر جسمی در این رشته‌ها آسیب می‌بینند، به این دلیل که در جامعه دیده نمی‌شوند، از نظر روحی هم ضربه می‌خورند. خوشبختانه برنامه‌های استعدادیابی توانسته است این مدل رشته‌ها را به جامعه نشان دهد.

او ادامه می‌دهد : امروز دیگر بچه‌های گروه برای خودشان ورزش نمی‌کنند، بلکه نماینده یک شهر و استان در یک مسابقه تلویزیونی هستند؛ پس باید با قدرت و هماهنگی بالا وارد شویم تا بتوانیم نام و پرچم شهرمان را بالا ببریم و از آن مهم‌تر به خانواده‌ و مردم بگوییم که رشته‌های ناشناخته‌ای در جامعه وجود دارد که می‌تواند برای فرزندانشان رشته‌ای مناسب باشد.

رضا هر لحظه برای تذکر به هم‌گروهی‌هایش جای خود را عوض می‌کند و پس از هماهنگ کردن بچه‌های گروه به گوشه‌ سالن می‌آید. او اصالتا درگزی اما ساکن مشهد است. لیسانس تربیت بدنی دارد و ١۵ سال در رشته طناب‌زنی فعالیت کرده و در این مدت توانسته ٧ رکورد ملی در رشته طناب‌زنی ثبت کند که ۶ رکورد آن ثبت شده و یکی هم به‌زودی ثبت می‌شود. از این تعداد رکوردزنی رضا، یکی هم به ثبت جهانی رسیده است. رضا می‌گوید: رکورد جهانی طناب‌زنی من مربوط می‌شود به طناب‌زنی سرعت. پیش از این یک طناب‌زن چینی با ثبت ١٠۴ حرکت در ٣٠ ثانیه توانسته بود این رکورد را در اختیار خودش قرار دهد اما من توانستم با ثبت ١١٣ حرکت در همین زمان رکورد او را جابه‌جا کنم و مستندات این رکوردزنی هم ارسال شده تا به ثبت جهانی برسد.

استعدادهای شهرمان را باید به همه نشان می‌دادیم

رضا بهانه جمع شدن این ورزشکاران دور هم را برگزاری مسابقه عصر جدید می‌داند و می‌گوید: وقتی این برنامه شروع شد، به این فکر افتادیم که ما هم می‌توانیم استعدادهای شهر و استانمان را دور هم جمع کرده و به همه نشان دهیم. در همین رابطه ٣ هفته قبل از اجرای اول، تیم گرد هم جمع شد و تمرین را آغاز کردیم. خوشبختانه توانستیم در مرحله اول مسابقه، نمایشی هماهنگ و خوب از خودمان نشان دهیم.

یکی از بچه‌های گروه پیش رضا می‌آید و برای حرکتش از او مطلبی را می‌پرسد. رضا هم حرکت دلخواهش را به او نشان می‌دهد و می‌گوید: برای دور بعد مسابقه، مسئولان برنامه از ما کاری جدید خواسته‌اند. از همین رو و به دلیل اینکه استعداد بچه‌های گروه پسران خورشید بیش از این‌هاست، سعی کردیم که ورزشکاران علاوه بر ورزشی که در آن تبحر دارند، ورزش دیگری را هم فرا بگیرند. به عنوان مثال کسی که اسکیت‌سوار است، در کنار آن طناب‌زنی را یاد می‌گیرد و کسی که طناب‌زن است، حرکت با اسکیت را فرا می‌گیرد. این نوع نگاه می‌تواند استعدادهای دیگر این بچه‌ها را هم شکوفا کند.

دوباره انگیزه گرفتم

در گوشه‌ای از سالن چند کودک در حال طناب‌زنی هستند. ٢ اسکیت‌سوار هم گوشه‌ای دیگر از سالن را برای تمرین خود انتخاب کرده‌اند. در وسط سالن هم یک نفر با یک دست در حال هنرنمایی با توپ است و هر از گاهی یک دوچرخه‌سوار لابه‌لای تمرین بچه‌ها حرکات نمایشی انجام می‌دهد. تمرینشان خیلی جدی و فشرده است، انگار نمایششان داور و تماشاگر دارد. چند روز دیگر باید در فینال یک مسابقه بزرگ تلویزیونی اجرایی قوی داشته باشند. هنوز عرق اجرای قبلی آنان در برنامه عصر جدید خشک نشده که باید برنامه‌ای نو و خاص‌تر از برنامه قبل را تمرین کنند.

سراغ رضا شیخی،یکی دیگر از اعضای گروه می‌رویم. رضا اسکیت‌بازی است که با دوستش تیم اسکیت گروه هفده‌نفره پسران خورشید را تشکیل می‌دهند. کار این ٢ نفر سخت است؛ چرا که باید هر لحظه در حال اجرا باشند و حرکات نمایشی آنان می‌تواند در بهتر دیده شدن گروه مؤثر باشد.

