گرانترین پسته دنیا کجاست؟(+عکس)/ حفاظت از پسته با بالگرد پلیس
قیمت پسته ایتالیا تقریبا دو برابر قیمت پسته در دو تولیدکننده فوقبزرگ جهان یعنی آمریکا و ایران است.
پلیس سیسیل ایتالیا یک عملیات پیشگیرانه را برای محافظت از پستههای "مونت اتنا" Etna در شمال غربی جزایر سیسیل ایتالیا رهبری خواهد کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از "بیبیسی"، آنها کار خود را از ساعات اولیه روز آغاز کرده و گشتزنی خود را تا 12 شب ادامه میدهند. در صورت نیاز، در این عملیات از بالگردها نیز استفاده خواهد شد.
افسر "نیکولو موراندی"و همکارانش خود را برای عملیاتی ویژه در ماه سپتامبر آینده و برای محافظت از پستههای سیسیل آماده میکنند.
موقعیت باغهای پسته در برونته و مونتاتنای سیسیل، ایتالیا
شاید در نگاه اول باورپذیر نباشد، اما افسران پلیس در این بخش ایتالیا، در حفاظت از فرآیند برداشت پسته سالیانه مشارکت فعال دارند.
سیسیل زیستگاه ارزشمندترین بذر و دانههای جهان است و یکی از بهترین پستههای اروپا از شهر "برونته" Bronte این منطقه از ایتالیا برداشت میشود.
پستههای سیسیل یک درصد از محصول پسته جهان را تشکیل میدهند
در مرکز شهر برونته، در نزدیکی دامنههای "اتنا" و در مجاورت یک آتشفشان فعال در مساحتی سه هزار هکتاری درختان پسته رشد میکنند.
اگرچه پسته برونته تنها یک درصد از تولید جهانی پسته را تشکیل میدهد، اما به جرئت گرانترین آنها محسوب میشود.
در ایتالیا معمولا آن را "طلای سبز" مینامند و یک کیلوگرم از این دانه با پوست تازهاش حدود 15.50 یورو (17.40 دلار- 13.45 پوند) قیمت دارد.
230 کشاورز سیسیلی برای رسیدگی به درختان پسته انتخاب میشوند
این قیمت تقریبا دو برابر قیمت پسته در دو تولیدکننده فوقبزرگ جهان یعنی آمریکا و ایران است.
انریکو کیمبالی، رئیس تجارت محلی سازمان Consorzio di Tutela برونته، در این خصوص گفت: حدود 230 کشاورز مجاز در طول دوره برداشت برای این منطقه مشخص شدهاند تا به درختان پسته رسیدگی کنند. بسیاری از طرفداران بر این باورند که پسته برونته، مزه بهتری نسبت به بقیه پستههای اروپایی داشته و در زمان طولانیتر سبز و تازه میماند.
با وجود ماهیت سودآور این درختان در زمان برداشت محصول، مسئولان و کشاورزان همواره با مشکل هجوم سارقان به درختان پسته مواجه هستند.
پسته ایتالیا، طرفداران آن بر این باورند که مدت بیشتری سبز و تازه میماند
سارقان در تاریکی شب با خودروهای خود به باغهای منطقه هجوم آورده و تا حد امکان، پسته چیده و با خود میبرند.
درختان پسته هر دو سال یکبار محصول داده و در سیسیل برداشت محصول در سالهای فرد مانند 2019 انجام میشود. پستههای سیسیل در ماه سپتامبر چیده خواهند شد.
در سال 2009 سارقان بیش از 300 کیلوگرم از پسته های "برونته" در را طول فرآیند برداشت دزدیدند. این اتفاق باعث شد تا شهردار برونته از پلیس برای حفاظت از باغهای پسته محافظت کند.
نتیجه این درخواست، حفاظت هوایی از باغهای پسته با بالگرد و حضور ماموران بیشتر روی زمین بود.
پلیس سیسیل با بالگرد و نیروهای زمینی از پسته در برابر سارقان محافظت میکند
ماریو پرستیانی، کشاورز پسته برونتهای در این خصوص گفت: مردم بومی منطقه عمیقا این خدمات را پذیرفته و با شرایط کنار میآیند، زیرا برداشت برای ما بسیار حساس است.
پسته های 2019 برونته، اینک به آرامی در حال شکل گیری هستند.
پرستیانی به عنوان یک کشاورز امیدوار است محصولش درشتتر و بیشتر از 1250 تن محصول دو سال قبل باشد. محصول وی در سال 2015 به 1400 تن رسید. میزان محصول پسته دقیقا به شرایط آب و هوایی وابسته است.
صنایع تلاش دارند تا میزان صادرات پسته سیسل را افزایش دهند. در حال حاضر بیش از 80 درصد پسته سیسیل صادر میشود و فرانسه، آلمان، ژاپن، سوئیس و آمریکا بزرگترین خریداران پسته ایتالیا محسوب میشوند.
پسته در آشپزی، شیرینیپزی و دسرهای ایتالیایی کاربرد فراوانی دارد
فرانچسکو دی سانو، یک تاجر پسته برونتهای در این خصوص گفت: تلاش داریم از طریق شرکت در 6 نمایشگاه بزرگ و بازاریابی آنلاین، صادرات خود را افزایش دهیم. وی به شکل مشخص به نمایشگاههای تجاری دبی و نورمبرگ اشاره کرد.
بر اساس تخمینها، در آمد طلای سبز برونته به حدود 20 میلیون یورو در سال میرسد.
بسیاری از کمپانیها داخلی پستههای سیسیل را پروسس کرده به خارج از مرزهای این کشور میفرستند.
پستههای ایتالیایی در حال رشد هستند و در ماه سپتامبر برداشت خواهند شد
شرکتها معمولا پسته را پودر یا خورد کرده و به عنوان مواد اولیه آشپزی و شیرینیپزی به فروش میرسانند. پسته ایتالیایی در بسیاری از دسرهای سیسیل، غذاهایی مانند برخی از انواع اسپاگتی پستو مصرف میشوند. و البته نباید از ژلههای پسته اینالیایی غافل ماند.
برونته همچنین با برپایی نمایشگاه پسته هر ساله گردشگران اروپایی زیادی را به این بخش از ایتالیا میکشاند.
درخت پسته که اصالتا خاورمیانهای است، برای اولین بار توسط خاندان "مور" و بین قرنهای 9 تا 11 میلادی در منطقه سیسیل ایتالیا کاشته شد.