به نام شهرداری، به کام دیگران


به نام شهرداری، به کام دیگران

عضو هیئت‌ رئیسه شورای شهر از شناسایی ١٨٠ ساختمان شهرداری خبر داد که در اختیار دیگر نهادهاست


شهرآرا آنلاین - زُهیر موسوی - در دومین ‌سالگرد انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد این بار رئیس و نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی این شهر مهمان کانون کارآفرینان شاخه خراسان‌ رضوی حزب کارگزاران سازندگی ایران بودند تا در نشست «گفت‌وگو با شهر٢» درباره عملکرد شورای پنجم در حوزه‌‌ سرمایه‌گذاری و اقتصاد شهری سخن بگویند.

«کمیسیون اقتصادی و مشارکت‌ها یکی از کمیسیون‌هایی است که سعی کرده است با رویکردی حرفه‌ای ‌مشکلات حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری در شهر را رفع کند. در دوره فعلی شورای پنجم هم افرادی وارد شدند که از متن جامعه بودند و به مسائل و فعالیت‌های اقتصادی اشراف داشتند.» این‌ها سخنان احمد نوروزی، رئیس این کمیسیون، در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد در ابتدای این جلسه بود.

﷯ اعتمادسوزی در گذشته

وی در ادامه به موضوع شجاعت و جرئت در حوزه تصمیم‌گیری پرداخت و آن را یکی از مشکلات جامعه دانست و گفت: ‌امروز تیم شورای پنجم شهر مشهد تیمی جسور و باجرئت است و این مهم را در فعالیت‌های خود نشان داده است.

نوروزی به فعالیت‌های کمیسیون متبوع خود از گذشته اشاره کرد و افزود: اولین بحث ما در کمیسیون اقتصادی و مشارکت‌ها اعتمادسازی بوده است زیرا در گذشته با اعتمادسوزی به مسائل اقتصادی شهر آسیب‌زده بودند. عده‌ای حتی قراردادها را زیر سؤال بردند و به هر بهانه‌ای به دنبال دریافت وجه از سرمایه‌گذاران بودند. تقریبا پروژه فعال و بزرگی در شهر وجود نداشت که قرارداد آن را تغییر ندهند. همه این رفتارها سبب از بین رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران در شهر مشهد شد.

﷯ حل مشکلات ٣٠ پروژه شهری

رئیس کمیسیون اقتصادی و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد از رفع مشکلات ٣٠ پروژه و در نتیجه اعتمادسازی سرمایه‌گذاران آن با مجموعه مدیریت شهری در ‌حدود ٢ سال گذشته هم سخن گفت. بعد به فعالیت‌های سال دوم فعالیت شورای شهر پنجم پرداخت و بیان کرد: در سال دوم، بسترسازی برای سرمایه‌گذاری را در شهر مشهد فراهم کردیم و در حالی‌ که بیشتر شهرهای کشور با مشکلات اقتصادی روبه‌رو بودند، قراردادهای خوبی در این سال منعقد شد. بخش دیگر ‌فعالیت‌های ما نیز در ارتباط با تدوین مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای پروژه‌ها در شهر مشهد بود.

﷯ اوقات فراغت بیشتر، نیاز سرمایه‌گذاری مشهد

وی اضافه کرد: مزیت اصلی شهر مشهد زیارت است. محور اصلی گردشگری نیز باید زیارت باشد. بر اساس این رویکرد، نیازها مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس، بیشترین نیاز سرمایه‌گذاری ما در حوزه گذران اوقات فراغت برای پذیرایی از زائران است و ما این حوزه را به سرمایه‌گذاران پیشنهاد می‌کنیم.

‌یکی دیگر از بحث‌های نوروزی توسعه گردشگری در شرق و شمال مشهد بود. او اظهار کرد: همه اقدامات گردشگری در مسیر غرب مشهد رخ‌ داده و این موضوع سبب ترافیک در روزهای تعطیل در مسیرهای منتهی به آن شده است در حالی‌ که زمین‌های خوب و گسترده‌ای در مسیر شرق شهر مشهد داریم و می‌خواهیم با تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری، جهت گردشگری شهر مشهد را تغییر دهیم. در همین راستا باغ گیاه‌شناسی با تعامل با سرمایه‌گذار احیا شد. باغ طرق نیز برای سرمایه‌گذاری و بازپیرایی به سرمایه‌گذار مطرح کشور، آقای ثابت، سپرده‌ شده است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات شهر مشهد موضوع نبود تفریح برای جوانان و کودکان است و امروز فقط پارک ملت را در شهر مشهد داریم. کوهستان‌پارک شادی هم که به شرکت شاهد داده‌ شده بود به‌کلی ‌رها شده است.

