مهم ترین مشکلات زناشویی زنان


هم مردان و هم زنان تحت تأثیر اختلالات جنسی قرار می‌گیرند. مشکلات جنسی در همه‌ی بزرگسالان رخ می‌دهد صرف نظر از هر سن و سالی که دارند

مهم ترین مشکلات زناشویی زنان
شفاآنلاین>سلامت جنسی>یک مشکل جنسی یا اختلال عملکرد جنسی، به مشکلی اشاره دارد که در هر مرحله از چرخه‌ی واکنش جنسی رخ می‌دهد و سبب می‌شود که فرد یا زن و شوهر از فعالیت جنسی خود رضایت کافی نداشته باشند یا لذتی نبرند.

به گزارش شفاآنلاین،چرخه‌ی واکنش جنسی دارای چهار مرحله است: هیجان، پلاتو، ارگاسم، افول (یا فرونشینی). هرچند تحقیقات نشان می‌دهند که مشکلات جنسی زنان و مردان شایع است (۴۳٪ از زنان و ۳۱٪ از مردان سطحی از مشکلات جنسی را گزارش می‌کنند)، اما این موضوعی است که بسیاری از آدم‌ها برای مطرح کردن آن دچار تردید یا خجالت هستند. خوشبختانه، اغلب موارد اختلال عملکرد جنسی قابل درمان است، بنابراین مهم است که نگرانی‌های‌تان را با همسر و پزشک‌تان در میان بگذارید.

۱. چه چیزی باعث بروز مشکلات جنسی زنان می‌شود؟

مشکلات جنسی زنان می‌تواند ناشی از یک مشکل جسمی یا روحی باشد.

علل فیزیکی

اختلالات فیزیکی و / یا پزشکی زیادی هستند که می‌توانند مشکلات جنسی را ایجاد کنند. این اختلالات عبارتند از دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عصبی، عدم تعادل هورمونی، یائسگی و همچنین بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های کلیوی یا نارسایی کبد و سوء مصرف الکل یا مواد. علاوه بر این، عوارض جانبی برخی از داروها، از جمله برخی از داروهای ضد افسردگی، ممکن است میل و عملکرد جنسی را تحت تاثیر قرار دهند.

علل روانشناختی

این علل عبارتند از استرس و اضطراب مرتبط با کار، نگرانی در مورد عملکرد جنسی، مشکلات زناشویی، افسردگی، احساس گناه یا اثرات یک آسیب‌ جنسی که در گذشته رخ داده‌است.

۲. چه کسی در معرض اختلالات جنسی است؟

هم مردان و هم زنان تحت تأثیر اختلالات جنسی قرار می‌گیرند. مشکلات جنسی در همه‌ی بزرگسالان رخ می‌دهد صرف نظر از هر سن و سالی که دارند. با این وجود کسانی که بیش از بقیه تحت تاثیر مشکلات جنسی قرار می‌گیرند افراد مسن‌تر هستند احتمالا به این دلیل که در اثر کاهش سطح سلامتی و قدرت بدنی مرتبط با بالا رفتن سن، بیش‌تر در معرض ابتلا به بیماری‌ها هستند.

۳. مشکلات جنسی چه‌طور زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

شایع‌ترین مشکلات مرتبط با اختلال عملکرد جنسی در زنان عبارتند از:

کاهش میل جنسی

این مورد شامل کمبود میل جنسی یا علاقه به برقراری رابطه‌ی جنسی می‌شود. فاکتورهای زیادی هستند که می‌توانند موجب کاهش میل جنسی شوند از جمله تغییرات هورمونی، اختلالات پزشکی و درمان‌ها (به عنوان مثال، سرطان و شیمی درمانی)، افسردگی، بارداری، استرس و خستگی. خستگی از داشتن رابطه‌ی جنسی مداوم و مکرر نیز ممکن است به کمبود شور و اشتیاق برای داشتن رابطه منجر شود؛ عوامل مرتبط با سبک زندگی مانند شغل و مراقبت از کودکان نیز می‌تواند روی میل جنسی زنان تاثیر بگذارد.

ناتوانی در تحریک شدن

برای زنان، عدم توانایی فیزیکی برای تحریک شدن در طول فعالیت جنسی اغلب ناشی از ناکافی بودن رطوبت ناحیه‌ی واژن است. این ناتوانی همچنین ممکن است مربوط به اضطراب یا ناکافی بودن سطح تحریک باشد. علاوه بر این، محققان در حال تحقیق هستند در مورد این‌که مشکلات جریان خون موثر بر واژن و کلیتوریس چه‌طور می‌توانند در بروز مشکل عدم تحریک شدن به لحاظ جنسی نقش داشته باشند.