رضا مدت‌هاست که اسکیت را کنار گذاشته و در حالی که تنها ٢۶ سال دارد، به مربیگری در رشته اسکیت فری‌استایل روی آورده است؛ اما با تشکیل گروه پسران خورشید، دوباره انگیزه گرفته و کفش‌های اسکیتش را به پا کرده است.

پیست مناسب یا نداریم و یا تعطیل شده است

شیخی از همان کودکی عاشق اسکیت بوده و کار خود را در این رشته ورزشی از سال ٧٨ آغاز کرده، اما در این مسیر به مشکلات فراوانی برخورده است: رشته اسکیت فری‌استایل یک رشته ورزشی، همراه با حرکات نمایشی است اما با توجه به اینکه در پارک‌ها و مراکز ورزشی مشهد فضایی مناسب برای این رشته وجود ندارد، آسیب‌های زیادی دیده‌ام. هنوز هم پیست‌های اسکیت‌سواری در مشهد تعطیل است و این بزرگ‌ترین دغدغه من در کار ورزشی‌ام است.او ادامه می‌دهد: همین چند روز پیش بود که از هیئت اسکیت با من تماس گرفتند و اعلام کردند که افرادی در خیابان اقدام به اسکیت‌سواری کرده‌اند. آیا آن‌ها را می‌شناسی؟ من هم گفتم بله، می‌شناسم اما این افراد به دلیل نبود فضای مناسب در خیابان ورزش می‌کنند. در حال حاضر پیست اسکیت پارک ملت و پارک حجاب تعطیل شده است و تنها ٢ پیست و یک آکادمی برای این رشته در شهر وجود دارد. این آکادمی را هم با کلی مشقت توانسته‌ایم راه‌اندازی کنیم و از زمان راه‌اندازی آن تاکنون موفق به کسب ٢٠ مدال کشوری و ٢ مدال بین‌المللی شده‌‌ایم.

رضا که دیپلم و شرایط زندگی معمولی دارد، می‌گوید: امروز ورزش اسکیت در کشور به دلیل افزایش قیمت‌ها بسیار پرهزینه شده است و خیلی‌ها نمی‌توانند به آسانی وارد این رشته ورزشی شوند.

او که در هیئت اسکیت استان هم حضور دارد، از تلاشش برای گرفتن فضایی برای این ورزش می‌گوید: از سال ٩١ نامه‌نگاری‌های فراوانی برای به دست آوردن مکانی مناسب جهت انجام ورزش اسکیت فری‌استایل در شهر داشته‌ایم تا جوانان مستعد در این رشته ورزشی که امروز در کوچه و خیابان تمرین می‌‌کنند، مکانی مناسب برای ورزش خود داشته باشند اما این نامه‌نگاری‌ها تاکنون جوابی نداده و حتی در بسیاری از سالن‌ها به دلیل ترس از آسیب‌دیدنمان، راهمان نمی‌دهند.

استعدادهای شهرمان زیاد است اما حمایت نیست

رضا از حضور خود در گروه پسران خورشید می‌گوید: در میان تمام سال‌های ورزشی‌ام در رشته اسکیت، حضور در گروه پسران خورشید بهترین لحظات ورزشی من بوده است و حضور در این تیم سبب شد تا علاوه بر پیدا کردن هم‌تیمی‌های قوی، دوستان خوبی هم پیدا کنم و دوباره استعداد خود را در رشته مورد علاقه‌ام شکوفا کنم. چند سالی بود که کفش‌های اسکیت را از پا درآورده و به مربیگری در این رشته روی آورده بودم. آشنایی با این گروه انگیزه‌ای دوچندان برای دیده شدن و شکوفایی به من داده است.

او عنوان می‌کند: ظرفیت‌های بالایی در شهر مشهد وجود دارد که هنوز بسیاری از آنان کشف نشده است و ایجاد چنین گروه‌هایی و دیده شدن آن‌ها می‌تواند جوانان و نوجوانان بسیاری را به این رشته‌ها بیاورد تا شانس خود را در رشته‌ای به غیر از رشته‌های پرطرف‌دار مانند فوتبال امتحان کنند.

به گفته رضا اگر رشته‌هایی مانند اسکیت و طناب‌زنی از طریق رسانه‌ها به مردم شناسانده شود، به طور قطع این رشته‌ها از سطح همگانی می‌توانند در سطح حرفه‌ای هم طرف‌داران زیادی داشته باشند.

این اسکیت‌باز روزی که ورزش اسکیت را آغاز کرد، با مخالفت خانواده‌اش مواجع شد اما امروز به دلیل کشف شدن استعدادش، خانواده‌اش بالأخره او را باور کرده‌اند: روزی که این ورزش را شروع کردم، همه اطرافیانم حتی خانواده‌ام به من می‌گفتند این چه ورزشی است؟ آبروی ما را می‌بری! هنوز فرهنگ این ورزش در جامعه جا نیفتاده بود. اما حالا که دیده شده‌ام، خانواده‌ام و دوستانم به من افتخار می‌کنند و همین اتفاقات چند وقت اخیر سبب شده تا انگیزه‌ای مضاعف برای ادامه کار خود داشته باشم.

