حمید رضا موحدیزاده در گفت و گو با ایسنا با اشاره به شعار شورای پنجم ، «امید و زندگی»، تصریح کرد:شورا این شعار را برای خود برگزیده و با همه گرفتاریها و موانع موجود فضا را با کمک مردم، هنرمندان، ورزشکاران و... باز کرده است که از این بهتر هم میتواند باشد، اما گاهی این امکان وجود ندارد.
نایبرئیس شورای شهر گفت: اگر حرمتها و احترامها حفظ شود و به افراد میدان و بها داده شود، بسیاری از آنها یک سری از کارهایی را که نباید انجام نمیدهند.زمانی که موسیقی سنتی در زمان اعیاد اجرا شد، یکی از علما از شورای شهر دعوت کرد و تعدادی از ایشان نگرانیها و دغدغههای خود را مطرح کردند. دغدغههایی چون «عید قربان و غدیر چه ارتباطی با موسیقی دارد؟»، «چرا این کارها را انجام میدهید؟»، «جامعه در خطر است» و ... . ما در پاسخ به این دوستان مطرح کردیم که آیتا... علمالهدی به ما گفته است با موسیقی مشکلی ندارد و از اهالی موسیقی حمایت میکند. ما بهعنوان نماینده مردم برای ایشان تشریح کردیم که شورای شهر ایشان را به عنوان عالمان دینی قبول دارد و دشمن آنها نیست، اما اگر میخواهید مردم رضایت داشته باشند و بنا بر این اعتقاد که رضایت خالق وابسته به رضایت مخلوق است، برای ایجاد رضایت در مردم، باید به نیازهای فرهنگی، معیشتی، رفاهی و خدماتی آنها پاسخی درخور داد.
موحدیزاده خاطر نشان کرد: برای ایجاد رضایت بین مردم، یک راه ایجاد فضایی بانشاط در پارکهاست بدون اینکه خدایناکرده معصیتی اتفاق بیفتد. باید توجه داشت زمانی که جلو این مسائل را بگیریم، این شرایط به شکل پنهانی اتفاق میافتد. باید توجه داشت که مردم بالغ هستند. چه کسی با خود فکر میکند اگر در پارک موسیقی سنتی را که میراث گذشته ماست گوش دهد دچار گناه میشود؟
وی توضیح داد: اگر موسیقی محلی در پارکها برگزار میشود و ۵٠٠٠ نفر از مردم برای شنیدن این موسیقی به پارک میروند نشانگر این است که آنها به فضای نشاطانگیز نیاز دارند و این فضا از مردم دریغ شده است. بنابراین زمانی که جلو برگزاری چنین مراسمی را بگیریم، مردم به درون خانههای خود میروند و آنجا نیاز خود را رفع میکنند. برای همین است که موسیقی زیرزمینی در مشهد بیشترین رشد را دارد.
به گفته نایبرئیس شورای شهر،موسیقی یکی از عواملی است که میتواند مردم را در کنار یکدیگر قرار دهد و بینشان پیوند ایجاد کند: نمایش، سینما، پارک، گفتوگو، خانه ادبیات، فردوسی و از همه مهمتر حرم امام رضا(ع) از دیگر عوامل پیونددهنده مردم با یکدیگر است و این عوامل فرهنگی، برای نتیجهبخش بودن، باید در کنار یکدیگر باشند. گمان میکنم در پایان شورای پنجم در مشهد بتوانیم کنسرت برگزار کنیم.
نایب رئیس شورای اسلامی مشهد با اشاره به دیداری که شورای شهر با حجتالاسلام رئیسی داشته است، تشریح کرد: در ابتدای روی کار آمدن شورای پنجم، در دیداری که با حجتالاسلام رئیسی داشتیم، آقای حیدری شروع به معرفی اعضای شورا کرد، اینکه برخی از اعضا خانواده ایثارگر، رزمنده و ... هستند. پس از این معرفی، آقای رئیسی به مشاوران خود نگاهی انداخت و گفت:« این مسائل را به من نگفتند. واقعا این شورا این است؟ باید بدانیم بدگویی کردن هنر نیست. »
موحدی زاده همچنین از تلاش شورای شهر برای نامگذاری خیابانهای مشهد بهنام مفاخر هنر این شهر خبر داد و اظهار کرد: در جامعه تقاضایی شکل گرفته است مبنی بر اینکه یکی از خیابانهای شهر به نام استاد شجریان نامگذاری شود. در این راستا تعدادی از نمایندگان مردم در شورای شهر از این حق قانونی استفاده کردند و طرحی را به شورا ارائه دادند. همانطور که چندی پیش خیابانی را به نام استاد اخوانثالث نامگذاری کردیم، در واقع تلاش ما این است که برای نامگذاری معابر و خیابانها سراغ چهرههایی دانشگاهی، ادبی، فرهنگی و هنری که مهجور مانده یا بهگونهای دیده نشدهاند برویم.
موحدیزاده گفت: موسیقی میتواند عامل همبستگی ملی و نزدیک شدن دلهای مردم به یکدیگر باشد در شرایطی که تحریم و احتمال جنگ وجود دارد.
به گفته این عضو شورای اسلامی شهر مشهد، هنرمندان، ادیبان و ... سرمایههای اجتماعی ما هستند. بنابراین نباید خود را از وجود آنها محروم کنیم: باید توجه داشت که شورای شهر در چهارچوب ارزشهای نظام جمهوری اسلامی، انقلاب و شهر، در حال پیشروی است.