یک شهر حامی


یک شهر حامی

با کمترین هزینه ممکن حامی یتیمان شهرمان شویم


شهرآرا آنلاین - سمیرا منشادی| این خاصیت رمضان است. با خودش تب و تاب انجام کارهای خیر را هم می آورد، حالا می خواهد پهن کردن یک سفره افطاری باشد یا پرداخت مبلغی پول به مستمندان یا به جا آوردن نذری که مدت هاست در گوشه ذهنمان به دنبال فرصتی برای اداست. انگار قرار است در همین یک ماه برای عمری توشه راه برداریم. این روز و شب ها هم که حسابش سوای بقیه سال و ماه است. کمتر کسی را می بینی که خودش را مشغول کار خیری نکرده باشد. این موضوع ما را هم بر آن داشت تا در این همه هیاهو به دنبال به اشتراک گذاری کارخیری باشیم که به معنای واقعی کلمه باقیات الصالحات است، همان خیری که دغدغه همیشگی مولی الموحدین، امیرمومنان علی(ع)، حتی در واپسین روزهای زندگی شان بود؛ «خدا را، خدا را! درباره «یتیمان»، مبادا گرسنه و بى سرپرست بمانند.»

کودکانی که دست سرنوشت، سایه پرمهر پدر را از آنان دریغ کرده است و حالا این من و تو هستیم که می توانیم دست کم به قدر رفع نیازهای مالی شان، مرهمی بر زخم یتیمی شان باشیم. اگر فکر می کنید که در این شرایط سخت اقتصادی امکان انجام چنین کاری میسر نیست، باید بگوییم شما می توانید حتی با پرداخت کمترین مبلغ ممکن -که این روزها می توان با آن خرید کرد- چتر حمایتی باشید برای یک یتیم. حسن اسلامی، رئیس اداره اکرام و ایتام و محسنین کمیته امداد امام (ره) خراسان رضوی، درباره نحوه و چگونگی انجام این کار خیر اطلاعاتی به ما می دهد که مطالعه آن به طور حتم می تواند شما را هم برای همراهی در این کار پسندیده ترغیب کند.

ایتام یا محسنین

واژه یتیم برای کودکانی استفاده می شود که پدرانشان فوت کرده باشند. درکنار این کودکان، بچه هایی را هم با نام محسنین می شناسیم که پدرانشان در قید حیات هستند ولی به هر دلیل در زندگی آن ها حضور مالی ندارند، دلایلی مانند طلاق، زندان، بیماری، ازکار افتادگی و سن بالای60 سالِ همراه با نیازمندی.

18-1

بازه سنی کودکان یتیم و بدون سرپرست مالی از یک روزه تا هجده ساله است

20%

در سال 97 به دلیل شرایط بد اقتصادی 35 هزار خانوار به تعداد مددجویان کمیته امداد اضافه شد، درحالی که در سال 96 شاهد کاهش بیست درصدی تعداد خانواده های تحت پوشش بودیم.

راه های حامی شدن حضوری

مراجعه حضوری به ادارات و پایگاه های کمیته امداد امام(ره) یکی از ساده ترین راه های حامی شدن است. این روزها 22 پایگاه در اطراف حرم مطهر رضوی و سطح شهر به این منظور برپا شده است که فقط کافی است به این مراکز مراجعه کنید.

غیرحضوری

اگر فرصت کافی برای مراجعه حضوری به ادارات و پایگاه های کمیته امداد را ندارید یا برای این کار محدودیتی دارید می توانید به روش غیرحضوری و از منزل یا محل کارتان این کار را انجام دهید.

سایت کمیته امداد

از طریق جست وجوگر رایانه تان به نشانی www.ekram.emdad.ir یا www.Mohsenin.ir مراجعه کنید.

در قسمت مشخص شده شماره تلفنتان را وارد کنید.

کد ارسالی به شماره تلفنتان را وارد کنید تا صفحه برایتان باز شود.

مشخصاتتان را به دقت وارد کنید تا به صورت خودکار شماره حساب الکترنیکی برایتان باز شود.

در درگاه بعدی مشخص کنید که می خواهید یک حامی موردی باشید یا دائمی.

شهر یا روستایی را که می خواهید حامی کودک آنجا باشید مشخص کنید تا فهرستی از اطلاعات جزئی تر کودک مدنظرتان را بازکند، اطلاعاتی مانند اینکه کودک دختر باشد یا پسر و یا مثلا چندساله.

میزان حمایتتان را مشخص و مبلغ را آنلاین پرداخت کنید.

