ابعاد و مشخصات زمین هندبال


ابعاد و مشخصات زمین هندبال

در مشخصات زمین هندبال که توسط فدراسیون بین المللی هندبال تعیین شده، زمین بازی یک مستطیل به ابعاد 40 در 20 متر است که توسط یک خط میانی به دو قسمت برابر تقسیم می‌شود.

ابعاد و مشخصات زمین هندبال

ستاره | سرویس ورزش - همانطور که از نام این ورزش پیداست، این بازی با دست انجام می‌شود و بسیار شبیه به فوتبال است. در هندبال، بازیکنان تنها اجازه دارند از دست‌ها استفاده کنند و هرگونه به کار بردن پا در بازی غیر قانونی است. این بازی میان دو تیم ۷ نفره انجام می‎‌شود که هر یک تلاش می‌کنند طی ۶۰ دقیقه بیشترین گل را به حریف بزند. هندبال یک ورزش جذاب و محبوب به حساب می‌آید که در اروپا بسیار گسترش یافته است. برای آشنایی با مشخصات زمین هندبال با ما همراه باشید.

مشخصات زمین هندبال

یک مستطیل با ابعاد ۴۰ در ۲۰ متر است. زمین بازی با یک خط عرضی به دو نیمه‌ مساوی تقسیم شده است. همه‌ خطوط رسم شده روی زمین باید واضح و به یک رنگ باشند. تمام خطوط رسم شده روی زمین باید ۵ سانتی متر ضخامت داشته باشند. به جز خط دروازه که ۸ سانتی متر پهنا دارد. خط‌های طولی زمین، خطوط جانبی (خط لمس یا touchline) و خط‌های عرضی زمین، خط‌های دروازه یا خط‌های انتهایی نام دارند. دور تا دور زمین بازی هندبال را باید محوطه‌ای به پهنای یک متر احاطه کند. این منطقه باید عاری از هر گونه مانع باشد تا هنگام پرتاب توپ ایجاد مزاحمت نکند.

ابعاد و مشخصات زمین هندبال


خط ضربه آزاد

یک خط ضربه آزاد به صورت یک نیم دایره است که ۹ متر با دروازه فاصله دارد. در صورتی که خطایی خارج از محوطه دروازه صورت بگیرد، تیمی که روی آن خطا شده است، می‌تواند یک ضربه آزاد داشته باشد. پرتاب آزاد باید از روی هر نقطه‌ای در این خط انجام شود. خط ضربه آزاد با نقطه چین مشخص می‌شود، در حالیکه خط محوطه دروازه یک خط پیوسته است.

خط محوطه دروازه

این خط بین خط ضربه آزاد و دروازه رسم می‌شود و یک نیم دایره است که با دروازه ۶ متر فاصله دارد. دروازه‌بان تیم مدافع اجازه دارد در محوطه دروازه آزادانه حرکت کند. اگرچه او نمی‌تواند فراتر از این منطقه حرکت کند.
دروازه‌بان مدافع می‌تواند روی این خط برود به شرط آنکه بدنش داخل محوطه باشد. او در این منطقه می‌تواند مانند هر بازیکن دیگری عمل کند و بازیکنان دیگر اجازه ورود به این منطقه را ندارند.

خط دروازه بانی

یک خط به فاصله ۴ متری دروازه رسم می‌شود که حرکت دروازه بان را در حین ضربات پنالتی محدود می‌کند. او هنگام دفاع در مقابل ضربه پنالتی اجازه ندارد از این محوطه خارج شود.

تیر‌های دروازه

تیر‌های عمودی و افقی دروازه، باید از جنس چوب یا آلومینیوم باشند. این سه تیر باید به رنگی در تضاد با یکدیگر و با زمین رنگ آمیزی شوند تا کاملا قابل تشخیص باشند. رنگ هر دو دروازه باید یکسان باشد. تور دروازه‌ها باید کاملا به تیر‌ها محکم شود و باید به گونه‌ای باشد که توپ از آن عبور نکند.

علامت پنالتی

این خط در ۷ متری از مرکز دروازه رسم می‌شود. اگر تیم مدافع، در محوطه دروازه مرتکب خطا شود، تیم مهاجم یک ضربه پنالتی دریافت می‌کند و ضربه از این نقطه پرتاب می‌شود.

محوطه تعویض

محوطه تعویض جایی است که بازیکنان ذخیره و مربی در آنجا می‌نشینند. این محوطه توسط دو علامت مشخص می‌شود که هر یک از این علائم ۴/۵ متر از خط مرکزی زمین فاصله دارند. این بدان معناست که محوطه تعویض ۹ متر طول دارد.
دو قسمت نیمکت ذخیره در بازی وجود دارد که باید ۷ متر با یکدیگر فاصله داشته باشند. هیچ کدام از مربی‌ها یا بازیکنان ذخیره اجازه ندارند در حین بازی وارد منطقه ذخیره شوند.
نظر شما چیست؟ چقدر با هندبال آشنا هستید؟ آیا از تجربه این بازی را دارد؟ نظرات خود را با ما و مخاطبان ستاره، در قسمت «ارسال نظر» به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: وبسایت فدراسیون بین المللی هندبال

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست