تهیه کدام آش برای افطار بهصرفهتر است؟
اگر میخواهید در ماه رمضان سفره افطاری پهن کنید بهتر است قبل از هر چیز یک برآورد هزینه داشته باشید تا ببینید تهیه کدام آش برای افطاری 20 نفره بهصرفهتر است در این گزارش هزینه لازم برای تهیه مواد اولیه پنج آشی که بیشتر از همه شناخته شدهاند را آوردهایم.
افطاری هرچقدر ساده باشد، باز یک کاسه آش لازم دارد. اصلا نمیشود بدون تهیه آش، افطاری داد. حالا اگر در نظر دارید سفره افطاری پهن کنید و اقوام و آشنایان را در ایام ماه مبارک رمضان به یک افطاری ساده و کمخرج دعوت کنید، بهتر است قبل از هر چیز یک برآورد هزینه داشته باشید تا ببینید تهیه کدام آش برای سفره افطاری ۲۰ نفره بهصرفهتر است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، بعد از آن میتوانید با یک هزینه فایده بین چند ویژگی مثل خوشمزه بودن، زمان لازم برای پخت، سختی و آسانی طرز تهیه و در آخر هزینه لازم برای تهیه مواد اولیه، تصمیم بگیرید که برای سفره افطار سراغ کدام آش بروید. از آنجا که نظرات مختلفی در مورد طرز تهیه آش وجود دارد، در این گزارش صرفا سراغ هزینه لازم برای تهیه آشهایی که بیشتر از همه شناخته شدهاند رفتهایم. آش شله قلمکار به خاطر گوشتی که در آن میریزند از همه گرانتر است و ۳۰۰ هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد. آش رشته به عنوان پرمصرفترین آش حدود ۹ هزار تومان خرج دارد، با ۷۴ هزار تومان میتوان آش کشک تهیه کردو عنوان ارزانترین آشهای افطاری هم به آش بلغور و آش دوغ میرسد که به ترتیب ۶۸ و ۶۲ هزار تومان برایتان خرج خواهد داشت.
آش رشته؛ ۹۱ هزار تومان
آش رشته در ایام ماه مبارک رمضان طرفدارهای زیادی دارد و تقریبا هرجا که دیگی بپا باشد، میتوان سراغ آش رشته را گرفت. همچنین این آش در مهمانیها میتواند به عنوان یک پیش غذا در سفره ها خودنمایی کند. آش رشته تقریبا در تمامی نقاط ایران به یک صورت تهیه میشود و فقط شاید در بعضی از شهرها از نخود استفاده شود و برخی دیگر نه.
مواد لازم برای تهیه آش رشته ۲۰ نفره:
یک کیلوگرم نخود
۵۰۰ گرم لوبیا چیتی
یک کیلوگرم عدس
۲.۵ کیلوگرم سبزی
۱.۵ کیلوگرم پیاز
۱.۵ کیلوگرم رشته
اصلیترین خرج برای تهیه آش رشته، سبزی آش است. هر کیلوگرم سبزی آش را میتوانید حدودا با قیمت ۱۲ هزار تومان تهیه کنید. برای همین حدود ۳۰ هزار تومان صرفا برای خرید سبزی کنار بگذارید. همچنین ۱.۵ کیلوگرم پیاز خرج ۱۵ هزار تومانی برایتان دارد. یک کیلوگرم نخود حدودا ۱۲ هزار تومان است، لوبیا چیتی کیلویی ۱۵ هزار تومان است و برای خرید ۵۰۰ گرم از آن باید حدود هفت هزار تومان خرج کنید. در آخر هم باید ۱۲ هزار تومان برای خرید یک کیلوگرم نخود و ۱۵ هزار تومان برای خرید ۱.۵ کیلوگرم رشته کنار بگذارید. با این حساب تهیه آش رشته برای ۲۰ نفر تقریبا ۹۱ هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد
آش کشک؛ ۷۴ هزار تومان
آش کشک یکی از غذاهای سنتی استان کهکیلویه و بویر احمد است. آش کشک انواع مختلفی دارد و اکثر شهرهای سردسیر ایران این آش را تهیه میکنند، ولی هر کدام بر اساس ذائقه و فرهنگ خود آن را درست میکنند. برای همین ممکن است در شهر شما آش کشک با مواد دیگری تهیه شود. این نوع آش کشک بر خلاف آشهای دیگر خیلی ساده تهیه میشود و شباهت زیادی به آش دوغ اردبیل دارد با این تفاوت که در آن از کشک به جای دوغ استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه آش کشک ۲۰ نفره:
دو کیلوگرم کشک
دو کیلوگرم برنج شکسته
یک کیلوگرم نخود
کشک خرج اصلی برای تهیه آش کشک را به دوش میکشد. کشکهای پاستوریزه در بستههای ۵۰۰ گرمی را میتوان با قیمت هشت هزار تومان خرید. برای همین سر جمع برای تهیه دوکیلوگرم کشک باید ۳۲ هزار تومان هزینه کنید. برنج لازم برای تهیه آش کشک حتما لازم نیست برنج مرغوبی باشد و میتوانید از برنجهای شکسته برای تهیه آش استفاده کنید. برای همین با ۳۰ هزار تومان دو کیلوگرم برنج را تهیه کنید. اگر خرج ۱۲ هزار تومانی برای تهیه یک کیلوگرم نخود را هم اضافه کنیم، کل خرج مواد لازم برای تهیه آش کشک ۷۴ هزار تومان تمام میشود.
