گفتگو با مربی جوان رشته قالی بافی؛دار قالی برقرار، رزق وروزی مستدام


گفتگو با مربی جوان رشته قالی بافی؛دار قالی برقرار، رزق وروزی مستدام

دار قالی و این همه نقش و نگارش واقعا آدم را خیالاتی می کند،انگار رج به رج در تماس چشم ها با سرپنجه ها که تار و پود آن را گره می زند، حرف ها دارد، موبه مو

به گزارش زنان خبر، “الهه دلیلی”یکی از مربیان شهرری در رشته قالیبافی است و باور دارد که از ارزش واهمیت قالی ایرانی کم نشده است،آنچه فرش ایرانی نیاز دارد کنار گذاشتن فرش ماشینی نیست بلکه اهمیت دادن به هنرمندان ایرانی است.

او در ابتدای صحبت هایش با اشاره به فرش این میراث فرهنگی می گوید: فرش بخشی از میراث فرهنگی و معنوی ایرانیان است که سینه به سینه و طی سال ها به نسل های بعد منتقل شده است. از این رو نباید با بی توجهی و نبود حمایت سبب فراموشی آن شویم. از سوی دیگر ارزش قائل شدن برای هنرمندان به معنی ارج نهادن به هنر و فعالیت هنری آنهاست، چرا که آنها حافظان هنر و فرهنگ ایرانی وانتقال دهنده آن به آیندگان هستند.”

دلیلی در مورد چگونگی آشنایی اش با هنر قالی بافی می گوید: وقتی پای صحبت بزرگ ترهای خانواده می نشستم متوجه شدم که آنها به قالی بافی علاقه داشتند و قالی بافی می کردند.همیشه به برنامه های مستندی که درمورد زندگی عشایر از تلویزیون پخش می شد علاقه داشتم زیرا هنر زیبای قالی بافی را به نمایش می گذاشت و همین امر باعث شد که در سال ۸۹ با یک برنامه ریزی آموزش دوره های قالیبافی را ببینم.

او در مورد دوره های آموزش قالی بافی می گوید:”من دوره های آموزش قالی بافی را به مدت یک سال در اداره فنی و حرفه ای آموزش دیدم که این دوره ها شامل گلیم بافی درجه ۲، قالی بافی درجه ۲، قالی بافی درجه یک بود. پس از گذراندن این دوره ها وارد مرحله تابلوبافی، چهره بافی به صورت حجمی،کار روی کوزه وسفال شدم.

اندکی علاقه کافیست تا با کمترین هزینه کار کرد

علاقه این بانوی قالی باف تنها به یادگیری هنر قالی بافی خلاصه نمی شود. او اشتیاق زیادی برای آموزش این هنر دارد. دراین باره می گوید:خیلی علاقه دارم که قالی بافی را به علاقه مندان یاد بدهم. معتقدم هر فرد با اندکی علاقه واستعداد می تواند این هنر اصیل ایرانی را آموزش ببیند.من کار آموزش قالی بافی را از خانواده خودم آغاز کردم وبه تمام اعضای خانواده قالی بافی را آموزش دادم وبه اصطلاح آنها را درگیر این رشته کرده ام.

بانوی قالی باف محله شهادت یکی از مهم ترین ویژگی های هنر قالی بافی را کم هزینه بودن آن عنوان می کند ومی گوید:”قالی بافی در مقایسه با دیگر شاخه های هنری ابزار چندانی نیاز ندارد.کسانی که مایل هستند در این حوزه فعالیت کنند بی آنکه نیازمند فضای وسیعی باشند با تهیه یک دار قالی ومقداری لوازم اولیه، می توانند این کار را شروع کنند.

هنری در خدمت اشتغال و کارآفرینی

دلیلی با توجه به شرایط مناسب کارآفرینی در منطقه ۲۰ معتقد است:”به نظر من شهرری در مقایسه با مناطق دیگر از لحاظ کارآفرینی فرصت های بهتری دارد.مسئولان کارآفرینی خوب کار می کنند وتوانسته اند مشاغل زیادی را درمنطقه به وجود آورند. من خودم به عنوان یک قالی باف اگر فضای مناسبی در اختیارم قرار می دادند در بخش کارآفرینی وارد می شدم و می توانستم افراد زیادی را دراین رشته مشغول به کار کنم.”

او به نمایشگاه های بین المللی فرش اشاره می کند ومی افزاید:”بازدید از نمایشگاه های قالی بافی می تواند کمک زیادی در پرورش استعداد علاقه مندان به این رشته هنری داشته باشد. تاکنون موفق نشدم که در منطقه نمایشگاهی داشته باشم اما آثارم را درنمایشگاه فرش در معرض دید عموم قرار دادم وبه زودی تعدادی از کارهای خودم وهنرجویانم را درنمایشگاهی به نمایش خواهم گذاشت.”

از یک کیف ساده شروع شد

الهه دلیلی هم مانند بیشتر هنرمندان خاطره نخستین اثرش را به یاد دارد ومی گوید:”یادم است که نخستین کارم یک کیف ساده بود که مادرم بسیار خوشش آمد.همین تشویق های خانواده باعث شد که پشتکار من دراین راه بیشتر شود وکارهای بیشتری را تمام کنم.”

او انرژی که از کارهایش می گیرد را وصف ناپذیر می داند ومی افزاید: من تک تک کارهایم را دوست دارم.چه کارهای اولم که حرفه ای نبودند وچه تابلو فرش هایی که مورد تحسین قرار گرفته همه آنها را دوست دارم وبا آنها روحیه می گیرم.

وی ادامه داد: خیلی دوست دارم این هنر را به صورت کاملا علمی و دانشگاهی دنبال کنم. معتقدم که تجربه وتحصیل مکمل یکدیگرند و یکی بدون دیگری ناقص است. در فرصت مناسبی در رشته قالی بافی وارد دانشگاه خواهم شد واین رشته را به صورت علمی ادامه خواهم داد.

توصیه هایی در مورد نگهداری از فرش دستباف

الهه دلیلی با اشاره به ارزشمند بودن فرش های دستباف می گوید: همه می دانند که فرش دستباف برحسب تصادف توجه مصرف کننده را به خود جلب نکرده است. فرش ها وقالیچه هایی که در خانه ها پهن شده اند،سرمایه قابل توجهی را تشکیل می دهند و بنابراین نگهداری صحیح آنها در واقع راهی برای حفظ سرمایه است. او توصیه هایی هم برای نگهداری فرش دستباف برلی بانوان دارد.

۱-اگر فرش دستباف را در منزل به صورت لوله شده نگهداری می کنند هر۲-۳ماه یک بار فرش ها را باز کنند تا هوا بخورد.

۲-جایی که فرش رادر آن نگهداری می کنند درمقابل نور آفتاب نباشد.

۳-اگر فرش در منزل استفاده می شود هر ۲-۳هفته یک بار جارو شود تا گرد و خاک آن گرفته شود. زیرا گردوخاک زیادی باعث پوسیدگی فرش می شود.

۴-برای شست وشوی فرش دستباف از پودر شست وشو استفاده نکنید بلکه از صابون لباسشویی استفاده شود.

خبرنگار: ناهید ضابطی

انتهای متن/*



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