بنا به تازه ترین گزارش سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (UNWTO) تعداد گردشگران ورودی بین ماه های ژانویه تا مارس ٢٠١٩ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴ درصد رشد داشته است. در این میان، خاورمیانه با ۸ درصد و آسیا-اقیانوسیه با ۶ درصد رشد گردشگر ورودی، بالاترین افزایش را در ٣ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ تجربه کرده اند.
مطابق گزارش ها، سقوط شایان توجه ارزش لیر در ۶ ماه گذشته، مقصد ترکیه را برای گردشگران بسیاری از کشورها، جذاب تر کرده است. شمار گردشگران خارجی در ترکیه در ۴ ماه نخست امسال با افزایش ١٢.٢٢ درصدی در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته به ٨ میلیون و ٧٣۵ هزار و ٢۶٨ نفر رسید. آلمانی ها و روس ها در صدر گردشگران خارجی ای قرار گرفته اند که از ترکیه دیدن کرده اند. در مورد گردشگران ایرانی باید اشاره کرد مسائلی همچون تکراری شدن مقصد ترکیه برای ایرانیان و جایگزین کردن کشورهایی مثل آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، امکان جهش فوق العاده در تعداد سفر هم وطنانمان به این مقصد را با چالش روبه رو کرده است، اما با این همه، فعالان گردشگری در ایران پیش بینی می کنند سفر ایرانی ها به این کشور در فصل تابستان افزایش خواهد داشت.
اعتراضات باستان شناسان، تاریخ دانان ، راهنماهای تورهای گردشگری و دیگر اقشار جامعه نسبت به تصمیم جدید دولت پرو برای ساخت یک فرودگاه بین المللی در نزدیکی بنای تاریخی «ماچو پیچو» از خبرهای دیگری بود که رسانه ها به آن پرداختند. معترضان معتقدند این ساخت و ساز، در بلندمدت، آینده این مکان تاریخی را به خطر می اندازد ولی دولت پرو بر این باور است که پروژه ساخت فرودگاه بین المللی در این مکان سبب ایجاد بیش از ٢٠٠٠ شغل می شود و فرصت های اقتصادی مختلفی را به همراه می آورد. این اثر ثبت جهانی شده، هرساله بیش از یک میلیون بازدیدکننده را راهی این منطقه می کند و این رقم دو برابر چیزی است که یونسکو در قبال محافظت از این مکان تاریخی وعده داده است.
نمایان شدن اجساد مردگان قدیمی اورست در اثر گرمای جهانی و ذوب شدن یخچال های طبیعی اورست، خبر دیگری بود که از یک سو متأثر کننده و از دیگر سو، خوشایند بود. مطابق گزارش ها، ٣٠٧ کوهنورد از ۷ ژوئن ۱۹۲۲ تا ۲۵ می ۲۰۱۹ در مسیر رسیدن یا بازگشت از قله اورست درگذشته اند که بسیاری از اجساد این افراد به سبب سختی زیاد در پایین آوردن آن ها در ارتفاعات رها شده اند و در طول سال های طولانی این بدن ها در دمای منجمد بلندترین کوه زمین به خوبی حفظ شده اند و به تدریج با شرایط کنونی در حال پیدا شدن هستند.
با وجود اینکه فرانسه همچون گذشته در سال ٢٠١٨ نیز، بالاترین آمار ورود گردشگر (٨۶،٩ میلیون نفر) را در جهان داشته است، شبکه تلویزیونی «بی اف ام» فرانسه اعلام کرد: خیابان «شانزه لیزه» به عنوان زیباترین خیابان جهان، به دلیل اعمال محدودیت های دولت در برگزاری تجمعات اعتراضی، گردشگران خود را از دست داده است. خیابان ها و مغازه ها در اطراف شانزه لیزه از زمان آغاز جنبش جلیقه زردها در ۲۶ آبان ۱۳۹۷ خالی است و حمل و نقل عمومی متوقف شده و ماه هاست که بازاریان در این خیابان بیکار هستند.
اعتصاب کارکنان موزه لوور پاریس، تعطیلی این جاذبه مهم پاریس و ناامیدی و سردرگمی هزاران گردشگر خارجی را در پی داشت. کارکنان این موزه، در اعتراض به ناکافی بودن تعداد آن ها در مقایسه با شمار روزافزون بازدیدکنندگان دست به اعتصاب زدند. این موزه روز دوشنبه هفته گذشته تعطیل شد.
نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ خرداد در مرکز نمایشگاهی حیدر علی اف شهر باکو با حضور مقامات دولتی آذربایجان و اعضای این شورا برگزار خواهد شد. وب سایت سازمان جهانی جهان گردی، هم اکنون برای ثبت نام از افرادی که قصد شرکت در این نشست را دارند، فراخوان داده است.
شمارش معکوس نابودی ارگ باستانی دوازده هزارساله حصن کیف ترکیه، خبر دیگری است که این روزها خشم و ناامیدی بسیاری از مردم سراسر جهان را به دنبال داشته است و از سوی بسیاری از باستان شناسان، رخدادی تأسف بار بیان شده است. با توجه به گزارش های سال ٢٠١٧ نشریه گاردین، از آنجایی که با احداث سد «ایلیسو»، سطح آب رود دجله بالا می رود، ٨٠ درصد این شهر باستانی و بسیاری از روستاهای اطراف آن غرق خواهند شد، بیش از ٣٠٠ مکان تاریخی اطراف این جاذبه از بین خواهند رفت و اکوسیستم اطراف رود دجله را به نابودی خواهند کشاند. با وجود مخالفت ها، دولت ترکیه با بیان اینکه ساخت این سد به تولید انرژی و آبیاری کمک خواهد کرد، تا کنون ١،١ میلیارد یورو برای آن هزینه کرده است و با وجود رأی دادگاه حقوق بشر اروپا مبنی بر توقف این پروژه، همچنان آن را پیش می برد.
نمایشگاه گردشگری چین، در شهر نانجینگ این کشور، از روز جمعه به مدت ۴ روز برگزار شد و از کشورمان نیز، هیئتی اعزامی به همراه گروه کنسرت سماژین کرمانشاه، در این نمایشگاه حضور دارد که در راستای معرفی فرهنگ اصیل و جاذبه های گردشگری ایران برنامه های شادی برگزار می کنند. این نمایشگاه با حضور هنرمندان و نمایندگان ٣١ کشور مختلف برگزار شده است و نمایندگان ایران نیز، در ١٠ غرفه آثار خود را عرضه کرده اند.
در واژگونی قایق تفریحی در رودخانه دانوب در بوداپست مجارستان، ۷ گردشگر اهل کره جنوبی کشته و ۲۱ تن ناپدید شده اند. رئیس انجمن ملی کشتی رانی مجارستان خطای انسانی را علت این حادثه دانست.
صدور مجوز برای صعود به اورست توسط نپال در بهار امسال (٣٨١ مجوز با قیمت هر کدام ١١ هزار دلار)، با انتقاد بسیار شدیدی رو به رو شده است. فصل جدید صعود به اورست در بازه زمانی ٢٠ آوریل تا ٢۵ می ٢٠١٩، ١١ کشته برجای گذاشته است که بسیاری از منتقدان، ترافیک بالای مسیر قله را دلیل این آمار می دانند، اگرچه علت اصلی مرگ در اورست بیماری ارتفاع بالاست که در مورد بیشتر کوهنوردانی که در این فصل جانشان را از دست می دهند رخ می دهد و نمی توان این مسئله را فراموش کرد که مرگ های فصل صعود ۲۰۱۹ برای اورست چندان غیرعادی نیست