توازن جمعیت باید با توانمندی آن دنبال شود
سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با اشاره به اهمیت افزایش جمعیت در قدرت منطقه ای هر کشور گفت: توازن جمعیت در کشور نیز باید بر اساس افزایش توانمندی و سطح رفاه آنان دنبال شود.
به گزارش ایرنا، حسین فیروزی روز دوشنبه در همایش روز جمعیت با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب سیاست های جمعیتی را به موقع ابلاغ کرده اند، اظهار داشت: تمام دستگاه ها موظف هستند در این راستا برنامه های خود را برای افزایش سطح رفاه جمعیت تدوین کرده و اجرا کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به روند رو به رشد جمعیت کشور از سال های 1330 تاکنون، می توان گفت در اوایل انقلاب شهرنشین ها از 44 درصد به 70 درصد فعلی رسیده و این تغییرات جمعیتی در نقاط کشور پیامدهایی از جمله افزایش 2.5 برابری، کاهش جمعیت روستاها و تغییر سبک زندگی را بدنبال داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه تغییر جمعیتی به صورت آرام و پیشواز و بدون درنگ بر همه ابعاد جمعیتی کشور منطقه و دنیا تاثیر می گذارد، افزود: با توجه به این مسایل، ایران در منطقه حساس خاورمیانه قرار دارد و اگر افزایش جمعیت را از دست بدهیم یکی از مولفه های توازنه قدرت را از دست خواهیم داد.
فیروزی یادآور شد: میزان جمعیت باید به عنوان یکی از مولفه های قدرت مورد توجه باشد و لازم است در کنار آن رفاه جمعیت نیز در نظر گرفته و حفظ شود.
** مقام اول صدور کارت ملی هوشمند به کردستان رسید
مدیر کل ثبت احوال کردستان نیز در این همایش گفت: مقام اول صدور کات هوشمند ملی کشور سال گذشته به این استان رسیده است.
حسن صومی افزود: وظیفه این نهاد تولید و انتشار آمار چهار گانه وقایع حیاتی شامل ولادت، طلاق، ازدواج و فوت است که برای برنامه ریزی در عرصه های اقتصادی، علمی و فرهنگی مورد استفاده قرار می گیرد.
هم اکنون 39 دفتر پیشخوان فعال و 6 دفتر پستی در سطح استان کردستان خدمات ثبت در زمینه های مختلف را انجام می دهند.
استان کردستان طبق سرشماری سال 95 یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت دارد که در10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 آبادی زندگی می کنند.
3034/9102