نرسیدن به ارگاسم (آنورگاسمی)

آنورگاسمی عدم رسیدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم) است. این مشکل می‌تواند ناشی از نبود میل جنسی، بی‌تجربگی، کمبود دانش و عوامل روانی مانند گناه، اضطراب، یا شوک ناشی از یک آسیب‌ جنسی یا سوء استفاده جنسی که در گذشته روی داده، باشد. سایر عوامل موثر بر آنورگاسمی عبارتند از تحریک ناکافی، برخی از داروها و بیماری‌های مزمن.

مقاربت دردناک

درد در طی مقاربت می‌تواند در اثر یک سری مشکلات رخ بدهد از جمله آندومتریوز، توده‌ی لگنی، کیست تخمدان، واژینیت، مرطوب کردن ناکافی واژن، وجود بافت اسکار از جراحی یا بیماری‌های منتقله از راه جنسی. یک اختلال به نام واژینیسموس سبب انقباض غیرارادی ورودی واژه شده و درد زیادی هم ایجاد می‌کند. این اختلال ممکن است در زنانی رخ دهد که از مقاربت دردناک ترس دارند. در عین حال این مشکل ممکن است ناشی از نوعی فوبیای جنسی، آسیب جنسی یا رابطه‌ی دردناکی که در گذشته رخ داده‌است، باشد.

۴. اختلال عملکرد جنسی زنان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک برای تشخیص اختلال عملکرد جنسی زن، احتمالا کارش را با معاینه‌ی فیزیکی و ارزیابی کامل علائم و نشانه‌ها شروع خواهد کرد. ممکن است پزشک معاینه لگن را برای ارزیابی سلامت اندام‌های تولید مثل و پاپ اسمیر را برای رویت تغییرات رخ داده در سلول‌های دهانه‌ی رحم انجام دهد (برای بررسی سرطان یا یک اختلال پیش سرطانی). او می‌تواند آزمایش‌های دیگری را نیز برای جلوگیری از هر گونه مشکلات پزشکی که ممکن است در بروز اختلال عملکرد جنسی زنان نقش داشته باشد، تجویز کند.

ارزیابی نگرش شما نسبت به رابطه‌ی جنسی، و همچنین سایر عوامل احتمالی (از جمله ترس، اضطراب، آسیب‌های جنسی / سوء استفاده‌ی جنسی که در گذشته رخ داده یا سوء مصرف الکل و مواد مخدر) به پزشک کمک خواهد کرد که علت اصلی مشکل را تشخیص بدهد و توصیه‌های مناسب درمانی را در اختیار شما بگذارد.

۵. نحوه درمان مشکلات جنسی زنان چیست؟

رویکرد ایده‌آل برای درمان مشکلات جنسی زنان شامل یک تلاش تیمی از سوی زن، پزشک و درمانگرهای آموزش‌دیده می‌شود. اکثر انواع مشکلات جنسی را می‌توان با درمان مشکلات فیزیکی و روانی زیربنایی اصلاح کرد. سایر روش‌های درمان روی موارد زیر تمرکز دارند:

- ارائه آموزش. آموزش در مورد آناتومی انسان، عملکرد جنسی و تغییرات طبیعی مرتبط با بالا رفتن سن، و همچنین رفتارهای جنسی و واکنش‌های مناسب، ممکن است به زنان کمک کند تا بر نگرانی‌های‌شان درباره‌ی عملکرد جنسی خود غلبه کنند.

- افزایش سطح تحریک. این یکی ممکن است استفاده از ابزار و وسایل مرتبط با رابطه‌ی جنسی (فیلم یا کتاب)، استمناء و اعمال تغییراتی در روال رابطه‌ی جنسی را شامل شود.

- ارائه تکنیک‌هایی که حواس فرد را معطوف رابطه می‌کند. فانتزی‌های مرتبط یا غیرمرتبط با رابطه‌ی جنسی؛ موسیقی، فیلم، یا تلویزیون را می‌توانید برای افزایش آرامش و از بین بردن اضطراب استفاده کنید.

- تشویق رفتارهای جنسی بدون صورت دادن عمل دخول. برای ارتقاء راحتی و افزایش ارتباط بین زوجین، رفتارهای جنسی بدون صورت دادن فعل دخول مانند ماساژ عاطفی، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

- کم کردن درد. استفاده از موقعیت‌های جنسی که زنان را قادر می‌سازد تا عمق دخول را کنترل کنند ممکن است به کاهش درد کمک کند. روان‌کننده‌های واژن نیز می‌توانند به کاهش درد ناشی از اصطکاک کمک کنند و یک حمام گرم قبل از مقاربت می‌تواند باعث افزایش آرامش شود.

۶. آیا اختلال عملکرد جنسی زنان می‌تواند درمان شود؟

موفقیت درمان مشکلات جنسی زنان بستگی به علت اصلی بروز این مشکل دارد اما به طور کلی چشم‌انداز خوبی برای این مشکل وجود دارد. اختلال خفیفی که با استرس، ترس یا اضطراب مرتبط است، اغلب می‌تواند با مشاوره، آموزش و ارتباطات بهتر بین همکاران بهبود یابد.

۷. هورمون‌ها چگونه بر عملکرد جنسی زنان تاثیر می‌گذارند؟

هورمون‌ها نقش مهمی در تنظیم عملکرد جنسی در زنان بازی می‌کنند. با کاهش استروژن هورمون زنانه که مربوط به پیری و یائسگی است، بسیاری از زنان در حین بالا رفتن سن تغییراتی را در عملکرد جنسی تجربه می‌کنند، از جمله عدم مرطوب شدن واژن. تحقیقات نشان می‌دهند که سطح پایین تستوسترون (نوعی هورمون مردانه) نیز موجب کاهش میل جنسی و ارگاسم می‌شود. محققان همچنان در مورد مزایای هورمون‌ها و داروهای دیگر، از جمله داروهایی مانند ویاگرا، برای درمان مشکلات جنسی در زنان تحقیق می‌کنند.

۸. تاثیر هیسترکتومی در بروز مشکلات جنسی زنان چیست؟

بسیاری از زنان پس از هیسترکتومی (جراحی خارج کردن رحم) تغییراتی را در عملکرد جنسی خود تجربه می‌کنند. این تغییرات ممکن است شامل کاهش میل و کاهش میزان رطوبت واژن و احساسی که در ناحیه‌ی تناسلی دارند، باشد. مشکلات پیش آمده ممکن است با تغییرات هورمونی ناشی از بیرون آوردن رحم مرتبط باشند. علاوه بر این، اعصاب و عروق خونی که برای عملکرد جنسی حیاتی هستند، ممکن است در طول عمل جراحی آسیب ببینند.

۹. یائسگی چگونه بر بروز مشکلات جنسی زنان تاثیر می‌گذارد؟

کاهش سطح استروژن پس از یائسگی می‌تواند منجر به رخ دادن تغییراتی در عملکرد جنسی زنان شود. تغییرات عاطفی که اغلب همراه با یائسگی هستند، می‌توانند موجب از دست دادن میل به داشتن رابطه‌ی جنسی یا توانایی تحریک شدن شوند. هورمون‌درمانی یائسگی (HRT) یا نرم و مرطوب‌کننده‌های واژن ممکن است برخی از مشکلات را بهبود بدهند، از قبیل از دست دادن رطوبت واژن و احساسی که در ناحیه‌ی تناسلی دارید، که می‌توانند برخی مشکلات جنسی را در زنان ایجاد کنند. همچنین اسپمیفن (نوعی داروی خوراکی که یک بار در روز مصرف می‌شود)، بافت واژن را ضخیم‌تر می‌کند و سبب می‌شود که میزان آسیب‌پذیری آن کاهش بیابد.

لازم به ذکر است که برخی از زنان یائسه افزایش احساس رضایت پس از رابطه‌ی جنسی را گزارش می‌کنند. این حالت ممکن است به دلیل کاهش اضطراب ناشی از ترس باردار شدن باشد. علاوه بر این، زنان بعد از یائسگی اغلب مسئولیت کم‌تری برای بچه‌داری و خانه‌داری دارند، به این ترتیب می‌توانند از آرامش در کنار همسرشان و صمیمیتی که بین‌شان وجود دارد، لذت ببرند.

۱۰. چه زمانی باید با پزشک در مورد مشکلات جنسی صحبت کنم؟

بسیاری از زنان به طور مداوم با مشکلات جنسی مواجه می‌شوند. با این حال، زمانی که مشکلات پایدار باشند، ممکن است هم در زنان و هم در شریک زندگی‌شان ناراحتی‌هایی ایجاد شود، نتیجه‌ای که می‌تواند تاثیر منفی روی رابطه‌ی آن‌ها داشته باشد. در صورتی که هر کدام از این مشکلات را تجربه کرده‌اید، برای معاینه و درمان به پزشک مراجعه کنید. بازده


آیا رابطه دهانی از نظر اهل سنت جایز است؟