آش شله قلمکار؛ ۳۰۰ هزار تومان
آش شله قلمکار گردهمایی تمام موادی است که ممکن است در یک آش پیدا کنید. در این آش حتی گوشت هم پیدا میکنید و برای همین است که شله قلمکار به عنوان یکی از خوشمزهترین آشها شناخته میشود که مخصوصا در ماه مبارک رمضان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان گفت: تهیه آش شله قلمکار مقداری سخت است و زمان زیادی برای پخت آن لازم است. همچنین مواد زیادی که دارد، تهیه آن از نظر اقتصادی سختتر هم میشود.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار ۲۰ نفره:
دو کیلوگرم بلغور گندم
۵۰۰ گرم نخود و عدس
۵۰۰ گرم لوبیا سفید، چشم بلبلی و چیتی
۱.۵ کیلوگرم گوشت دنده یا سردست
دو کیلوگرم پیاز
۲.۵ کیلوگرم سبزی آش
آش شله قلمکار را اگر بخواهید دقیقا مطابق دستور پختش تهیه کنید و از مواد آن کم نکنید، باید خودتان را برای یک خرج درست و حسابی آماده کنید. چراکه تنها گوشت لازم برای تهیه آش شله قلمکار خرج ۲۰۰ هزار تومانی برایتان خواهد داشت. برای تهیه دو کیلوگرم بلغور باید خرج ۲۰ هزار تومانی کنید. با توجه به اینکه هر کیلو عدس ۱۲ هزار تومان، هر کیلو لوبیا سفید ۲۴ هزار تومان، هر کیلو لوبیا چیتی ۱۵ هزار تومان، هر کیلو نخود ۱۲ هزار تومان و هر کیلو لوبیا چشم بلبلی ۲۰ هزار تومان است، برای تهیه نیم کیلو از هر کدام آنها باید تقریبا ۴۲ هزار تومان خرج کنید. ۲۰ هزار تومان هم برای خرید دو کیلو پیاز و ۲۰ هزار تومان برای خرید ۲.۵ کیلو سبزی آش کنار بگذارید. حتی جمع کردن این ارقام هم تقریبا وحشتناک به نظر میرسد. به عبارتی پخت آش شله قلمکار برای ۲۰ نفر تقریبا ۳۰۰ هزار تومان خرج کنید. توجه داشته باشید که این خرج در صورتی است که تمام مواد لازم را تهیه کنید و هیچکدام را از لیست خرید حذف نکنید.
آش بلغور؛ ۶۸ هزار تومان
آش بلغور یکی از آشهای مخصوص استان آذربایجان غربی و شهر ارومیه است. این آش انواع مختلفی دارد و به صورتهای مختلفی تهیه میشود مثل آش بلغور با شیر تبریز، آش بلغور شیر کرمان، آش بلغور قزوین و آش بلغور البرز که هر کدام طرز تهیه مخصوص خودشان را دارند، ولی در تمامی این آشها ماده اصلی بلغور است و مواد دیگر در آن متفاوت است به این صورت که مثلا در بعضی از آنها از شیر استفاده میشود و در برخی دیگر رب میریزند تا رنگ قرمزی پیدا کنند.
مواد لازم برای تهیه آش بلغور ۲۰ نفره:
دو کیلوگرم بلغور گندم
۲۵۰ گرم لپه
۱.۵ کیلوگرم سیبزمینی
یک کیلوگرم بادمجان
دو کیلوگرم گوجه فرنگی
یک کیلوگرم پیاز
درست است که ماده اصلی تهیه آش بلغور، بلغور گندم است، اما تهیه آن خرج زیادی ندارد و با ۲۰ هزار تومان میتوانید دو کیلوگرم بلغور گندم بخرید. لپه کیلویی ۱۲ هزار تومان است و ۲۵۰ گرم آن کلا سه هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد. با توجه به قیمت کیلویی هشت هزار و ۵۰۰ تومانی سیبزمینی، برای خرید ۱.۵ کیلوگرم آن باید ۱۳ هزار تومان خرج کنید. یک کیلوگرم بادمجان برایتان هشت هزار تومان خرج دارد و برای خرید دو کیلو گوجه هفت هزار و ۵۰۰ تومانی و یک کیلو پیاز ۹ هزار تومانی، جمعا باید ۲۴ هزار تومان هزینه کنید. با این حساب کل خرج لازم برای تهیه آش بلغور ۲۰ نفره میشود ۶۸ هزار تومان.
آش دوغ؛ ۶۲ هزار تومان
آش دوغ یکی از آشهای سنتی استان اردبیل است که طرفداران زیادی دارد و معمولا هر کسی که به این استان سفر میکند حتما آش دوغ را امتحان میکند. علاوه بر اردبیل در شهرهای دیگر هم این آش تهیه میشود، ولی مواد داخل آن تا حدودی متفاوت است با این وجود در مواد اصلی که شامل دوغ، نخود و سبزی است مشترک هستند. آش دوغ در ارومیه، ایلام، همدان و چند شهر دیگر هم به روشها مخصوص خودشان تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ ۲۰ نفره:
یک کیلوگرم نخود
۲.۵ کیلوگرم سبزی
یک کیلوگرم برنج شکسته
۱۰ لیتر دوغ
احتمالا ارزانترین آشی که بتوان تهیه کرد، آش دوغ است. دیگر نه از گوشت خبری هست، نه از حبوبات مختلف. صرفا یک کیلوگرم نخود لازم دارد که با ۱۲ هزار تومان میتوان آن را تهیه کرد. خرج اصلی ۲.۵ کیلوگرم سبزی است که برایتان ۲۰ هزار تومان تمام میشود. یک کیلوگرم برنج شکسته و بیکیفیت را میتوانید با ۱۵ هزار تومان تهیه کنید. در آخر برای خرید یک باکس دوغ محتوی شش بطری ۱.۵ لیتری باید ۳۰ هزار تومان خرج کنید. با این حساب با ۶۲ هزار تومان میتوان برای ۲۰ نفر آش دوغ تهیه کرد.