بگذارند به ورزشمان برسیم

مهدی اسفندیاری که چند سالی است در رشته پارکور (ژیمناستیک پیشرفته) فعالیت دارد، آشنا نبودن مردم با این رشته و سخت‌گیری‌ها برای انجام حرکات ورزشی در مکان‌های عمومی را بزرگ‌ترین دغدغه خود می‌داند و امیدوار است که او و دیگر هم رشته‌ای‌هایش بتوانند روزی به آسانی و بدون محدودیت در فضاهای شهری به انجام حرکات ورزشی خود بپردازند.

مهدی معتقد است رشته پارکور رشته‌ای مفرح و البته سازنده است. او می‌گوید: این رشته می‌تواند در روش زندگی نقش بسزایی داشته باشد. فردی که این رشته را فرا می‌گیرد، می‌تواند در زندگی شخصی خود از فنون این رشته به‌درستی استفاده کند. به عنوان مثال اگر لیوانی از دست فرد پارکورکار بیفتد، می‌تواند با پا آن لیوان را بگیرد یا اگر از جایی به صورت ناخواسته پرت شود، به دلیل هماهنگی که بین عصب‌ها و عضلات ایجاد شده، می‌تواند سریع خود را جمع کرده و بدون هیچ صدمه‌ای به بدن با پا فرود بیاید.

این عضو گروه پسران خورشید ادامه می‌دهد: زمانی این رشته ناشناخته‌ بود و وقتی که من وارد این رشته ورزشی شدم، حتی خانواده‌ام با آن موافق نبودند، البته در ادامه با من همراه شدند و حتی به من کمک کردند، اما در ورود به این رشته، جامعه آن را نمی‌شناخت و هنوز هم بسیاری از مردم نمی‌شناسند اما وضعیت از گذشته خیلی بهتر شده و امروز در همین شهر مشهد ٢ باشگاه تخصصی پارکور وجود دارد.

مهدی می‌گوید: از زمان حضور در گروه پسران خورشید و اجرای برنامه اتفاقات خوبی برایم رقم خورد و بزرگ‌ترین هدیه‌ای که در پی حضور در این مسابقه گرفتم، این بود که پدرم به من افتخار کرد.

او در ادامه از هماهنگی بین افراد گروه می‌گوید: هماهنگی افراد با داشتن رشته‌های ورزشی مختلف بسیار سخت است اما خوشبختانه گروه ما این هماهنگی را به‌صورت مطلوبی دارد.

مهدی ادامه می‌دهد: در آغاز کار به هیچ عنوان از هیچ جا حمایتی از گروه صورت نگرفت اما خوشبختانه در حال حاضر شهرداری با در اختیار قرار دادن سالن، حمایت خوبی از ما کرده است اما همچنان مشکلات وجود دارد و تمام افراد گروه با هزینه شخصی خود کار را انجام می‌دهند که این اتفاق برای اعضای گروه بسیار سخت است.او آرزو دارد تا مردم به ورزش پارکور احترام بگذارند و مأموران پارک‌ها وقتی این ورزشکاران را در پارک می‌بینند، فعالیت ورزشی آن‌ها را مختل نکنند. البته مهدی این را هم می‌گوید که معضل محدودیت در انجام حرکات ورزشی پارکور برای ورزشکاران این رشته در تمام جهان همچنان وجود دارد.

دوست دارم روزی بهترین طناب‌زن جهان شوم

امیدرضا شمس سیزده‌ساله را شاید بتوان کوچک‌ترین عضو گروه پسران خورشید دانست اما آرزوهای امیدرضا بسیار بزرگ است و دوست دارد روزی به عنوان بهترین طناب‌زن جهان شناخته شود.امیدرضا شمس اصالتا اصفهانی و ساکن مشهد است. او می‌گوید: ورزش طناب‌زنی را در ابتدا از مادرم فرا گرفتم و پس از ورود به مدرسه، معلم ورزشم طناب‌زنی مرا دید و به گروه‌های مرتبط با این رشته معرفی شدم تا به صورت حرفه‌ای این ورزش را فرا بگیرم.

او از حضور در گروه پسران خورشید بسیار راضی است: حضور در این گروه برای من بسیار جذاب است و به هیچ عنوان دوری از خانواده روی فعالیت ورزشی‌ام تأثیر نگذاشته؛ چون انگیزه بالای بچه‌های گروه و خود من سبب می‌شود تا تمام سختی‌ها را تحمل

کنیم. امیدرضا ادامه می‌دهد: پس از پخش برنامه عصر جدید، از خانواده‌ام گرفته تا دوستان و هم‌کلاسی‌هایم مرا تحسین کردند و امروز دوست دارم که پله‌های ترقی را یکی‌یکی طی کنم تا روزی بهترین طناب‌زن جهان شوم و در مسابقات جهانی این رشته حضور پیدا کنم و موفق شوم.



دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