آش یکی از غذاها و پیش غذاهای ایرانی محسوب می شود که از قدیم طرفداران زیادی داشته است و در همه شهرهای ایران انواع مختلف آش را می توان یافت که هر کدام مزه های فوق العاده ای دارد. در این مقاله می خواهیم طرز تهیه آش آبادانی که یکی از خوشمزه ترین آش های ایرانی به شمار می آید را آموزش می دهیم.
آش آبادانی همانطور که از نامش پیداست متعلق به شهر آبادان می باشد این آش بسیار مقوی و پر خاصیت می باشد که بیشتر آبادانی ها در وعده صبحانه سرو می کنند.
نکته: این دستور پخت برای 4 نفر می باشد.
مواد لازم برای تهیه آش خوشمزه آبادانی
تره ۵۰۰ گرم نخود ۷۵ گرم برنج ۳۰۰ گرم عدس ۱۵۰ گرم پیاز متوسط ۲ عدد لوبیا سفید ۷۵ گرم نعناع خشک ۲۰ گرم روغن مایع به اندازه کافی گوشت گوساله ۲۵۰ گرم کشک مقداری برای تزیین زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی گوشت چرخ کرده گوساله ۵۰ گرم فلفل قرمز یک دوم قاشق چایخوریدستور پخت و آماده کردن آش آبادانی
طرز تهیه آش آبادانی بسیار ساده و راحت می باشد و شما می توانید به راحتی آن را درست کنید و اصلا نگران این نباشید که تا حالا این غذای خوشمزه را درست نکرده اید در اینجا به طور کامل طرز تهیه آش آبادانی گفته شده است.
مرحله اول:آماده سازی مواد اولیه آش آبادانی
اول از همه برای آماده سازی آش آبادانی باید نخود و لوبیا و عدس آن را در ظرفی جداگانه خیس کنید به مدت 5 و یا 6 ساعت زیرا برای بهتر شدن آش نیاز است که نخود لوبیا و عدس آن خیس خورده باشد همچنین باعث می شود که نفع آن گرفته شود. یادتان باشد در این مدت 2 الی 3 بار آب نخود و لوبیا را عوض کنید.
اگر نخود و لوبیا و عدس را خیس کنید در پخت سریع آن تاثیر بسزایی دارد. نخود را آبکش می کنیم و در قابلمه ای که قصد تهیه آش را در آن داریم می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نخودها خوب پخته شوند.
بعد از سپری شدن 1 ساعت از پخته شدن نخود ها نخود را تست می کنیم که مطمعن شویم پخته شده است اگر نیم پز شده بودند،آب کاسه لوبیا سفید را بیرون می ریزیم
و لوبیاها را آبکش می کنیم و به نخود اضافه می کنیم و و بعد از خورد کردن مربعی شکل گوشت گوساله به حبوبات اضافه می کنیم و سپس پیاز پوست شده را نگینی خورد می کنیم و نصف آن را به مواد اضافه می کنیم و باقی آن را سرخ می کنیم.به این صورت که در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم داغ شود و پیاز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا طلایی شود
مرحله دوم:اضافه کردن مواد آماده شده آش
پس از اینکه سرخ کردن پیازها تمام شد در ظرفی میریزیم و کنار میگذاریم و داخل تابه با همان مقدار کم روغن باقی مانده زردچوبه را تفت کوتاهی می دهیم و به مواد قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مواد اعم از گوشت و لوبیا سفید و نخود با حرارت ملایم کاملا پخته شوند.
بعد از مدت زمان ۱ الی ۱:۳۰ از پخت مواد باید نخودها و لوبیا و گوشت پخته شده باشند پس برنج را می شوییم و ۲ الی ۳ بار آب آن را خالی می کنیم تا تمیز شود
و داخل مواد قابلمه می ریزیم و عدس را نیز در صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و به مواد اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم وهمچنان با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا بپزد.تره را می شوییم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم
و یا در خردکن می ریزیم تا خرد شوند. بعد از ۳۰ دقیقه عدس و برنج را زیر دندان تست می کنیم به احتمال زیاد پخته شده اند(اگر پخته نبودند اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند) و تره خرد شده را نیز به مواد آش اضافه می کنیم
مرحله سوم:اضافه کردن طعم دهنده های آش محلی
نمک ، فلفل سیاه و قرمز نیز روی مواد می پاشیم و با ملاقه خوب مواد را هم می زنیم و اجازه می دهیم تا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تره ها نیز خوب پخته شوند تا آش آماده شود.در یک تابه کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا روغن گرم شود
و بعد نعناع را در روغن می ریزیم و هم می زنیم تا روغن داغ شد تابه را از روی حرارت بر می داریم،چون داغ شدن روغن باعث سیاه شدن رنگ نعناع داغ می شود. سپس در تابه ای متوسط کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم
مرحله چهارم: افزودن گوشت به آش مخصوص آبادانی
برای اینکه گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنین اول از همه گوشت چرخ کرده را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و با قاشق چوبی گوشت ها را از هم باز می کنیم و صبر می کنیم تا آب گوشت کاملا تبخیر شود و کمی نمک،فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم بعد پیازی که از قبل سرخ کرده ایم را به آن اضافه می کنیم تا با هم مخلوط شوند و بعد از تفت دادن آن ها تابه را از روی حرارت بر میداریم.
آش مخصوص آبادانی آماده است!آش ما دیگر پخته شده است و می توانید زیر آن را خاموش کنید و گوشت های مکعبی داخل اش را به کمک صافی جدا کرده و در ظرفی جداگانه آن را ریش ریش کنید و همانند آش حلیم به آن اضافه کنید و سپس به آش خود اضافه کنید .
و اجازه می دهیم تا ۱۰ دقیقه دیگر آش با حرارت کم بپزد تا کشدار و غلیظ شود.آنوقت زیر حرارت را خاموش می کنیم و آش آبادانی را در کاسه ای بزرگ می کشیم و روی آن را ابتدا کشک می ریزیم و با نعناع داغ و گوشت های چرخ کرده تفت داده شده روی آن را تزئین می کنیم.