﷯ سرمایه‌گذاری ٢٧۶ میلیونی فرانسوی‌ها

یکی از سؤالات از رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد درباره سرمایه‌گذاری خارجی بود. وی بیان کرد: تا زمانی که نتوانیم سرمایه‌های مردم مشهد، ایرانیان داخل کشور و ایرانیان مقیم خارج را جذب کنیم نمی‌توانیم سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشیم. البته بخشی از آن‌هم به دلیل‌ موانع سیاسی‌ای است که امروز وجود دارد. با این‌ حال، سرمایه آقای الحی و ثابت از خارج به مشهد آمده است و از طرفی، برای دستگاه زباله‌سوز نیز یک شرکت فرانسوی برای سرمایه‌گذاری ٢٧۶ میلیون یورو اعلام آمادگی کرده است که در کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر در حال بررسی است.

نوروزی درباره شفافیت نیز گفت: در قراردادها با سرمایه‌گذاران، رویکرد ما ابتدا دریافت مجوزهای قانونی آن بوده و در سیستم مدیریت شهری نیز شهرداری سعی کرده است جلوی برخوردهای سلیقه‌ای را بگیرد. همه فعالیت‌ها در سامانه‌ای رصد می‌شود و جلوی بسیاری از فسادها گرفته‌ شده است.

نکته آخر رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد هم درباره ادغام معاونت‌های مالی و اقتصادی شهرداری مشهد بود که گفت: روی این موضوع محکم ایستاده‌ایم و نامه‌ای مشترک از کمیسیون‌های اقتصادی، برنامه‌ و بودجه و حقوقی برای مخالفت خود با این ادغام نوشته‌ایم. بر این باورهستیم به دلیل حجم بالای کار در معاونت مالی عملا فعالیت‌های اقتصادی در حاشیه قرار می‌گیرد.

﷯ آپارتمان ۴ طبقه برای آقای نماینده

محمدحسین ودیعی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی، ‌سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای شهر مشهد، نیز مهمان دیگر این نشست بود. وی به ‌شناسایی و ثبت نشدن منابع شهرداری انتقاد داشت و تصریح کرد: بحث شناسایی دارایی‌ها در کمیسیون برنامه بودجه شورای شهر مشهد بررسی شده است. برخی از اموال و منابع هم شناسایی شد که مشخص نبود کجاست و بعد از نامه به سازمان زمین و مسکن ١٨٠ مورد ساختمان اداری و تجاری برای ما فهرست شد که متوجه شدیم برای نمونه یک ساختمان چهارطبقه در اختیار یک نماینده مجلس بوده و برخی از ساختمان‌ها به‌ صورت رایگان در اختیار نهادها قرار گرفته است. ما نیز درخواست کردیم در گام اول دست‌کم اجاره آن از افراد گرفته شود.

﷯ ۵٠٠٠ نیروی مازاد از چارت

عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در حوزه منابع انسانی، امروز مدیریت شهری با بار سنگینی مواجه است و حدود ۵٠٠٠ نفر مازاد چارت سازمانی در ادوار گذشته وارد مدیریت شهری مشهد شده‌اند و امروز بیان می‌شود در این دوره ٧٠٠ نیروی جدید به مدیریت شهری اضافه‌ شده که رقم بسیار کمتر از این حرف‌هاست.

وی افزود: اگر بدانیم برای این تعداد نیروی مازاد بعد از خروج از شهرداری بازار کار وجود دارد، تعدیل صورت می‌گیرد اما در این شرایط اقتصادی نمی‌توان دست به این اقدام زد. البته ۴٠ نفر مأمور از ‌سازمان‌های دیگر در شهرداری مشهد در حال فعالیت بودند که ‌به سازمان‌های خود بازگشتند.

ودیعی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به تهاتر در بدهی‌ای که صورت گرفته است سال خوبی در حوزه عمران خواهیم داشت، به‌گونه‌ای که ١٠٠٠ میلیارد تومان بودجه عمرانی در بودجه شهرداری و ١١٠٠ میلیارد تومان دیگر نیز در حوزه قطار شهری در نظر گرفته‌ شده است.

عضو هیئت‌ رئیسه شورای شهر مشهد با اشاره به پروژه‌های گردشگری در شهر بیان کرد: گاهی اعلام می‌شود یک پروژه گردشگری در تقابل با حضرت رضا(ع) است و نوک پیکان انتقاد آن‌ها ‌پروژه‌هایی بزرگ همچون باغ طرق را نشانه می‌رود در حالی‌ که این پروژه‌ها به ماندگاری زائر و اقتصاد شهر کمک می‌کنند.



40 درصد ماموریت آتش‌نشانان سبزوار اطفاء حریق است