به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای شهر مشهد، رئیس شورای شهر هم در جریان این بازدید بر لزوم احیا و بازسازی فازهای بعدی این منطقه تاریخی در سال ٩٨ تأکید کرده و گفته است مدیریت شهری ثبت جهانی توس را در راستای مطالبهای ملی دنبال خواهد کرد.
محمدرضا حیدری این را هم اضافه کرد که از نمایندگان مجلس، استاندار، سازمان میراث فرهنگی و معاون رئیس جمهور درخواست داریم با عزمی جدی در سریعترین زمان ممکن پیگیریهای لازم را برای این موضوع انجام دهند. وی با اشاره به اقدامات انجامشده از سوی مدیریت شهری مشهد در این منطقه افزود: چنین اقداماتی موجب خواهد شد توس به قطب فرهنگی و تاریخی تبدیل شود تا در کنار حرم امامرضا(ع)، افزایش ماندگاری زائر و گردشگر را به ارمغان آورد.
وی ادامه داد: ایجاد ظرفیتهای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی و جلب توجه تمامی علاقهمندان زبان و ادبیات پارسی و بزرگداشت فردوسی نیاز امروز جامعه است و باید توجه ویژهای به آن شود چون نوع نگاه فردوسی با محوریت صلح، نوعدوستی و مهربانی میتواند پیامهایی برای جهان و جامعه بینالملل داشته باشد.
حیدری همچنین درخصوص طرح راهبردی باززندهسازی توس گفت: امیدواریم به همت اداره کل راه و شهرسازی استان و شورای عالی معماری و شهرسازی هرچهزودتر طرح این منطقه تأیید و احیای توس وارد فاز جدیدی شود.
بتول گندمی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد، نیز در این بازدید بیان کرد: بخشی از تاریخ مشهد در این محدوده تعریف میشود و اثر ماندگار شاهنامه نیز در این مکان خوانش و سروده شده است. به همین علت، در کنار بارگاه منور رضوی، در راستای توجه به زائران و گردشگران، جاذبههای تاریخی دیگر مشهد را هم باید مورد توجه قرار داد. وی افزود: در حال حاضر مطالعات و طرحهای لازم نیز برای منطقه توس در حال تدوین است که اعتباراتی نیز برای آن در سال جاری پیشبینی شده است.
گندمی با بیان اینکه احیای توس موجب ماندگاری گردشگر و زائران خواهد شد افزود: بدون اغراق شورای پنجم در عمر بیستماهه خود بیش از دورههای پیشین مدیریت شهری مشهد به توس توجه داشته و تغییر و تحولات چشمگیری ایجاد کرده است.
«بدون شک، میراث فرهنگی و تاریخی شهر مشهد میتواند با خیلی از شهرهای تاریخی کشور رقابت کند ولی به دلیل غفلت و معرفی نکردن آنها به مردم جایگاه واقعی خود را پیدا نکردهایم.» این را هم شهناز رمارم، عضو هیئت رئیسه شورای پنجم شهر مشهد، در این بازدید بیان کرد و افزود: تا زمانی که هویت تاریخی خود را نشناسیم، این میراث ارزشمند آنگونه که باید به کشور و دنیا معرفی نمیشود. وی اظهار کرد: در منطقه تاریخی توس، علاوه بر آرامگاه فردوسی، بناهای تاریخی مختلفی مانند کهندژ، سفالقان، برج و بارو و ... نیز وجود دارد که برای بازدیدکنندگان میتواند از جذابیتهای بسیاری برخودار باشد.
او با بیان اینکه در هارونیه سنگ قبرهایی با قدمتهای چندصدساله به چشم میخوردند که با دست حکاکی شده بودند افزود: متأسفانه این آثار زیر باد و باران و آفتاب رها شدهاند. بدون شک، اگر چنین آثار گرانقدری را دیگر کشورها داشتند، به بهترین شکل از آنها مراقبت میکردند.