دایره طلایی در انتظار مشهدی‌ها!


دایره طلایی در انتظار مشهدی‌ها!

اردوهای تیم‌های ملی کشتی درحالی آغاز شده که همچنان نامی از کشتی‌گیران خراسانی نیست


شهرآرا آنلاین - نادر نوروزی - اردوی‌ تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی کشورمان درحالی آغاز شده که بازهم جای خراسانی‌ها در لیست نفرات دعوت‌شده خالی است. پوشیدن دوبنده تیم ملی برای کشتی‌گیران خراسان تبدیل به آرزویی دست‌نیافتنی و سخت شده است؛ زیرا سال‌ها حتی با حضور افرادی مانند رسول خادم در رأس فدراسیون و شورای فنی و همچنین امیر توکلیان در کادر فنی، جایی در ترکیب تیم ملی نداشتند. البته فرازونشیب‌های دهه اخیر کشتی خراسان ازجمله بی‌ثباتی در مدیریت هیئت بی‌تردید در این مسئله نقش داشته، اما برای خراسان رضوی و شهر مشهد که روزی سهم زیادی در کشتی ایران داشتند، این غیبت طولانی اصلا مناسب نیست. با این حال مدتی است که با حضور مسعود ریاضی در راس این هیئت که در گذشته هم در این رشته فعال بوده کشتی خراسان رضوی رنگ ثبات را به خود دیده است و فعالیت‌های خوبی هم به صورت منظم انجام می‌شود اما تا معرفی چهره ملی در رشته کشتی نیاز به زمان داریم. در جدیدترین لیست نفرات دعوت‌شده به اردوی تیم ملی ازسوی محمد بنا، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی 35 کشتی‌گیر و در کشتی آزاد با نظر غلامرضا محمدی 30 کشتی‌گیر برای اردو‌های تیم ملی و آماده‌سازی جهت حضور در مسابقات جهانی و کسب سهمیه المپیک2020 توکیو دعوت شده‌اند، اما نکته شایان‌توجه در بین نفرات دعوت‌شده، حضور کشتی‌گیران جویای‌نام و جوان از استان‌هایی است که پیش‌تر نام آن‌ها را کمتر در کشتی می‌شنیدیم؛ ولی امروز سهم خود را حداقل در اردوی تیم ملی دارند.. آخرین کشتی‌گیر خراسانی که به عضویت تیم ملی درآمده بود و اتفاقا در اولین حضورش هم مدال طلای جهانی را کسب کرد، مسلم نادری‌خادم بود که سال گذشته در سی‌وشش‌سالگی در ترکیب تیم ملی حضور یافت. حضور کشتی‌گیری با این سن‌وسال در تیم ملی و مدال‌آوری‌اش در مسابقات جهانی سؤال‌های زیادی در ذهن ایجاد می‌کند؛ این کشتی‌گیر در سال‌های جوانی چرا در تیم ملی نبوده؟ مشکلی اصلی کجاست که خراسانی‌ها در فدراسیون دیده نمی‌شوند؟ قطعا عدم حضور نماینده در تیم ملی دل جوان‌تر‌ها را هم سرد می‌کند.

زیرساخت و مسابقات به شرایط مطلوب رسیده

هیئت کشتی در چند سال اخیر حاشیه‌های عجیبی داشته است؛ از تعطیلی هیئت و حضور افراد ی که ارتباطی به این رشته نداشته‌اند تا بریز‌وبپاش‌های آن‌چنانی مدیریت ورزش استان برای این رشته و میزبانی‌های مختلفی که همه کارشناسان می‌گفتند عملا نمی‌تواند به کشتی استان کمک کند. هنوز یادمان نرفته در میزبانی‌های مختلف مانند جام کشتی بین‌المللی تختی خراسانی‌ها هیچ نماینده‌ای نداشتند و هزینه گزافی برای میزبانی از این مسابقات انجام شد. در مشهد و بیشتر شهرستان‌های خراسان رضوی زیرساخت‌های مناسبی انجام شده که می‌تواند نسبت به آینده امید را در دل کشتی‌گیران زنده کند تا شاید با آشتی پیش‌کسوتان و مربیان کهنه‌کار کشتی استان جوان‌تر‌ها بتوانند تجربه حضور در میادین ملی و بین‌المللی را کسب کنند؛ همچنین حضور مداوم در مسابقات کشوری و لیگ برتر نکته‌ای مهم و تعیین‌کننده است تا جوان‌ترها فرصت نمایش توانایی‌شان را پیدا کنند.

ریاضی: ایجاد ثبات زمان می‌برد

رئیس هیئت کشتی خراسان رضوی با بیان اینکه پرورش یک کشتی‌گیر ملی‌پوش به 5 سال زمان نیاز دارد افزود: جامعه کشتی می‌دانند تا 2 سال گذشته کشتی خراسان رضوی رو به انقراض بود و دیگر جز چند کشتی‌گیر با تجربه و اندک فعالیتی در حوزه‌های مختلف چیزی برای کشتی نمانده بود. زمانی که هیچ برنامه‌ای برای آینده وجود نداشته باشد، طبیعی است که اکنون در ترکیب تیم ملی جایی نداشته باشیم. مسعود ریاضی ادامه داد: هم‌اکنون ما در رده نونهالان و نوجوانان استعداد‌های خوبی در سطح ملی داریم که در مسابقات و اردو‌های تیم ملی نمایش خوبی از خود نشان داده‌اند. همین کشتی‌گیران هستند که باید کم‌کم مسیر خود را برای پوشیدن لباس تیم ملی پیدا کنند. قطعا ما هم در این مسیر از تمام ابزارها و امکانات خود برای پشتیبانی استفاده خواهیم کرد. وی افزود: اولین نیاز در هر رشته‌ای امکانات و شرایط مناسب برای تمرین ورزشکاران است که خوشبختانه طی 2 سال گذشته با همکاری اداره کل ورزش و جوانان امکانات خوبی مهیا شده است. همچنین سالن‌های کشتی چه در مشهد و چه در شهرستان‌ها رونق بیشتری گرفته‌اند. نمونه آن سالن کشتی صحرایی در سعدآباد است که پس از چند سال، دوباره بازگشایی شد. ریاضی در پایان گفت: کشتی خراسان پس از چند سال بی‌ثباتی، اوضاع آشفته‌ای داشت و هنوز باید برای جبران خسارات تلاش کنیم اما امروز می‌توانم بگویم با برگزاری منظم مسابقات استانی و تمرینات رده‌های پایه، پشتوانه خوبی برای آینده کشتی به وجود آمده است و در سال‌های آینده چهره‌های جدیدی به کشور معرفی خواهند شد.

عامل: غرض‌ورزی و تخریب در خراسان، مانع پیشرفت کشتی است

هادی عامل یکی از کارشناسان کشتی مشهد است که عرصه‌های بزرگ ملی و بین‌المللی را تجربه کرده است. او بحث درباره علل دعوت‌نشدن کشتی‌گیران خراسانی به اردوی تیم ملی در رده سنی بزرگ‌سالان را مفصل دانست و گفت: در طول 2 دهه گذشته کم‌توجهی زیادی ازسوی اداره ورزش و جوانان (تربیت‌بدنی سابق) به ورزش کشتی شده و هیئت‌های فراوانی هم آمدند که رؤسای آن یا کشتی‌ بلد نبودند یا علاقه‌ای نداشتند. وی افزود: متأسفانه یکسری از اهالی کشتی در خراسان رضوی با هم هماهنگ نیستند. حقیقت آن است که اختلافات در همه‌جا هست؛ اما هیچ‌جا مثل خراسان عده‌ای فقط به‌دنبال غرض‌ورزی و تخریب نیستند. عامل خاطرنشان کرد: یک رئیس هیئت وقتی می‌آید، باید تمام انرژی‌اش را بگذارد تا با این‌‌ها مقابله کند. وی اذعان کرد: ازسوی‌دیگر باید مدیران با کشتی مأنوس باشند. متأسفانه مدیران ورزش ما با این رشته مأنوس نیستند و این هنر رئیس هیئت است که باید آن‌ها را به کشتی علاقه‌مند کند. این کارشناس کشتی با تأکید بر اهمیت برگزاری مسابقات مختلف برای پرورش‌یافتن کشتی‌گیران تصریح کرد: در استان‌هایی مثل مازندران و خوزستان که صاحب کشتی آزاد و فرنگی هستند، در طول سال مسابقات زیادی برگزار می‌شود. در مسابقه است که کشتی‌گیر ورزیده می‌شود و عیبش را می‌فهمد. هیئت کشتی تلاش خیلی شایسته‌ای را در طول این چندوقت انجام داده، اما حقیقت آن است که فاصله خراسان با سایر استان‌های صاحب کشتی خیلی زیاد است و برای رسیدن به آن‌ها باید تلاش‌ها خیلی بیشتر از این‌ها باشد. هادی عامل یادآور شد: برای رسیدن به سایر استان‌ها باید تلاش دوچندان شود و یکسری برنامه‌ریزی‌های درست برای رسیدن به آن‌ها انجام شود.

پهلوان قشنگ: خراسان راه درازی برای پیشرفت در کشتی دارد

حمید قشنگ یکی از گوش‌شکسته‌های کهنه‌کار دایره طلایی است که حالا از وضعیت کشتی و نبود ملی‌پوش در تیم ملی دل‌آزرده است. او دراین‌باره گفت: دوران اُفت در کشتی همیشه بوده است. شما اگر به تاریخ این رشته در استان نگاه کنید، همیشه فرازوفرودهایی داشته است؛ اما ما متأسفانه در دوره جدید از آن‌ور بام افتادیم. این کارشناس کشتی با تشریح صحبت‌هایش افزود: هیئت جدید در حوزه نونهالان و نوجوانان تلاش زیادی انجام داده، اما کشتی جوانان و بزرگ‌سالان هم باید دیده شود. وی یادآور شد: کار در رده‌های پایه خیلی قابل‌تقدیر است؛ اما اگر برای پرورش همین نونهالان و نوجوانان به رده‌های جوانان و بزرگ‌سالان توجه نشود، فایده ندارد. ویترین کاری هر هیئتی رده بزرگ‌سالان است. شما اگر 100 قهرمانی نوجوانان بیاوری، دربرابر یک قهرمانی بزرگ‌سالان بی‌ارزش است. قشنگ اذعان کرد: من معتقدم لیگ هم برای تبلیغات است، وگرنه ثمری از نظر پرورش کشتی‌گیر ندارد. 20 سال است کشتی خراسان به این وضعیت دچار شده و ما فقط حرف می‌زنیم و منتظریم معجزه شود؛ اما معتقدم در کشتی و وقتی باید کار و تلاش باشد، معجزه‌ای رخ نمی‌دهد.



قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم