نماینده مجلس: مدیران را به جای تغییر دادن باید نگه داشت تا جبران خسارت کنند / باید به سمتی برویم که دولت را کوچک و بخش خصوصی را فعالتر کنیم
شفقنا- استان کرمانشاه بیش از 4 هزار اثر تاریخی دارد که به گفته مسوولین بیش از 2 هزار و 250 اثر ثبت ملی شده است و سنگ نگاره و کتیبه داریوش در شهر بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است و این بار ثبت جهانی اورامانات در اولویت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفته تا فرهنگ و […]
شفقنا- استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی دارد که به گفته مسوولین بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ اثر ثبت ملی شده است و سنگ نگاره و کتیبه داریوش در شهر بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است و این بار ثبت جهانی اورامانات در اولویت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفته تا فرهنگ و هنر ایرانیان را به جهانیان نشان دهد. شهاب نادری نماینده اورامانات می گوید که در ثبت جهانی منطقه اورامانات به دنبال این هستیم تا فرهنگ، آداب و رسوم، لباس و زبان این منطقه را جهانی کنیم. ۵۱۰۰ هکتار منطقه اورامانات در آستانه ثبت جهانی شدن است که ۸۰ درصد کارها انجام شده است تا پرونده را به سازمان یونسکو بفرستیم.
متن کامل گفت و گوی شفقنا را با شهاب نادری در ادامه میخوانید:
*از وضعیت منطقه اورامانات بگویید؟
نادری: من همیشه با کنایه گفتم که منطقه اورامانات اصلا آلودگی ندارد مگر دود سیگار که آن هم مردم آنجا تمایل به کشیدن سیگار ندارند. منظورم از نداشتن آلودگی نبود کارخانه ها و عدم توجه دولت ها به این منطقه است. متاسفانه هیچ دولتی کمک نکرده تا در اورامانات کارخانه جدیدی ایجاد شود و این مساله باعث شده که جوانانمان با وجود تحصیلات بالا برای پیدا کردن شغل با مشکل مواجه شوند. با این وجود معتقدم اگر تردد مسافرین در مرز شیخ صله آزاد شود ما نیاز به هیچ کارخانه ای نداریم. دولت قول داده است که این کار را انجام دهد. من هفته گذشته هم این مسئله را از معاون پارلمانی رئیس جمهور پیگیری کردم ولی نمی دانم چرا هنوز بلاتکلیف مانده است.
*یکی از دغدغه های شما مقوله فرهنگ و توجه به فرهنگ منطقه اورامانات بوده است. وضعیت فرهنگ و توجه به کارهای فرهنگی در اورامانات را چگونه ارزیابی می کنید؟
نادری: متاسفانه معاندین غرب بیشتر از وزارت فرهنگ و ارشاد ما کار می کنند؛ وزارت فرهنگ و ارشاد انجام کار فرهنگی در منطقه اهل سنت اورامانات را رها کرده است درحالی که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، فرهنگ از مقولهی اقتصادی هم مهمتر است. حتی من به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کارت زرد دادم. در ثبت جهانی منطقه اورامانات به دنبال این هستیم تا فرهنگ، آداب و رسوم، لباس و زبان این منطقه را جهانی کنیم. ۵۱۰۰ هکتار منطقه اورامانات در آستانه ثبت جهانی شدن است که ۸۰ درصد کارها انجام شده است تا پرونده را به سازمان یونسکو بفرستیم.
۵۱۰۰ هکتار منطقه اورامانات در آستانه ثبت جهانی شدن است
*یکی از مسائلی که همواره توسط کارشناسان مطرح است بحث رونق گردشگری و جذب توریست برای مناطق ناشناخته یا کمتر شناخته شده است که خود باعث رونق اقتصاد می شود. به ثبت جهانی منطقه اورامانات اشاره کردید. این پروژه به کجا رسید؟ الان در چه وضعیتی است؟
نادری: گردشگری یکی از صنعت های مهم کشور است اما متاسفانه مغفول مانده است. فراکسیون گردشگری را با ۱۴۰ نفر از نماینده های مجلس تشکیل دادیم تا بتوانیم این سازمان را که حیات خلوتی برای همه دولت ها شده است را به عنوان وزارتخانه معرفی کنیم. گاهی در مسایل گردشگری سوالی مطرح می شود که ما مجبور هستیم که از رئیس جمهور سوال کنیم درحالی که نمیشود بابت هر سوالی رییس جمهور را به مجلس دعوت کرد. اما اگر به وزارتخانه تبدیل شود میتوانیم به هدف های بسیاری برسیم. در حال حاضر هم مقدمات آن انجام شده است و در مجلس با رأِی خوبی به تصویب رسید و انشاءالله که تحقق پیدا کند. امروز درآمد صنعت گردشگری در جمهوری اسلامی ایران از صنعت نفت هم بیشتر است البته اگر بر روی این مسئله کار شود به همین دلیل نیاز است که در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.
صنعت گردشگری در کشور ما مغفول مانده است
تاسیس وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ما را به اهداف بسیاری میرساند
بودجه اکثر کشورهای توسعه یافته هم بر اساس صنعت گردشگری پایه ریزی می شود ولی متاسفانه در کشور ما این سمت و سو به گونه ای نبوده است که هم ایجاد اشتغال کنیم و هم بتوانیم درآمدی برای کشور به عنوان جایگزین نفت داشته باشیم. رئیس جمهور در سفر به کرمانشاه اعلام کردند که کرمانشاه قطب گردشگری کشور است؛ اما قطب گردشگری کشور باید زیرساخت هایی داشته باشد. من به سازمان میراث فرهنگی نقد دارم؛ زیرا برای تاسیس اقامتگاه بوم گردی و یا هتل بین راهی نیاز به استعلامات است اما این استعلامات به جای اینکه ۴۸ ساعته گرفته شود ۴۸ ماه طول میکشد؛ در نتیجه آن سرمایهگذار هم خسته شده و فراری می شود. متاسفانه از ضعف ها و مشکلاتی که در سازمان میراث فرهنگی شاهد هستیم فراری دادن سرمایه گذاران در مناطق گردشگری است که متاسفانه با کاغذ بازی و بروکراسی اداری سرمایه گذار را فراری می دهند. درحالی که باید برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن کنیم و تمام شرایط و مقدمات کار را خودمان برای او انجام دهیم.
بروکراسی اداری در کشور ما سرمایه گذاران را فراری داده است
۴۸ ماه طول میکشد تا برای تاسیس اقامتگاه بومگردی استعلامات را صادر کنیم
با توجه به اینکه دیدگاه استاندار کرمانشاه گردشگری است، یک سند چشم اندازه ۲۰۲۰ داریم و زیرساخت های آن را آماده کردیم. ان شاءالله این مسئله در حوزه اورامانات هم به دلیل بکر بودن منطقه و آداب و رسوم منطقه اتفاق می افتد. با توجه به اینکه مدتی به عنوان نائب رئیس فراکسیون گردشگری بودم و کارهایی در بحث گردشگری انجام دادیم ثبت جهانی اورامانات از منظر تاریخی و فرهنگی مدنظر قرار گرفت. یک الی ۲ سال پایگاهی در این منطقه دایر کردیم و کارهای تحقیقاتی صورت گرفت. آقای مونسان، طالبیان، استاندار محترم، آقای قادری مدیرکل محترم، آقای دکتر عظیم، مدیر کل پایگاه های کشور و… تلاش کردند تا پرونده اورمانات را در یونسکو ثبت کنیم.
کارهای مطالعاتی این کار انجام شده و تا جایی که خبر دارم حدود ۸۰ درصد کار انجام شده است. می خواهیم این ثبت جهانی ۸۰ درصد در حوزه کرمانشاه و اورامانات، ۱۵ درصد در کردستان و ۵ درصد هم در حوزه حلبچه باشد. جمهوری اسلامی ایران سالی ۱ سهم برای ثبت جهانی دارد که اغلب توانستیم ۱ نقطه را ثبت کنیم اما ما به دنبال ثبت یک نقطه نیستیم بلکه به دنبال ثبت جهانی یک منطقه هستیم. ۱۹۱ کشور عضو سازمان ملی یونسکو هستند و هر کشوری یک رأی دارد. به همین دلیل احتمال دارد با توجه به اینکه عراق یک کشور عرب زبان است بتواند کشورهای عربی را جهت رای مثبت به ثبت این منطقه همراه کند.
نقطه ای که ثبت جهانی می شود از لحاظ امنیتی در سطج بالایی قرار می گیرد. چون هر گردشگری که قرار است وارد این منطقه شود وقتی می بیند آن منطقه ثبت جهانی شده است با آرامش خاطر به آنجا سفر می کند و برای کشور هم درآمدزایی خوبی خواهد داشت. اگر در مسابقاتی پرچم کشوری برافراشته می شود بعد از پایان مسابقه پایین می آید ولی پرچم ثبت جهانی هر نقطه یا هر منطقه ای وقتی بالا می رود دیگر پایین نمی آید؛ آن منطقه همیشه ماندگار و مورد حمایت سیاسی، امنیتی و اقتصادی آن۱۹۱ کشور قرار دارد.
به دنبال این هستیم که این ثبت جهانی ۸۰ درصد در حوزه کرمانشاه و اورامانات، ۱۵ درصد در کردستان و ۵ درصد در حوزه حلبچه باشد
* نگرانی اغلب طبیعت دوستان این است که ثبت جهانی شدن یک منطقه عاملی نشود تا منطقه از حالت بکر بودن خارج شود. نظر شما در این بار چیست؟
نادری: مردم و نهادهایی در این مناطق هستند که به صورت خودجوش و بدون اینکه پولی دریافت کنند اقدامات لازم را برای حفاظت از منطقه انجام میدهند. یعنی فرهنگ مردم این منطقه می طلبد که خودشان حافظ منابع طبیعی باشند. درختان و باغاتی که در اورامانات وجود دارد در هیچ کجای دنیا نیست. اتفاقا ما به دنبال این هستیم که طبیعت بکر این منطقه را ثبت کنیم و مطمئن باشید آسیبی به منطقه نمیرسد.
* تلاش کردید که جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز هم گرفته شود؟
نادری: بله ما این کار را انجام دادیم. ساخت و سازهای غیرمجاز از موانع ثبت جهانی منطقه محسوب می شوند و ما تلاش کرددیم موانع را رفع کنیم. اگر از سوی سازمان یونسکو نماینده ای بیاید و بگوید که این خانه مانعی برای ثبت جهانی منطقه است ما باید آن را برطرف کنیم. حتی بوده در روستایی از تعداد ۱۰۰ خانه، ۱۰ خانه مانع ثبت بودند که همه آنها را برطرف کردیم. مردم هم کمک زیادی کردند و مشتاق هستند تا این منطقه ثبت شود. در حال حاضر حدود ۲۰۰ بوم گردی در پاوه داریم.
* یکی از ظرفیت لازم که به آن اشاره کردید بحث تاسیس هتل است که می تواند سبب اشتغالزایی هم باشد. آیا اقداماتی در این خصوص انجام گرفته است؟
نادری: من اعتقادی به این قضیه ندارم؛ یعنی کسی که از تهران به اورامانات سفر می کند نمی خواهد در هتل ۵ ستاره اقامت کند. منطقه اورامانات یک هتل داشت که آن هم ورشکست شد. چون مردم ما مهمان نواز هستند، اعتقادی به هتل نداشتیم. ولی امروز شرایط فرق کرده است. همین گردشگران منبع درآمد هستند و از مردم خواستیم که وقتی خانه ای میسازند یک اتاق را به گردشگران اختصاص دهند و این سیاستی که به دنبال آن هستیم قطعا موفق است. من ۴ سال دنبال این کار هستم و باید کار فرهنگ سازی بین مردم انجام شود که بخشی از خانه را به گردشگران اختصاص دهند.
البته سابقا در مقابل این خدمات پولی دریافت نمی کردند اما الان می گویم که باید در مقابل ارایه خدمات پول دریافت کنید تا تبدیل به فرهنگ خوبی بین مردم منطقه شود؛ چون ما هیچ منبع درآمدی در منطقه نداریم البته مهمان نوازی خودمان را هم انجام می دهیم. در جریان زلزله اخیر حداقل بافت ۱۵ روستا تغییر کرد و از آنها درخواست کردیم که نمای بیرون خانه را به سبک سنتی درست کنند و هر جا می رویم خانه ای با بافت سنتی میسازیم تا الگویی برای ساخت و ساز مردم اورامانات باشد. در ورودی شهر پاوه کلبه ای درست کردیم و گفتیم هر کسی خانه ای به این سبک بسازد، تسهیلات ۴ درصد دریافت میکند و مردم هم به دنبال این کار ارزشی هستند.
از مردم خواستیم که وقتی خانه ای می سازند یک اتاق را به گردشگران اختصاص دهند
هر جا می روم خانه ای با بافت سنتی میسازم تا الگویی برای ساخت و ساز مردم اورامانات باشد
به سازمان میراث فرهنگی هم گفتم که باید برای بوم گردی و اقامت گردی، ۴۸ ساعته مجوز صادر شود چراکه این اقدامات درآمدزایی خوبی در منطقه ما دارد. در جلساتی که صورت گرفته حداقل ۵۰۰ میلیون تومان طرح توجیهی برای فرهنگ، آداب و رسوم، لباس مردم و… نوشتیم. برای حفظ طبیعت بکری که دغدغه ما است کوه و درخت را ثبت کردیم. طبیعت این منطقه بسیار زیبا است اما ممکن است صدمه ای به طبیعت بکر آن وارد شود. بنابراین باید اقدامات لازم را برای حفظ آن انجام دهیم. خود من در سال ۷۶ پدرم را تنها به خاطر یک درختی که قطع کرده بود ۳۰۰ هزار تومان جریمه کردم. منطقه ما حافظ محیط زیست و منابع طبیعی است و انشاءالله بتوانیم این کار را پیش ببریم تا هم کار پر رونق و اشتغالزایی داشته باشیم و هم اینکه صنعت گردشگری بتواند همانند صنعت نفت برای کشور درآمدزایی داشته باشد.
*آنچه که در بحث گرشگری از اهمیت ویژه ای برخوردار است بحث درآمدزایی برای مردم محلی و آژانس های محلی است. همواره این نقد وجود دارد که آژانس های پایتخت، گردشگری را قبضه کردند. شما چه پیشنهادی برای این مسأله دارید؟
نادری: معتقدم در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی و فرمایش مقام رهبری باید بخش خصوصی را تقویت کنیم. البته باید به دنبال این باشیم که بین آژانس ها رقابت به وجود بیاید. من از جوانان منطقه توقع دارم که خودشان کارها را شروع کنند و اقدامات لازم را برای تاسیس آژانس و خدمات دهی خوب انجام دهند. امروز مردم به دنبال کیفیت هستند و قطعا اگر خدماتی که آژانس های محلی ارایه می دهند بهتر از خدمات دهی آژانس های پایتخت باشد گردشگران هم به سمت آنها میروند. گردشگر با این نیت به مناطق مختلف سفر می کند که از باکیفیت ترین غذا و امکانات با کمترین هزینه استفاده کند. در منطقه هم به دنبال این هستیم که به گردشگران احترام بگذاریم چون اگر حتی یک گردشگر هم ناراضی باشد قطعا ضربه بزرگی به گردشگری کل منطقه و کشو وارد میشود و در مقابل راضی نگه داشتن آنها جذب گردشگر را به همراه خواهد داشت.
باید بین آژانس ها رقابت به وجود بیاید
گردشگر با این نیت به مناطق مختلف سفر می کند که از با کیفیت ترین غذا و امکانات با کمترین هزینه استفاده کند
* در منطقه اورامانات جشن ها و مراسم های خاصی وجود دارد که گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است. سال گذشته جشن انارانه با حاشیه هایی همراه بود و سبب گلایه چهرههای فرهنگی، مذهبی و… شد. چقدر تلاش شده که درباره خط قرمز های مردم منطقه و آداب و رسومشان اطلاع رسانی شود؟
نادری: کُردها آداب و رسوم خاص خودشان را دارند و اهل موسیقی و شادی هستند ولی بعضا اطلاع رسانی بد در فضای مجازی باعث می شود که موضع گیری های خاصی صورت بگیرد. به عنوان مثال جشن انار همیشه برگزار می شد و هیچ مشکلی نداشت ولی اینکه از یک دختر کُرد به عنوان نماد سوء استفاده شود درست نیست. وقتی در یک کشور اسلامی زندگی میکنیم باید حتما رعایت حجاب اسلامی را داشته باشیم و خط قرمزها هم رعایت شود. وقتی از صنعت گردشگری صحبت میکنیم قرار نیست خط قرمزهایی که داریم زیرپا گذاشته شود. گردشگران قابل احترام هستند ولی باید با آداب و رسوم منطقه آشنا باشند که آشنا هم هستند. اینکه در بعضی از مراسم ها حد و حدودها رعایت نشود بنده هم به عنوان نماینده مخالف آن هستم. کشور ما کشور اسلامی است و مردم مناطق غرب هم تعصب خاصی دارند. متاسفانه از این قضایا سوء استفاده شد و اگر اجازه می دادند، بزرگان ما قطعا موضعگیری نمی کردند و کاری می کردند که همین رسم و رسوم منبع درامدی می شد. گلاب گیری در کاشان باعث میشود گردشگران به این مناطق کشیده شود و قطعا جشنهای منطقه اورامانات هم باعث جذب گردشگر می شود و اگر سوء استفاده نشود و بر اساس قانونی که حاکم بر نظام جمهوری اسلامی ایران است انجام شود هیچ مشکلی پیش نمیآید.
هر منطقهای آداب و رسوم خاص خودش را دارد و کُردها هم اهل موسیقی و شادی هستند
* به اقدامات زیادی اشاره کردید که در منطقه اورمانات در حال انجام است تا موجب جذب گردشگر و ثبت جهانی این منطقه شود. به نظر شما برای گسترش گردشگری در دیگر مناطق چه اقداماتی می توان انجام داد؟
نادری: برای این امر به بخش خصوصی نیاز داریم. در کشورهای اروپایی بخش خصوصی فعال تر از دولت است اما متاسفانه در کشور ما بخشی در دست دولت و بخشی هم در دست بخش خصوصی است. کارمندان دولت هم چه کار بکنند و چه کاری نکنند سر ماه حقوق خود را می گیرند ولی اگر بخش خصوصی فعال باشد ایجاد انگیزه و اشتغال می کند تا سود بیشتری به دست بیاورد؛ ولی متاسفانه امروز چه دولت و چه بعضی از نمایندگان به دنبال این هستند که سازمان خصوصی را تعطیل کنند. مشکلی که امروز داریم این است که به بخش خصوصی بی توجهی میشود. باید به سمتی برویم که دولت را کوچک و بخش خصوصی را فعالتر کنیم تا حداقل ایجاد اشتغال شود. البته این کار درصد کمی انجام شده است اما موفق نبودیم و عدم موفقیت هم به قوانین و برخی از مسوولین و مدیرانی که داریم باز می گردد. حضرت علی(ع) می فرمایند«انسان ترسو گناهکار است». مدیران ما هم اکثرا ترسو هستند که باعث بیکاری و مشکلات اقتصادی در جامعه شده اند. البته مباحث دیگری هم مطرح است و ممکن است مساله رانت درمیان باشد اما باید کاری کنیم که بیشتر به سمت و سوی خصوصی سازی برویم تا موفق شویم.
باید به سمتی برویم که دولت را کوچک و بخش خصوصی را فعالتر کنیم
* در مصاحبه ای که سال ۹۶ داشتید عنوان کرده بودید که توسعه گردشگری میتواند بیکاری را مهار کند و سرمایهگذاری در بخش خصوصی راه نجات صنعت گردشگری است. با توجه به اینکه نسبت به عملکرد سازمان خصوصی سازی هم انتقادات زیادی مطرح است شما به عنوان یک نماینده عملکرد این سازمان را چطور ارزیابی میکنید؟
نادری: وقتی انتقاداتی که نسبت به عملکرد سازمان خصوصی مطرح بود را بازبینی کردم آنها را بجا ندیدم. آقای پوری حسینی که در رأس امور این سازمان است کارهای لازم را برای واگذاری به بخش خصوصی انجام می دهد؛ اگر اشتباهی صورت گرفته باشد هیات واگذاری آنها را بررسی میکند واگر هم هیات واگذاری اشتباه کند دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و دستگاههای امنیتی بررسی های لازم را انجام می دهند که در صورت تخلف با بررسیهای لازم به نتیجه میرسند. با توجه به نامگذاری که مقام معظم رهبری برای امسال داشتند که سال رونق تولید است باید بتوانیم کمک بیشتری به تولید کنیم ولی دولت ناکارآمد است و نتوانست متناسب با رأیی که به او دادند اقدامات لازم را انجام دهد.
وقتی انتقاداتی که نسبت به عملکرد سازمان خصوصی مطرح بود را بازبینی کردم آنها را به جا ندیدم
* قطعا یکی از ارکان گردشگری علاوه بر طبیعت بکر، بناهای تاریخی است که مورد توجه گردشگران قرار دارد اما متاسفانه در سیل و زلزله اخیرکرمانشاه آمار دقیقی از بناهای تاریخی که تخریب شدند و یا آسیب دیدند منتشر نشد. شما آماری از این بناها دارید؟
نادری: بله انتقاد شما درست است. متاسفانه در خصوص کرمانشاه باید بگویم که سازمان میراث فرهنگی استان، مدتی مدیر نداشت تا این بررسی ها را انجام دهد. بعد از پیگیری هایی که شما در این خصوص داشتید مدیرکل میراث فرهنگی استان مکلف شدند تا با دریافت بودجه لازم، تخریب های بسیاری که در این حوزه صورت گرفت را بازسازی کنند و بعد از گذشت زمان مشخص، از این بناها بازدید میدانی خواهیم داشت تا عملکرد آنها را در بازسازی بناهای تخریب شده بررسی کنیم.
بودجه ای برای بازسازی بناهای تاریخی استان کرمانشاه که در زلزله اخیر تخریب شدند در نظر گرفته شده است
* شما راجع به آب شرب استان هم گله داشتید. می توانید بیشتر توضیح دهید که با توجه به تاکیدی که در بحث گردشگری هم دارید برای حل این موضوع چه کردید؟
نادری: در بحث آب شرب، وزارت نیرو بزرگترین خیانت را به منطقه ما کرد. وضعیت آب های اورامانات قابل قبول نیست چراکه متاسفانه آب این منطقه را می دزدند. پنجمین بار است که در این خصوص از وزیر نیرو سوال می پرسم و به تنهایی حدود ۵۰ تذکر به ایشان دادم.
در بحث آب شرب، وزارت نیرو بزرگترین خیانت را به منطقه ما کرد
در خصوص آب شرب استان کرمانشاه به تنهایی ۵۰ تذکر به وزیر نیرو دادم
اورامانات به دلیل کوهستانی بودن و وجود چشمه های زیاد، منطقه پرآبی است. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری مهار آب های مرزی کار درست و شایسته ای بود که با هزینه ۱۳۰۰ میلیارد تومان انجام شد. در سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه که حدود ۱۰ سال پیش بود قرار شد ۱۱۰۰ هکتار از باغ های پاوه آبیاری شود اما حتی به فرمایشات مقام معظم رهبری هم توجه نشد!
اگر این انتقال آب صورت بگیرد حداقل ۳۰۰۰ جوان جذب کار می شوند ولی بی توجهی و غارت آب ها و نگاه تبعیض آمیز به استان کرمانشاه و منطقه اورامانات در وزارت نیرو مشهود است. برای ۹۰ کیلومتر لوله کشی از سد آزادی ۳۰میلیارد تومان هزینه کردند اما بعد از ۱۰ سال نتوانستند دو اینچ آب را از لوله انتقال دهند و آب به کشاورزان برسانند. لوله هایی هم که استفاده کردند پوسیده بود و موقعی که آب را آزاد می کنند لوله ها می ترکد.
نگاه تبعیض آمیز به استان کرمانشاه و منطقه اورامانات در وزارت نیرو مشهود است
در خصوص آب شرب روستاها هم مشکلات زیادی وجود دارد و به مدیر کل آب روستایی استان هم گفتم که مردم جنگزده، زلزله زده و محروم استان باید آب سالم استفاده کنند. من را به این متهم میکنند که وزارت نیرو را زیر سوال می برم! اما من به خاطر آب شرب استان، وزارت نیرو که هیچ رئیس جمهور را هم زیر سوال می برم. در بسیاری از روستاهای اورامانات با تانکر آبرسانی می شود. درحالی که هر روستای اورامانات یک چمشه دارد. ضعف مدیریتی که در اورامانات است را در هیچ جای دیگر ندیدم. ما ضعف مدیریت در حوزه آب داریم؛ این همه باران آمد اما نتوانستند آن را مهار کنند. در اورامانات تعداد زیادی سد وجود دارد و پرآب ترین منطقه است اما آب شرب نداریم! میگویند مشکل لوله داریم بنابراین از مشهد ۲۸ کیلومتر لوله گرفتم و از مدیر آب منطقه هم خواستم که مشخص کند که متر به متر این لولهها را در کجا هزینه کرده است.
متاسفانه بخشی از مدیران، ناکارآمد هستند و به نظر من نباید تغییر کنند چراکه تغییر کردن، برگ برنده ای برای آنها خواهد بود. من مدیر را عوض نمی کنم و معتقد هستم مدیران باید جواب سهل انگاری و بی دقتی را بدهند و جبران خسارت کنند تا هرکسی به فکر این نباشد که مدیر شود. در حوزه خودم کسی که دوستم و مدیر بود را به دادگاه معرفی کردم و حکم انفصالش را گرفتم.
مدیران را به جای تغییر دادن باید نگه داشت تا جواب سهل انگاری را بدهند و جبران خسارت کنند
در برنامه توسعه ششم قرار شد که مناطق اورامانات گاز کشی شود اما ما مدیران استانی داریم که نمی توانند برای روستای خودشان هم گازکشی کنند. من اول باید برای خودم زرنگ باشم تا بتوانم برای مردم هم زرنگ باشم؛ یعنی مدیر استان ما از بس ضعیف است تمام پیمانکاران را فراری داده است. هفته پیش نوسود و نودشه اعتراض کردند چراکه مدیر جدید به جای اینکه پیمانکاران خُرد را به کار بگیرد و هر منطقه را به دست یک پیمانکار بدهد از یک پیمانکار بزرگ برای کل منطقه استفاده می کند که قاعدتا نمی تواند تمام کارها را انجام دهد. بنابراین از برنامه ششم خیلی عقب هستیم و نسبت به وزارت گاز و وزارت نفت انتقادات شدیدی داریم که اگر گازرسانی انجام نشود مردم ناچار می شوند که منابع طبیعی را تخریب کنند اما عادت اینچنینی هم ندارند و باید از نفت استفاده کنند که گازگرفتگی آن هم بسیار خطرناک است.