تلههای ترک سیگار
اگر تابهحال بهدنبال ترک سیگار بودهاید، بهطورحتم تبلیغات آدامس ترک سیگار، برچسب، اسپری، دارو، سیگارهای الکترونیکی و... را دیدهاید. این روشها که به اسم درمانهای جایگزین شناخته میشوند، اغلب موردتأیید نیستند و تنها جنبه تبلیغاتی دارند و درمان مؤثری برای ترک محسوب نمیشوند.
الکتروک اسموک: همان سیگارهای الکترونیکی هستند که در سال١٩٩٧ چینی ها آن ها را تولید کردند و هیچ گاه تاییدیه سلامتی نگرفتند، چون بیشتر این سیگارهای الکترونیکی حاوی ماده شیمیایی نیکوتیناند؛ حتی مارکهایی که مدعیاند نیکوتین در آنها استفاده نشده است، مقدار اندکی نیکوتین دارند. هرچند این سیگارها صدرصد بیخطر نیستند، بهعقیده برخی کارشناسان، خطرشان از سیگارهای واقعی کمتر است.
اسپری بینی یا استنشاقی نیکوتین: این روش چندان مطمئن نیست؛ زیرا مقدار زیادی نیکوتین بهطور مستقیم وارد بدنتان میکند. در این روش، بینی، گلو و چشمتان تحریک میشود و عوارضی برایتان بهدنبال خواهد داشت. سردرد، تهوع، مشکلات گوارشی، بیخوابی و... میتواند از عوارض این روش جایگزین باشد.برچسب: این روش ترک اولینبار در سال١٩٩٢ در ایالات متحده استفاده شد و اکنون انواع مختلفی از برچسبهای نیکوتیندار در بازار وجود دارد. این روش نیز تأییدشده نیست و عوارضی برای مصرفکننده بهدنبال دارد که از آن جمله میتوان به تپش قلب، تحریک پوستی و اختلالات خواب اشاره کرد.
آدامس نیکوتیندار: مصرف آدامس های ترک سیگار از دیگر روش های استفاده شده برای این منظور است که اندکی میتواندتاحدی از عوارض سیگارکشیدن کم کند، ولی وابستگی به آن، از عوارض این آدامس بهشمار میآید. این روش ترک بههمراه داروهایی که روانپزشک تجویز میکند، میتواند روش مناسبی برای ترک باشد.
داروها: برخی داروها تأیید وزارت بهداشت را دارند که میتواند روش مطمئنی برای ترک سیگار محسوب شود. این داروها تنها با تجویز پزشک دراختیار فرد قرار میگیرد و میتواند همراه با سایر روشها مانند آدامس ترک سیگار مفید باشد.
روشهای درست ترک سیگار
شاید با خودتان بگویید پس راه درست ترک سیگار کدام است. برای این کار بهتر است که با یک مشاور و روانپزشک صحبت و این فعالیت ها را دنبال کنید.
تصمیم بگیرید و انتخاب کنید که از یک تاریخ مشخص دیگر سیگار نکشید و آن را «روز ترک» بنامید.
سبک زندگیتان را تغییر بدهید.
در گروههای ترک سیگار به نام «گروههای همیار» عضو شوید.
از موقعیتهایی که باعث میشود به سیگارکشیدن ترغیب شوید، دوری کنید و مهارتهای لازم برای مقابله با آن را آموزش ببینید.
روزهای اول ترک سیگار سخت است و علائمی مانند خستگی، بیحوصلگی، افسردگی، زودرنجی و... در شما ایجاد میشود که طبیعی است. این نشانهها بعداز چند روز برطرف خواهد شد.