مراعات‌های رمضانی


مراعات‌های رمضانی

ماه رمضان و شرایط متفاوت آن، شاید یکی از جذاب‌ترین نمودهای زندگی مسلمانان برای غیر‌مسلمانان باشد


شهرآرا آنلاین - مریم محبی| ماه رمضان و شرایط متفاوت آن، شاید یکی از جذاب‌ترین نمودهای زندگی مسلمانان برای غیر‌مسلمانان باشد؛ ماهی که غالب غیرمسلمانان وقتی متوجه می‌شوند که به احترام آن باید ٣٠روز از اذان صبح تا اذان مغرب، خوردن و آشامیدن و کارهایی که روزه را باطل می‌کند، ممنوع ‌شود، تعجب می‌کنند، شگفت‌زده می‌شوند و حتی خیلی از آن‌ها دوست دارند چنین فضایی را تجربه کنند. افرادی که با این مفهوم آشنا می‌شوند، سعی می‌کنند تا حد امکان در مکان‌های مشترک و عمومی مراعات حال روزه‌داران را بکنند و حتی به‌نوعی با آن‌ها همراهی کنند.

سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها

کشورهای زیادی در دنیا وجود دارد که مسلمان محسوب نمی‌شوند اما مسلمانان بسیاری را در خود جای داده‌اند. سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌ها و خواروبار‌فروشی‌ها یکی از مکان‌هایی هستند که با فرا‌رسیدن ماه رمضان سعی می‌کنند به نوبه خودشان، محصولات مورد‌نیاز مسلمانان را برای آن‌ها فراهم کنند. خیلی از این مغازه‌ها به‌طور ویژه غرفه‌هایی را به کالاهایی مثل خرما که در ماه رمضان بیشتر استفاده می‌شود، اختصاص می‌دهند تا مسلمانان راحت‌تر به محصولات مورد‌نظرشان دسترسی داشته باشند. مثل عکس بالا که متعلق به فروشگاهی در شهر «دلفت» هلند است.

مدارس و دانشگاه‌ها

یکی دیگر از مکان‌های عمومی که می‌تواند متشکل از افراد مختلفی با گرایش‌های دینی مختلفی باشد، مراکز آموزشی و به‌طور‌کلی مدارس و دانشگاه‌ها هستند. جالب است بدانید در خیلی از مدارس برای بچه‌هایی که روزه می‌گیرند در زنگ ناهار، کلاس مجزایی در نظر می‌گیرند تا تمام دانش‌آموزان، چه آن‌هایی که روزه نمی‌گیرند و چه آن‌هایی که روزه می‌گیرند، در فضایی آرام و بی‌دغدغه غذایشان را بخورند یا کارهای دیگری را که دوست دارند، انجام بدهند. البته این قضیه نمود دیگری نیز پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال عکس بالا، نمازخانه یکی از دانشگاه‌های انگلستان را نشان می‌دهد که برای استراحت افراد در طول ماه رمضان درنظر گرفته شده است.

دست به خیرها

کمک به نیازمندان و دستگیری از افرادی که به شکل‌های مختلف نیاز به رسیدگی دارند، از دیگر مسائلی است که در این ماه پررنگ‌تر می‌شود. دوستی که ساکن یکی از کشورهای اروپایی است، می‌گوید خودش و تیمی از دوستانش، هر سال در این ماه، با کنار‌گذاشتن مبلغی و خرید اسباب و وسایلی که بیشتر مورد‌علاقه کودکان است، و در قدم بعدی فرستادن آن‌ها به ایران، سعی می‌کنند در ثواب و کار خیر ماه رمضان شریک باشند. یکی دیگر از تصاویری که در این ایام در فروشگاه‌ها و مراکز خرید رایج است، قرار‌دادن جعبه‌هایی است برای نیازمندان. به این صورت که خریداران می‌توانند درصورت تمایل در‌کنار وسایل مورد‌نیاز خود، اقلامی را هم تهیه کنند و در آن جعبه‌ها قرار دهند تا افرادی که توانایی پرداخت پول ندارند، بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

جریمه روزه‌خواری در مکان‌های عمومی

در کشورهای عرب‌زبان، جریمه‌هایی نیز برای افرادی در‌نظر گرفته شده است که در فضاهای مشترک دست به روزه‌خواری می‌زنند. این جریمه‌ها می‌تواند حبس‌های کوتاه‌مدت باشد یا بلند‌مدت، جریمه‌های نقدی مختلف و حتی اعدام. دقیق‌ترش از این قرار است:

عربستان

شلاق، زندان و اگر فرد روزه‌خوار بیگانه باشد، تبعید می‌شود

قطر

٣ ماه حبس یا ٣٠٠٠ ریال جریمه نقدی

بحرین

٣ ماه زندان

عراق

۵ روز حبس که این جریمه شامل حال مسافران و بیماران نمی‌شود

اردن

یک ماه حبس و ٢۵ دینار جریمه نقدی

کویت

یک ماه حبس یا ١٠٠ دینار جریمه نقدی

امارات

یک ماه حبس یا ٢٠٠٠ درهم جریمه نقدی

سومالی

از حبس‌های طولانی تا اعدام

عمان

جریمه نقدی و حبس



شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا