در این مراسم که با حدود یک ساعت ونیم تاخیر برگزار شد، هاشم جلیلی، رئیس جشنواره نگاه عاشورایی، هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج فرهنگ عاشورایی دربین جوانان و دانشجویان با بهره گیری از زبان هنر خواند: «آنچه از واقعه عاشورا به ذهن می آید، معمولا حزن و اندوه و ظلم های آن است و به زیبایی های آن مانند تسلیم دربرابر حق و ولایت پذیری پرداخته نشده است. ما در این جشنواره به این امر توجه کردیم تا به جنبه های زیباشناسانه عاشورا بپردازیم و از آن روست که نام آن را از سوگواره به جشنواره تغییر دادیم.»
به گفته جلیلی، در پنجمین دوره این جشنواره، هنر نقاشی هم اضافه شده است و بناست در جشنواره سال های آینده به گرافیک و موسیقی عاشورایی نیز برای تبیین فرهنگ عاشورا توجه شود.
در ادامه، سعید اصفهانیان، دبیر علمی ستاد علمی و معرفتی اربعین کشور، حمایت از برپایی چنین جشنواره ای را عمل به توصیه امام عصر(عج) برای زنده نگه داشتن نگاه حسینی در ابعاد مختلف زندگی دانست. او با تاکید بر اهمیت سرزمین مهدویت برای خلق آثار هنری با رویکرد حسینی گفت: امیدواریم این نمایشگاه، جریان ساز ذائقه های مختلف هنری باشد تا در اتمسفر جهانی، افق های تازه ای از اسلام، مهدویت و حماسه حسینی را پیش روی جهانیان بگشاید. در پایان، از سه برگزیده و یک شایسته تقدیر هر رشته یعنی عکاسی(دوربین حرفه ای و موبایل)، نقاشی و معماری(المان های شهری) تقدیر و تشکر شد و این افراد جوایزی را از دست هیئت داوران دریافت کردند.
پنجمین جشنواره نگاه عاشورایی تا پنجشنبه ٢خرداد در ساعت های١٠ تا ١٣ و ١٨ تا ٢٣ در بوستان کوهسنگی، تالار چهارسوق هنر، نگارخانه استاد حسین ترمه چی برای بازدید علاقه مندان دایر است.