اگر به دنبال یک شام بسیار خوشمزه، اشتها آور و لاکچری اما ساده و راحت هستید در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه رست بیف را یاد بگیرید و در اولین فرصت این غذا را درست کنید.
رست بیف
مواد لازم:
– یک و نیم کیلو گوشت بدون استخوان راسته یا پشت یا ران گاو
– روغن زیتون
– حبههای سیر تازه
– نمک و فلفل
– ۳ عدد هویج
– ۳ عدد شقاقل
– یک عدد پیاز متوسط
– سبزیهای خردشدهی دیگر در صورت تمایل
بخش اول: آمادهسازی گوشت۱. دمای گوشت را به دمای اتاق برسانید. خارج کردن گوشت نیم ساعت قبل از عملیات کباب کردن باعث میشود تمام قسمتهای گوشت بهصورت برابر پخته شود و کباب آن بافت مناسبی داشته باشد. اگر گوشت را درحالیکه هنوز سرد است بپزید موجب میشود زمان پخت آن به هم میریزد و ممکن است گوشت بعد از اتمام زمان پخت یا نپخته باقی بماند یا برخی قسمتهایش بسوزد و زیادی سفت شود.
۲. گوشت را نخ پیچ کنید (اختیاری). اگر میخواهید کبابتان درنهایت شکلی متقارن و زیبا داشته باشد میتوانید آن را قبل از کباب کردن نخ پیچی کنید. میتوانید از قصاب بخواهید این کار را برایتان انجام دهد یا اگر خواستید خودتان هم میتوانید با استفاده از نخ آشپزی این کار را انجام دهید. خیلی ساده چند تکه ریسمان ببرید و آنها را دور گوشت بهصورت فاصلهدار در طول گوشت بپیچید. اگر برایتان مهم نیست کبابتان در دیس و سفره چطور به نظر بیاید میتوانید این مرحله را انجام ندهید.
۳. خواباندن گوشت. روغنزیتون را به تمام قسمتهای گوشت بمالید و بعد آزادانه نمک و فلفل را به همهی اطراف آن بپاشید. از دستان خود برای مالیدن روغن به گوشت استفاده کنید. اگر مایل بودید میتوانید چاشنیهای دیگری مثل پودر سیر یا فلفل قرمز هم به آن بزنید گرچه با این روش پخت آرام گوشت، خودش بهتنهایی طعم دار خواهد شد.
۴. آماده کردن سبزیها. اگر قصد دارید همراه با کباب سبزیها را هم سرو کنید آنها را همین حالا آماده کنید. هویجها را پوست بکنید و آنها را به تکههای کوچک خرد کنید. با شقاقلها (زردکها) هم همین کار را بکنید. پیاز را هم پوستکرده و کاملاً خرد کنید. میتوانید سبزیهای دیگری را هم اضافه کنید مثلاً سیبزمینی شیرین، کدو یا هر چیز دیگری که فصلش باشد. اگر هم به دنبال طعم خالص گوشت هستید میتوانید این مرحله را انجام ندهید.
۵. خرد کردن سیر. بوتهی سیر را باز کنید و حبههای سیر را روی تخته آشپزخانه قرار دهید. حبهها را پوستگیری نکنید چراکه باعث میشود خیلی زود پخته شوند. آنها را خرد کنید و در آخر فرآیند پخت شما سیرهای لذیذ و کباب شدهای در کنار رست بیفتان خواهید داشت.
قسمت دوم: کباب کردن گوشت۱. فر را تا دمای ۱۹۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید.
۲. چیدن سینی فر. اگر از سبزی استفاده میکنید آنها را کف سینی فر به شکلی هموار و مسطح بچینید. نمک و فلفل و مقداری روغنزیتون به آن بزنید. سیرها را هم روی آن بریزید. گوشت را روی لایهی سبزیجات قرار دهید.
۳. سینی را درون فر قرار دهید و به مدت نیم ساعت آن را بپزید. برای نیم ساعت اول گوشت در دمای بالاتری خواهد پخت که باعث میشود قسمتهای بیرونی آن بهخوبی کباب میشود. حواستان جمع باشد که بعد نیم ساعت دوباره به اجاق سر بزنید.
۴. دمای فر را به ۱۰۷ درجهی سانتیگراد کاهش دهید و پخت را ادامه دهید. تا انتهای فرآیند پخت همین دما را حفظ کنید. بسته به شکل و برش گوشت زمانی حدود یک و نیم ساعت تا دو و نیم ساعت برای این مرحله لازم است.
۵. دمای گوشت را با دماسنج چک کنید. برای چک کردن دمای داخلی گوشت از یک دماسنج گوشت یا یک دماسنج فوری غذا استفاده کنید. دماسنج را تا میانهی گوشت فروکنید و مراقب باشید به کف ماهیتابه یا سینی فر نخورد. اگر دمای میانهی گوشت به ۶۰ درجهی سانتیگراد رسیده بود کباب آماده است.
بخش سوم: پایان کباب کردن۱. به گوشت استراحت بدهید. وقتی گوشت به دمای موردنظر رسید آن را از فر خارج کنید و یک تکه فویل آلومینیوم دور آن بپیچید تا حرارتش حفظ شود و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به همین حالت بماند. این دورهی استراحت باعث میشود که آب گوشت دوباره در تمام قسمتهای آن پخش شود؛ این کار از خارج شدن آب آن هنگام تکهتکه کردن جلوگیری میکند. اگر آب گوشت داخلش باقی بماند خوشمزه و آبدار میشود.
۲. وقتی گوشت در حال استراحت است سس گریوی را درست کنید. سه قاشق از آب گوشت را درون یک ماهیتابهی کوچک بریزید و آن را روی حرارت متوسط اجاق قرار دهید. وقتی داغ شد یک قاشق چایخوری نشاستهی ذرت یا آرد به آن اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود. میتوانید برای رقیقتر شدنش به آن آب یا عصارهی گوشت و برای غنیتر کردنش کره به آن اضافه کنید. به هم زدن آن ادامه دهید تا به غلظت مناسب برسد و بعد آن را روی رست بیف بریزید.
۳. رست بیف و سبزیجات را درون یک دیس بچینید. رست بیف را وسط دیس و سبزیها و سیر را اطراف آن بچینید. هنگام سرو کردن گوشت را بهصورت عمودی و با ضخامت تقریبا نیم سانتیمتر برش دهید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: foodnetwork