تلفن ثابت

روش دیگر برای حامی شدن به صورت غیرحضوری، از طریق تلفن ثابت است. شما می توانید در ساعت اداری با شماره تلفن های 32239025-32243380-32281733 تماس بگیرید تا اپراتور شما را راهنمایی کند و صفرتاصد کارهای حامی شدنتان را انجام دهد.

تلفن همراه

روش آسان تر دیگری هم برای حامی شدن به صورت غیرحضوری وجود دارد. می توانید از طریق تلفن همراهتان کد دستوری #0017*741* را بگیرید و مبلغ مدنظرتان را پرداخت کنید.

سقف و کف حمایت

نیاز ماهیانه هر کودک در ماه مبلغ 300 هزار تومان برآورد شده است. درصورتی که بخواهید یک حامی دائمی باشید باید، تا یک سال از زمان ثبت نام، ماهیانه دست کم مبلغ 50 هزار تومان برای هرکودک واریز کنید. هرچند با مبلغ کمتر از این هم می توانید حامی باشید. درضمن سقفی برای تعداد کودکان حمایتی و مبلغ آن وجود ندارد و شما می توانید هم زمان حامی صدها کودک باشید.

کمیته های خودجوش

به جز کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان ها و مراکز دیگری هم در شهرمان وجود دارد که می توانید با مراجعه به آن ها سرپرستی کودکی را قبول و به شیوه های مختلف کمک هایی را هرچند اندک برای آن ها واریز کنید، مانند بهزیستی و خیریه گلستان علی(ع). همچنین همه ما در همسایگی یا در بین بستگانمان کودکانی را داریم که یتیم هستند یا سرپرست مناسبی ندارند. در برخورد با این کودکان به دوصورت می توان عمل کرد؛ اول اینکه به صورت موردی و به قدر توانمان کمکی به آن کودکان بکنیم و دوم، به صورت خودجوش یک کمیته امداد تشکیل بدهیم و به جز آن کودک، بچه های دیگری را هم تحت پوشش کار خیرخواهانه خودمان قرار دهیم.

شاید در نگاه اول خیلی سخت به نظر برسد، ولی همین که نیت کنید و پا در گود میدان بگذارید، کارها یکی پس از دیگری جور خواهد شد. تمام خیریه هایی که سال هاست در این زمینه فعالیت می کنند، با همین روش کارشان را آغاز کرده اند. توصیه می کنیم درباره تصمیمی که دارید با چندنفر مشورت کنید. هرچه میزان عضوگیری تان برای این کار بیشتر باشد، شانس موفقیت و دوام کارتان هم بیشتر خواهد شد. می توانید یک گروه تلگرامی یا اینستاگرامی برای این منظور ایجاد کنید و از خیرانی که در دوروبرتان می شناسید هرچند جزئی و موردی کمک بخواهید. شناسایی نیازمندان واقعی، مسئله مهم دیگری است که اگر در آن اهمال کنید، خیلی زود اعتماد خیّرانتان را از دست خواهید داد و گروه متلاشی خواهد شد، پس حواستان باشد.

بهتر است از همه فعالیت هایتان سند تصویری تهیه -و برای اطمینان خاطر اعضای گروه و جذب بیشتر خیران، آن ها را در فضای مجازی که برای این منظور درنظر گرفته اید- منتشر کنید. وقتی رفته رفته تعداد اعضای گروهتان زیاد شد، باید مثل هرنهاد دیگری به فکر سازمان دهی آن ها باشید تا کارها تخصصی تر پیش بروند؛ به طورمثال گروهی باید وظیفه شناسایی نیازمندان واقعی، گروهی وظیفه ارتباط گیری با خیران و گروهی هم وظیفه ارتباط با خانواده مددجویان و پیگیری کارهای آ ن ها را برعهده داشته باشند..

53000

53 هزار کودک یتیم و بدون سرپرستمالی در استان وجود دارد که فقط زیرمجموعه کمیته امداد امام(ره) هستند

12

از مجموعه 53 هزار کودک تحت پوشش کمیته امداد 12 هزار نفر آن ها یتیم هستند

14

اکنون 21 هزار حامی داریم و سالیانه هم 14 هزار حامی به تعداد حامی های موجود اضافه می شود

32

32 هزار کودک در استانمان هیچ حامی ای ندارند

بیشترین حمایت

اولویت انتخابی بیشتر حامی ها به ترتیب کودکان سید، دختر و پسرهای کم سن وسال هستند.

کمترین حمایت

کودکان حاشیه شهر مشهد و شهرستان های کوچک مانند رشتخوار، صالح آباد و خواف، کودکان یتیم بالای 15سال و محسنین کمترین تعداد حامی را دارند.

******

نمایی از تابلوی یتیم نوازی حضرت علی (ع) اثر استاد محمود فرشچیان



(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق